Ainekset
-
2munaa
-
1 dlsokeria
-
4porkkanaa
-
2 dlvehnäjauhoja
-
1 tlleivinjauhetta
-
1 tlruokasoodaa
-
2 tlkanelia
-
1 dlöljyä tai pullorasvaa
- Kuorrutus
-
250 gmaitorahkaa
-
1 dltomusokeria
-
2 tlvaniljasokeria
- Koristeeksi
-
puolukoita, mantelilastuja tai -rouhetta
Valmistusohje
1. Kuori ja raasta porkkanat. Vatkaa munat ja sokeri kevyeksi vaahdoksi. Lisää porkkanaraaste, kuivat aineet ja rasva.
2. Levitä taikina voideltuun ja korppujauhotettuun piirasvuokaan. Kypsennä 15-20 minuuttia 200 asteessa uunin keskiosassa.
3. Sekoita kuorrutuksen aineet ja levitä jäähtyneen pohjan päälle. Koristele porkkanakakku puolukoilla ja mantelirouheella tai -lastuilla.
Vinkki
- Porkkanakakun maku mehevöityy yön yli jääkaapissa.
- Perinteisempi porkkanakakku kuorrutetaan tuorejuustolla.
- Kokeile myös muita Sydänmerkin kakkureseptejä.
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Ravintosisältö
/ 100 g
Energiaa
212 kcal
Rasvaa
8 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.9 g
Hiilihydraatteja
26 g
josta sokereita
17 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
5 g
Suolaa
0.7 g
Kasvis (lakto-ovo)
Kasvis (lakto-ovo)
Porkkanakakku
Unelmanpehmeä kuorrutus porkkanakakulle syntyy maitorahkasta. Raikas kirpeys on peräisin puolukoista.
Unelmanpehmeä kuorrutus porkkanakakulle syntyy maitorahkasta. Raikas kirpeys on peräisin puolukoista.
Ainekset
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Ainekset
-
2munaa
-
1 dlsokeria
-
4porkkanaa
-
2 dlvehnäjauhoja
-
1 tlleivinjauhetta
-
1 tlruokasoodaa
-
2 tlkanelia
-
1 dlöljyä tai pullorasvaa
- Kuorrutus
-
250 gmaitorahkaa
-
1 dltomusokeria
-
2 tlvaniljasokeria
- Koristeeksi
-
puolukoita, mantelilastuja tai -rouhetta
Valmistusohje
1. Kuori ja raasta porkkanat. Vatkaa munat ja sokeri kevyeksi vaahdoksi. Lisää porkkanaraaste, kuivat aineet ja rasva.
2. Levitä taikina voideltuun ja korppujauhotettuun piirasvuokaan. Kypsennä 15-20 minuuttia 200 asteessa uunin keskiosassa.
3. Sekoita kuorrutuksen aineet ja levitä jäähtyneen pohjan päälle. Koristele porkkanakakku puolukoilla ja mantelirouheella tai -lastuilla.
Vinkki
- Porkkanakakun maku mehevöityy yön yli jääkaapissa.
- Perinteisempi porkkanakakku kuorrutetaan tuorejuustolla.
- Kokeile myös muita Sydänmerkin kakkureseptejä.
Valmistusohje
1.
Kuori ja raasta porkkanat. Vatkaa munat ja sokeri kevyeksi vaahdoksi. Lisää porkkanaraaste, kuivat aineet ja rasva.
2.
Levitä taikina voideltuun ja korppujauhotettuun piirasvuokaan. Kypsennä 15-20 minuuttia 200 asteessa uunin keskiosassa.
3.
Sekoita kuorrutuksen aineet ja levitä jäähtyneen pohjan päälle. Koristele porkkanakakku puolukoilla ja mantelirouheella tai -lastuilla.
Vinkki
- Porkkanakakun maku mehevöityy yön yli jääkaapissa.
- Perinteisempi porkkanakakku kuorrutetaan tuorejuustolla.
- Kokeile myös muita Sydänmerkin kakkureseptejä.
Kokeile myös näitä reseptejä
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
212 kcal
Rasvaa
8 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.9 g
Hiilihydraatteja
26 g
josta sokereita
17 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
5 g
Suolaa
0.7 g