Kuva: Sydänmerkki / Elina Himanen

Ainekset

600 g
perunoita
vettä keitämiseen
1 - 1 ½ dl
rasvatonta maitoa
25 g
pakastepinaattia
¼ tl
suolaa
1 rkl
pullomargariinia tai rasiamargariinia
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.

Ravintosisältö

/ 100 g
Energiaa
75 kcal
Rasvaa
2 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.2 g
Hiilihydraatteja
12 g
josta sokereita
1 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
2 g
Suolaa
0.3 g
Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

Helppo
G Gluteeniton
Mu Munaton
K Kasvis (lakto-ovo)
G Gluteeniton
Mu Munaton
K Kasvis (lakto-ovo)
Helppo

Pinaattiperunasose

Pinaatti antaa tutulle perunamuussille hennonvihreän säväyksen ja uutta makua.

Pinaatti antaa tutulle perunamuussille hennonvihreän säväyksen ja uutta makua.

Kuva: Sydänmerkki / Elina Himanen

Ainekset

Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
600 g
perunoita
vettä keitämiseen
1 - 1 ½ dl
rasvatonta maitoa
25 g
pakastepinaattia
¼ tl
suolaa
1 rkl
pullomargariinia tai rasiamargariinia

Valmistusohje

1.
Kuori ja pilko perunat ja keitä ne kypsiksi vedessä. Kaada keitinvesi pois ja soseuta perunat esimerkiksi perunasurvimella.
2.
Lisää loput ainekset ja sekoita tasaiseksi. Jos sose on makuusi liian paksua, ohenna tilkalla maitoa.

Vinkki

Perunamuussi taipuu moneksi:


  • Tavallisen muussin saat jättämällä pinaatin pois
  • Pinaatin sijaan vihreyttä ja uusia makuja saat vaikkapa basilika- tai persiljasilpusta
  • Porkkana ja muut juurekset toimivat myös perunasoseen maun ja ulkoasun uudistajana.

Liian tehokas soseutusväline, esimerkiksi sauvasekoitin saa helposti aikaan liisterimäisen lopputuloksen. Sähköttömät survimet ja nuijat ovat siksi varmimpia vaihtoehtoja. Sähkövatkaimen pienin nopeus on myös turvallinen valinta.

Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

Ravintosisältö / 100 g

Energiaa
75 kcal
Rasvaa
2 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.2 g
Hiilihydraatteja
12 g
josta sokereita
1 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
2 g
Suolaa
0.3 g