Ainekset
-
6 dlperunasosetta
-
1kananmuna
-
¾ tlsuolaa
-
1 dlleseitä tai hiutaleita
-
2 - 3 dlhiivaleipä- tai sämpyläjauhoja
Valmistusohje
1. Sekoita kananmuna ja suola perunamuussiin. Suolan määrää voi vähentää, jos perunasose on valmiiksi suolaista. Lisää muut ainekset. Jauhojen määrää voi lisätä, jos perunasose on ollut löysää. Taikina saa jäädä vähän tahmaiseksi
2. Nosta taikinasta lusikalla kokkareita leivinpaperin päälle ja taputtele jauhojen kanssa 1 cm paksuisiksi leipäsiksi. Voit leipoa taikinan myös 2 suureksi rieskaksi. Paista 225 asteessa 15 – 20 minuuttia eli kunnes perunarieskat ovat kauniin ruskeita.
Vinkki
- Valmista perunarieskojen kaveriksi yrttilevite.
- Jos perunasosetta ei ole jäänyt aterioilta, valmistat sen nopeasti perunamuusijauheesta.
- Saat rieskoista kuitupitoisemmat, jos korvaat osan (1-1,5 dl) hiivaleipäjauhoista kuitupitoisemmilla täysjyväjauhoilla makusi mukaan. Esimerkiksi ruis-, vehnä-, ohra- tai kaurajauhoilla.
- Kaikkien rieskojen hinta n. 1,3€ (syyskuu 2022)
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Ravintosisältö
/ 100 g
Energiaa
170 kcal
Rasvaa
4 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.8 g
Hiilihydraatteja
27 g
josta sokereita
1 g
Kuitua
2 g
Proteiinia
6 g
Suolaa
0.8 g
Maidoton,
Kasvis (lakto-ovo)
Maidoton,
Kasvis (lakto-ovo)
Perunarieskat
Helppojen perunarieskojen valmistus onnistuu hetkessä ja mikä parasta, voit hyödyntää perunarieskataikinassa yli jääneen perunamuussin.
Helppojen perunarieskojen valmistus onnistuu hetkessä ja mikä parasta, voit hyödyntää perunarieskataikinassa yli jääneen perunamuussin.
Ainekset
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Ainekset
-
6 dlperunasosetta
-
1kananmuna
-
¾ tlsuolaa
-
1 dlleseitä tai hiutaleita
-
2 - 3 dlhiivaleipä- tai sämpyläjauhoja
Valmistusohje
1. Sekoita kananmuna ja suola perunamuussiin. Suolan määrää voi vähentää, jos perunasose on valmiiksi suolaista. Lisää muut ainekset. Jauhojen määrää voi lisätä, jos perunasose on ollut löysää. Taikina saa jäädä vähän tahmaiseksi
2. Nosta taikinasta lusikalla kokkareita leivinpaperin päälle ja taputtele jauhojen kanssa 1 cm paksuisiksi leipäsiksi. Voit leipoa taikinan myös 2 suureksi rieskaksi. Paista 225 asteessa 15 – 20 minuuttia eli kunnes perunarieskat ovat kauniin ruskeita.
Vinkki
- Valmista perunarieskojen kaveriksi yrttilevite.
- Jos perunasosetta ei ole jäänyt aterioilta, valmistat sen nopeasti perunamuusijauheesta.
- Saat rieskoista kuitupitoisemmat, jos korvaat osan (1-1,5 dl) hiivaleipäjauhoista kuitupitoisemmilla täysjyväjauhoilla makusi mukaan. Esimerkiksi ruis-, vehnä-, ohra- tai kaurajauhoilla.
- Kaikkien rieskojen hinta n. 1,3€ (syyskuu 2022)
Valmistusohje
1.
Sekoita kananmuna ja suola perunamuussiin. Suolan määrää voi vähentää, jos perunasose on valmiiksi suolaista. Lisää muut ainekset. Jauhojen määrää voi lisätä, jos perunasose on ollut löysää. Taikina saa jäädä vähän tahmaiseksi
2.
Nosta taikinasta lusikalla kokkareita leivinpaperin päälle ja taputtele jauhojen kanssa 1 cm paksuisiksi leipäsiksi. Voit leipoa taikinan myös 2 suureksi rieskaksi. Paista 225 asteessa 15 – 20 minuuttia eli kunnes perunarieskat ovat kauniin ruskeita.
Vinkki
- Valmista perunarieskojen kaveriksi yrttilevite.
- Jos perunasosetta ei ole jäänyt aterioilta, valmistat sen nopeasti perunamuusijauheesta.
- Saat rieskoista kuitupitoisemmat, jos korvaat osan (1-1,5 dl) hiivaleipäjauhoista kuitupitoisemmilla täysjyväjauhoilla makusi mukaan. Esimerkiksi ruis-, vehnä-, ohra- tai kaurajauhoilla.
- Kaikkien rieskojen hinta n. 1,3€ (syyskuu 2022)
Muunnos
- Gluteenittomat perunarieskat syntyvät gluteenittomista jauhoista ja hiutaleista.
Kokeile myös näitä reseptejä
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
170 kcal
Rasvaa
4 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.8 g
Hiilihydraatteja
27 g
josta sokereita
1 g
Kuitua
2 g
Proteiinia
6 g
Suolaa
0.8 g