Ainekset
-
½ lrasvatonta maitoa tai kasvijuomaa
-
50 ghiivaa
-
2 rklsiirappia tai sokeria
-
1 tlsuolaa
-
3 dlkauraleseitä
-
5 dlhiivaleipäjauhoja
Valmistusohje
1. Liuota hiivakädenlämpöiseen maitoon. Lisää muut aineet ja sekoita löysähköksi taikinaksi. Kaada ja levitä peltileipätaikina uunipannulle leivinpaperin päälle tai laakeaan vuokaan. Ripottele pinnalle hieman leseitä ja kohota ilman leivinliinaa.
2. Paista 225 asteen lämmössä noin 15 minuuttia. Leikkaa paloiksi vähän jäähtyneenä.
Vinkki
- Voit valmistaa peltileivän taikinan jo illalla ja paistaa aamulla aamiaispöytään. Säilytä taikinaa kulhossaan jääkaapissa leivinliinalla tai muovipussilla peiteltynä.
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Ravintosisältö
/ 100 g
Energiaa
190 kcal
Rasvaa
2 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.3 g
Hiilihydraatteja
30 g
josta sokereita
5 g
Kuitua
5 g
Proteiinia
9 g
Suolaa
0.6 g
Munaton,
Kasvis (lakto-ovo)
Munaton,
Kasvis (lakto-ovo)
Peltileipä
Nopea ja helppo kauraleipä tehdään kätevästi pellille, ja pilkotaan sopiviksi paloiksi paistamisen jälkeen.
Nopea ja helppo kauraleipä tehdään kätevästi pellille, ja pilkotaan sopiviksi paloiksi paistamisen jälkeen.
Ainekset
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Ainekset
-
½ lrasvatonta maitoa tai kasvijuomaa
-
50 ghiivaa
-
2 rklsiirappia tai sokeria
-
1 tlsuolaa
-
3 dlkauraleseitä
-
5 dlhiivaleipäjauhoja
Valmistusohje
1. Liuota hiivakädenlämpöiseen maitoon. Lisää muut aineet ja sekoita löysähköksi taikinaksi. Kaada ja levitä peltileipätaikina uunipannulle leivinpaperin päälle tai laakeaan vuokaan. Ripottele pinnalle hieman leseitä ja kohota ilman leivinliinaa.
2. Paista 225 asteen lämmössä noin 15 minuuttia. Leikkaa paloiksi vähän jäähtyneenä.
Vinkki
- Voit valmistaa peltileivän taikinan jo illalla ja paistaa aamulla aamiaispöytään. Säilytä taikinaa kulhossaan jääkaapissa leivinliinalla tai muovipussilla peiteltynä.
Valmistusohje
1.
Liuota hiivakädenlämpöiseen maitoon. Lisää muut aineet ja sekoita löysähköksi taikinaksi. Kaada ja levitä peltileipätaikina uunipannulle leivinpaperin päälle tai laakeaan vuokaan. Ripottele pinnalle hieman leseitä ja kohota ilman leivinliinaa.
2.
Paista 225 asteen lämmössä noin 15 minuuttia. Leikkaa paloiksi vähän jäähtyneenä.
Vinkki
- Voit valmistaa peltileivän taikinan jo illalla ja paistaa aamulla aamiaispöytään. Säilytä taikinaa kulhossaan jääkaapissa leivinliinalla tai muovipussilla peiteltynä.
Kokeile myös näitä reseptejä
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
190 kcal
Rasvaa
2 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.3 g
Hiilihydraatteja
30 g
josta sokereita
5 g
Kuitua
5 g
Proteiinia
9 g
Suolaa
0.6 g