Ainekset
-
7 (n. 300g)passionhedelmää
-
1 prk (2,5dl)vaahdotettavaa vaniljakastiketta (9%)
-
1 dlkondensoitua maitoa
- Koristeeksi
-
3passionhedelmää
-
tuoretta minttua
Valmistusohje
1. Leikkaa passionhedelmät puoliksi ja kaavi hedelmälihat lusikalla lautaselle.
2. Vatkaa vaniljakastike kuohkeaksi vaahdoksi ja lisää joukkoon kondensoitu maito sekä passionhedelmät. Sekoita tasaiseksi.
3. Jaa vaahto 6 jälkiruokakulhoon, peitä muovikelmulla ja nosta jääkaappiin noin 4 tunniksi. Voit tehdä jälkiruoan valmiiksi edellisenä päivänä, jolloin passionhedelmän maku voimistuu.
4. Koristele annokset puolikkaan hedelmän hedelmälihalla ja mintulla
Vinkki
- Jos haluat sileän moussen, voit soseuttaa ja siiviloidä passionhedelmät. Siivilään jääneen hedelmälihan ja siemenet voi käyttää marjakiisselissä, jogurtin joukossa tai smoothiessa.
- Jos kaupassasi ei ole passiohedelmää, tee jälkiruoka marjoista tai muista hedelmistä, esimerkiksi mangososeesta tai sitruksista. Yhden passionhedelmän hedelmäliha painaa n. 22g eli marja- tai hedelmäsosetta tarvitaan 150-200g.
- Tee lopusta kondensoidusta maidosta helppo jäätelö. Vatkaa 3 dl kermaa ja kondensoitu maito vaahdoksi. Mausta haluamallasi tavalla, esimerkiksi hedelmäsoseella tai marjoilla, pähkinöillä tms. Pakasta yön yli.
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Ravintosisältö
/ 100 g
Energiaa
170 kcal
Rasvaa
6 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
4.3 g
Hiilihydraatteja
23 g
josta sokereita
23 g
Kuitua
4 g
Proteiinia
4 g
Suolaa
0.1 g
Gluteeniton,
Munaton,
Kasvis (lakto-ovo)
Gluteeniton,
Munaton,
Kasvis (lakto-ovo)
Passionhedelmämousse
Kolmen raaka-aineen helppo passionhedelmämousse tuo ripauksen ylellisyyttä aterian päätökseen.
Kolmen raaka-aineen helppo passionhedelmämousse tuo ripauksen ylellisyyttä aterian päätökseen.
Ainekset
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Ainekset
-
7 (n. 300g)passionhedelmää
-
1 prk (2,5dl)vaahdotettavaa vaniljakastiketta (9%)
-
1 dlkondensoitua maitoa
- Koristeeksi
-
3passionhedelmää
-
tuoretta minttua
Valmistusohje
1. Leikkaa passionhedelmät puoliksi ja kaavi hedelmälihat lusikalla lautaselle.
2. Vatkaa vaniljakastike kuohkeaksi vaahdoksi ja lisää joukkoon kondensoitu maito sekä passionhedelmät. Sekoita tasaiseksi.
3. Jaa vaahto 6 jälkiruokakulhoon, peitä muovikelmulla ja nosta jääkaappiin noin 4 tunniksi. Voit tehdä jälkiruoan valmiiksi edellisenä päivänä, jolloin passionhedelmän maku voimistuu.
4. Koristele annokset puolikkaan hedelmän hedelmälihalla ja mintulla
Vinkki
- Jos haluat sileän moussen, voit soseuttaa ja siiviloidä passionhedelmät. Siivilään jääneen hedelmälihan ja siemenet voi käyttää marjakiisselissä, jogurtin joukossa tai smoothiessa.
- Jos kaupassasi ei ole passiohedelmää, tee jälkiruoka marjoista tai muista hedelmistä, esimerkiksi mangososeesta tai sitruksista. Yhden passionhedelmän hedelmäliha painaa n. 22g eli marja- tai hedelmäsosetta tarvitaan 150-200g.
- Tee lopusta kondensoidusta maidosta helppo jäätelö. Vatkaa 3 dl kermaa ja kondensoitu maito vaahdoksi. Mausta haluamallasi tavalla, esimerkiksi hedelmäsoseella tai marjoilla, pähkinöillä tms. Pakasta yön yli.
Valmistusohje
1.
Leikkaa passionhedelmät puoliksi ja kaavi hedelmälihat lusikalla lautaselle.
2.
Vatkaa vaniljakastike kuohkeaksi vaahdoksi ja lisää joukkoon kondensoitu maito sekä passionhedelmät. Sekoita tasaiseksi.
3.
Jaa vaahto 6 jälkiruokakulhoon, peitä muovikelmulla ja nosta jääkaappiin noin 4 tunniksi. Voit tehdä jälkiruoan valmiiksi edellisenä päivänä, jolloin passionhedelmän maku voimistuu.
4.
Koristele annokset puolikkaan hedelmän hedelmälihalla ja mintulla
Vinkki
- Jos haluat sileän moussen, voit soseuttaa ja siiviloidä passionhedelmät. Siivilään jääneen hedelmälihan ja siemenet voi käyttää marjakiisselissä, jogurtin joukossa tai smoothiessa.
- Jos kaupassasi ei ole passiohedelmää, tee jälkiruoka marjoista tai muista hedelmistä, esimerkiksi mangososeesta tai sitruksista. Yhden passionhedelmän hedelmäliha painaa n. 22g eli marja- tai hedelmäsosetta tarvitaan 150-200g.
- Tee lopusta kondensoidusta maidosta helppo jäätelö. Vatkaa 3 dl kermaa ja kondensoitu maito vaahdoksi. Mausta haluamallasi tavalla, esimerkiksi hedelmäsoseella tai marjoilla, pähkinöillä tms. Pakasta yön yli.
Kokeile myös näitä reseptejä
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
170 kcal
Rasvaa
6 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
4.3 g
Hiilihydraatteja
23 g
josta sokereita
23 g
Kuitua
4 g
Proteiinia
4 g
Suolaa
0.1 g