Ainekset
-
400-500 gvihreää parsaa
-
1 lvettä
-
2kasvisliemikuutiota
-
1sipuli
-
1valkosipulin kynsi
-
2 rklöljyä
-
4 dlrisottoriisiä
-
2 dl(alkoholitonta) valkoviiniä
-
½ dlpullomargariinia
-
80 gparmesanjuustoa
-
¼-½ tlrouhittua mustapippuria
Valmistusohje
1. Huuhdo parsat ja napsauta kova kanta pois. Siirrä kannat sivuun odottamaan ja viipaloi parsat. Leikkaa parsan nuput erikseen.
2. Kiehauta vesi, liemikuutio ja parsojen kovat kannat kattilassa. Kannoista tulee lisämakua liemeen. Poista kannat liemestä ennen kuin alat lisätä lientä risoton joukkoon.
3. Hienonna sipulit ja kuullota niitä miedolla lämmöllä öljyssä laakeassa kattilassa tai kasarissa. Nosta lieden lämpötilaa, lisää riisi ja anna riisien kuullottua pari minuuttia, kunnes riisi alkaa ritistä. Kaada valkoviini kattilaan. Sekoita, kunnes viini on imeytynyt riisiin.
4. Kaada noin puolet kasvisliemestä riisien päälle ja kypsennä koko ajan sekoittaen. Lisää myös viipaloidut parsat. Kun neste on haihtunut, lisää lientä kauhallinen kerrallaan, kunnes lähes kaikki neste on käytetty ja riisi on juuri ja juuri kypsää. Kun lientä on jäljellä kauhallinen, lisää parsan nuput.
5. Siirrä kattila pois liedeltä, sekoita joukkoon pullorasva ja parmesaanijuusto raastettuna. Peitä kannella ja anna risoton vetäytyä muutama minuutti. Mausta mustapippurilla.
Vinkki
- Risotto saa jäädä löysäksi. Aikaa risoton kypsymiseen kuluu 25–30 minuuttia, riippuen paistoastiasta.
- Aito risotto syntyy risottoriisistä. Jos haluat ruuasta runsaskuituisemman, käytä riisin sijaan esimerkiksi speltti-, ohra- tai kaurasuurimoita.
- Kokeile myös punajuuriohrattoa, spelttirisottoa tai kookos-kasvisohrattoa
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Ravintosisältö
/ 100 g
Energiaa
110 kcal
Rasvaa
4 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.5 g
Hiilihydraatteja
14 g
josta sokereita
1 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
2 g
Suolaa
0.6 g
Gluteeniton,
Munaton,
Kasvis (lakto-ovo)
Gluteeniton,
Munaton,
Kasvis (lakto-ovo)
Parsarisotto
Keväinen parsarisotto tuo lautaselle tuulahduksen kesästä. Parsan hienostunut maku pääsee oikeuksiinsa lempeässä risotossa.
Keväinen parsarisotto tuo lautaselle tuulahduksen kesästä. Parsan hienostunut maku pääsee oikeuksiinsa lempeässä risotossa.
Ainekset
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Ainekset
-
400-500 gvihreää parsaa
-
1 lvettä
-
2kasvisliemikuutiota
-
1sipuli
-
1valkosipulin kynsi
-
2 rklöljyä
-
4 dlrisottoriisiä
-
2 dl(alkoholitonta) valkoviiniä
-
½ dlpullomargariinia
-
80 gparmesanjuustoa
-
¼-½ tlrouhittua mustapippuria
Valmistusohje
1. Huuhdo parsat ja napsauta kova kanta pois. Siirrä kannat sivuun odottamaan ja viipaloi parsat. Leikkaa parsan nuput erikseen.
2. Kiehauta vesi, liemikuutio ja parsojen kovat kannat kattilassa. Kannoista tulee lisämakua liemeen. Poista kannat liemestä ennen kuin alat lisätä lientä risoton joukkoon.
3. Hienonna sipulit ja kuullota niitä miedolla lämmöllä öljyssä laakeassa kattilassa tai kasarissa. Nosta lieden lämpötilaa, lisää riisi ja anna riisien kuullottua pari minuuttia, kunnes riisi alkaa ritistä. Kaada valkoviini kattilaan. Sekoita, kunnes viini on imeytynyt riisiin.
4. Kaada noin puolet kasvisliemestä riisien päälle ja kypsennä koko ajan sekoittaen. Lisää myös viipaloidut parsat. Kun neste on haihtunut, lisää lientä kauhallinen kerrallaan, kunnes lähes kaikki neste on käytetty ja riisi on juuri ja juuri kypsää. Kun lientä on jäljellä kauhallinen, lisää parsan nuput.
5. Siirrä kattila pois liedeltä, sekoita joukkoon pullorasva ja parmesaanijuusto raastettuna. Peitä kannella ja anna risoton vetäytyä muutama minuutti. Mausta mustapippurilla.
Vinkki
- Risotto saa jäädä löysäksi. Aikaa risoton kypsymiseen kuluu 25–30 minuuttia, riippuen paistoastiasta.
- Aito risotto syntyy risottoriisistä. Jos haluat ruuasta runsaskuituisemman, käytä riisin sijaan esimerkiksi speltti-, ohra- tai kaurasuurimoita.
- Kokeile myös punajuuriohrattoa, spelttirisottoa tai kookos-kasvisohrattoa
Valmistusohje
1.
Huuhdo parsat ja napsauta kova kanta pois. Siirrä kannat sivuun odottamaan ja viipaloi parsat. Leikkaa parsan nuput erikseen.
2.
Kiehauta vesi, liemikuutio ja parsojen kovat kannat kattilassa. Kannoista tulee lisämakua liemeen. Poista kannat liemestä ennen kuin alat lisätä lientä risoton joukkoon.
3.
Hienonna sipulit ja kuullota niitä miedolla lämmöllä öljyssä laakeassa kattilassa tai kasarissa. Nosta lieden lämpötilaa, lisää riisi ja anna riisien kuullottua pari minuuttia, kunnes riisi alkaa ritistä. Kaada valkoviini kattilaan. Sekoita, kunnes viini on imeytynyt riisiin.
4.
Kaada noin puolet kasvisliemestä riisien päälle ja kypsennä koko ajan sekoittaen. Lisää myös viipaloidut parsat. Kun neste on haihtunut, lisää lientä kauhallinen kerrallaan, kunnes lähes kaikki neste on käytetty ja riisi on juuri ja juuri kypsää. Kun lientä on jäljellä kauhallinen, lisää parsan nuput.
5.
Siirrä kattila pois liedeltä, sekoita joukkoon pullorasva ja parmesaanijuusto raastettuna. Peitä kannella ja anna risoton vetäytyä muutama minuutti. Mausta mustapippurilla.
Vinkki
- Risotto saa jäädä löysäksi. Aikaa risoton kypsymiseen kuluu 25–30 minuuttia, riippuen paistoastiasta.
- Aito risotto syntyy risottoriisistä. Jos haluat ruuasta runsaskuituisemman, käytä riisin sijaan esimerkiksi speltti-, ohra- tai kaurasuurimoita.
- Kokeile myös punajuuriohrattoa, spelttirisottoa tai kookos-kasvisohrattoa
Kokeile myös näitä reseptejä
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
110 kcal
Rasvaa
4 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.5 g
Hiilihydraatteja
14 g
josta sokereita
1 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
2 g
Suolaa
0.6 g