Ainekset
- Pohja
-
1 dlhiivaleipäjauhoja
-
1 dlkaurahiutaleita
-
50 grasiamargariinia (rasvaa vähintään 60 %)
-
2 dlperunasosetta
- Täyte
-
1salottisipuli
-
200 gkesäkurpitsaa
-
300 gvihreää parsaa
-
1 rklöljyä
-
½ tlsuolaa
-
½ tlrouhittua mustapippuria
-
½ ruukkutuoretta basilikaa tai rakuunaa
- Pinnalle
-
2 dlkermaviiliä (rasvaa enintään 7%)
-
1muna
-
1 dljuustoraastetta
-
1 ½ rklmaissitärkkelystä
-
¼ tlmuskottipähkinää
-
¼ tlsuolaa
Valmistusohje
1. Sekoita jauhot ja kaurahiutaleet. Nypi sekaan rasva ja lisää lopuksi perunasose ja sekoita tasaiseksi. Laita taikina jääkaappiin odottamaan.
2. Kuori ja pilko sipuli. Kuutioi kesäkurpitsa. Leikkaa parsoista kova kanta pois ja kuori varsi kevyesti.
3. Kuullota ensin sipuli öljyssä, lisää sitten kesäkurpitsakuutiot. Hauduta viitisen minuuttia eli kunnes kasvikset pehmenevät. Mausta hienonnetuilla yrteillä (1 dl), suolalla ja pippurilla.
4. Sekoita kermaviiliseoksen ainekset keskenään.
5. Kauli taikina leivinpaperin päällä suorakaiteen (n. 24x30 cm) muotoiseksi. Käytä jauhoja tarvittaessa apuna. Nosta pohja vuokaan ja lisää kesäkurpitsa- ja kermaviiliseokset pohjan päälle. Painele parsat koristeeksi. Jos et käytä kaikkia parsoja koristeena, upota osa pilkottuna kesäkurpitsa-sipulisekoitukseen.
6. Paista 180 asteessa 40-50 minuuttia kunnes kermaviiliseos hyytyy ja piirakka saa kauniin värin. Jos pinta tummuu liikaa, peitä vuoka loppuvaiheessa leivinpaperilla.
Vinkki
- Kokeile myös muita herkullisia suolaisia piirakoita: kinkkupiirakkaa, savulohipiirakkaa ja sienipiirakkaa.
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Ravintosisältö
/ 100 g
Energiaa
120 kcal
Rasvaa
7 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
2 g
Hiilihydraatteja
10 g
josta sokereita
2 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
4 g
Suolaa
0.9 g
Kasvis (lakto-ovo)
Kasvis (lakto-ovo)
Parsapiirakka
Parsa on mainio suolaisen piirakan täyte. Mehevän pohjan salaisuus on perunasoseessa ja täytteeseen tuo makua salottisipuli.
Parsa on mainio suolaisen piirakan täyte. Mehevän pohjan salaisuus on perunasoseessa ja täytteeseen tuo makua salottisipuli.
Ainekset
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Ainekset
- Pohja
-
1 dlhiivaleipäjauhoja
-
1 dlkaurahiutaleita
-
50 grasiamargariinia (rasvaa vähintään 60 %)
-
2 dlperunasosetta
- Täyte
-
1salottisipuli
-
200 gkesäkurpitsaa
-
300 gvihreää parsaa
-
1 rklöljyä
-
½ tlsuolaa
-
½ tlrouhittua mustapippuria
-
½ ruukkutuoretta basilikaa tai rakuunaa
- Pinnalle
-
2 dlkermaviiliä (rasvaa enintään 7%)
-
1muna
-
1 dljuustoraastetta
-
1 ½ rklmaissitärkkelystä
-
¼ tlmuskottipähkinää
-
¼ tlsuolaa
Valmistusohje
1. Sekoita jauhot ja kaurahiutaleet. Nypi sekaan rasva ja lisää lopuksi perunasose ja sekoita tasaiseksi. Laita taikina jääkaappiin odottamaan.
2. Kuori ja pilko sipuli. Kuutioi kesäkurpitsa. Leikkaa parsoista kova kanta pois ja kuori varsi kevyesti.
3. Kuullota ensin sipuli öljyssä, lisää sitten kesäkurpitsakuutiot. Hauduta viitisen minuuttia eli kunnes kasvikset pehmenevät. Mausta hienonnetuilla yrteillä (1 dl), suolalla ja pippurilla.
4. Sekoita kermaviiliseoksen ainekset keskenään.
5. Kauli taikina leivinpaperin päällä suorakaiteen (n. 24x30 cm) muotoiseksi. Käytä jauhoja tarvittaessa apuna. Nosta pohja vuokaan ja lisää kesäkurpitsa- ja kermaviiliseokset pohjan päälle. Painele parsat koristeeksi. Jos et käytä kaikkia parsoja koristeena, upota osa pilkottuna kesäkurpitsa-sipulisekoitukseen.
6. Paista 180 asteessa 40-50 minuuttia kunnes kermaviiliseos hyytyy ja piirakka saa kauniin värin. Jos pinta tummuu liikaa, peitä vuoka loppuvaiheessa leivinpaperilla.
Vinkki
- Kokeile myös muita herkullisia suolaisia piirakoita: kinkkupiirakkaa, savulohipiirakkaa ja sienipiirakkaa.
Valmistusohje
1.
Sekoita jauhot ja kaurahiutaleet. Nypi sekaan rasva ja lisää lopuksi perunasose ja sekoita tasaiseksi. Laita taikina jääkaappiin odottamaan.
2.
Kuori ja pilko sipuli. Kuutioi kesäkurpitsa. Leikkaa parsoista kova kanta pois ja kuori varsi kevyesti.
3.
Kuullota ensin sipuli öljyssä, lisää sitten kesäkurpitsakuutiot. Hauduta viitisen minuuttia eli kunnes kasvikset pehmenevät. Mausta hienonnetuilla yrteillä (1 dl), suolalla ja pippurilla.
4.
Sekoita kermaviiliseoksen ainekset keskenään.
5.
Kauli taikina leivinpaperin päällä suorakaiteen (n. 24x30 cm) muotoiseksi. Käytä jauhoja tarvittaessa apuna. Nosta pohja vuokaan ja lisää kesäkurpitsa- ja kermaviiliseokset pohjan päälle. Painele parsat koristeeksi. Jos et käytä kaikkia parsoja koristeena, upota osa pilkottuna kesäkurpitsa-sipulisekoitukseen.
6.
Paista 180 asteessa 40-50 minuuttia kunnes kermaviiliseos hyytyy ja piirakka saa kauniin värin. Jos pinta tummuu liikaa, peitä vuoka loppuvaiheessa leivinpaperilla.
Vinkki
- Kokeile myös muita herkullisia suolaisia piirakoita: kinkkupiirakkaa, savulohipiirakkaa ja sienipiirakkaa.
Kokeile myös näitä reseptejä
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
120 kcal
Rasvaa
7 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
2 g
Hiilihydraatteja
10 g
josta sokereita
2 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
4 g
Suolaa
0.9 g