Kuva: Sydänmerkki / Suvi Laine

Ainekset

Pohja
1 dl
hiivaleipäjauhoja
1 dl
kaurahiutaleita
50 g
rasiamargariinia (rasvaa vähintään 60 %)
2 dl
perunasosetta
Täyte
1
salottisipuli
200 g
kesäkurpitsaa
300 g
vihreää parsaa
1 rkl
öljyä
½ tl
suolaa
½ tl
rouhittua mustapippuria
½ ruukku
tuoretta basilikaa tai rakuunaa
Pinnalle
2 dl
kermaviiliä (rasvaa enintään 7%)
1
muna
1 dl
juustoraastetta
1 ½ rkl
maissitärkkelystä
¼ tl
muskottipähkinää
¼ tl
suolaa
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.

Ravintosisältö

/ 100 g
Energiaa
120 kcal
Rasvaa
7 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
2 g
Hiilihydraatteja
10 g
josta sokereita
2 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
4 g
Suolaa
0.9 g
Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

K Kasvis (lakto-ovo)
K Kasvis (lakto-ovo)

Parsapiirakka

Parsa on mainio suolaisen piirakan täyte. Mehevän pohjan salaisuus on perunasoseessa ja täytteeseen tuo makua salottisipuli.

Parsa on mainio suolaisen piirakan täyte. Mehevän pohjan salaisuus on perunasoseessa ja täytteeseen tuo makua salottisipuli.

Kuva: Sydänmerkki / Suvi Laine

Ainekset

Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Pohja
1 dl
hiivaleipäjauhoja
1 dl
kaurahiutaleita
50 g
rasiamargariinia (rasvaa vähintään 60 %)
2 dl
perunasosetta
Täyte
1
salottisipuli
200 g
kesäkurpitsaa
300 g
vihreää parsaa
1 rkl
öljyä
½ tl
suolaa
½ tl
rouhittua mustapippuria
½ ruukku
tuoretta basilikaa tai rakuunaa
Pinnalle
2 dl
kermaviiliä (rasvaa enintään 7%)
1
muna
1 dl
juustoraastetta
1 ½ rkl
maissitärkkelystä
¼ tl
muskottipähkinää
¼ tl
suolaa

Valmistusohje

1.
Sekoita jauhot ja kaurahiutaleet. Nypi sekaan rasva ja lisää lopuksi perunasose ja sekoita tasaiseksi. Laita taikina jääkaappiin odottamaan.
2.
Kuori ja pilko sipuli. Kuutioi kesäkurpitsa. Leikkaa parsoista kova kanta pois ja kuori varsi kevyesti.
3.
Kuullota ensin sipuli öljyssä, lisää sitten kesäkurpitsakuutiot. Hauduta viitisen minuuttia eli kunnes kasvikset pehmenevät. Mausta hienonnetuilla yrteillä (1 dl), suolalla ja pippurilla.
4.
Sekoita kermaviiliseoksen ainekset keskenään.
5.
Kauli taikina leivinpaperin päällä suorakaiteen (n. 24x30 cm) muotoiseksi. Käytä jauhoja tarvittaessa apuna. Nosta pohja vuokaan ja lisää kesäkurpitsa- ja kermaviiliseokset pohjan päälle. Painele parsat koristeeksi. Jos et käytä kaikkia parsoja koristeena, upota osa pilkottuna kesäkurpitsa-sipulisekoitukseen.
6.
Paista 180 asteessa 40-50 minuuttia kunnes kermaviiliseos hyytyy ja piirakka saa kauniin värin. Jos pinta tummuu liikaa, peitä vuoka loppuvaiheessa leivinpaperilla.

Vinkki

Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

Ravintosisältö / 100 g

Energiaa
120 kcal
Rasvaa
7 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
2 g
Hiilihydraatteja
10 g
josta sokereita
2 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
4 g
Suolaa
0.9 g