Kuva: Sydänmerkki/ Ulla-Maija Hänninen

Ainekset

4 dl
kotimaisia mansikota tai vadelmia
4 - 6 kpl
kaura- tai grahamkeksiä tai 3–4 kuivakakun palaa
1 prk (250 g)
(pehmeää) maitorahkaa
2 dl
maustettua vaniljarahkaa
½ tl
vaniljasokeria
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.

Ravintosisältö

/ 100 g
Energiaa
145 kcal
Rasvaa
6 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
2.6 g
Hiilihydraatteja
18 g
josta sokereita
13 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
7 g
Suolaa
0.3 g
Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

Helppo
Mu Munaton
Mu Munaton
Helppo

Pappilan hätävara

Hiukan muunneltu isoäidin herkkujälkiruoka kootaan tähteeksi jääneistä kekseistä, kakunmuruista tai pikkuleivistä, marjoista ja pehmeästä rahkasta.

Hiukan muunneltu isoäidin herkkujälkiruoka kootaan tähteeksi jääneistä kekseistä, kakunmuruista tai pikkuleivistä, marjoista ja pehmeästä rahkasta.

Kuva: Sydänmerkki/ Ulla-Maija Hänninen

Ainekset

Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
4 dl
kotimaisia mansikota tai vadelmia
4 - 6 kpl
kaura- tai grahamkeksiä tai 3–4 kuivakakun palaa
1 prk (250 g)
(pehmeää) maitorahkaa
2 dl
maustettua vaniljarahkaa
½ tl
vaniljasokeria

Valmistusohje

1.
Jos marjat ovat pakastettuja, anna niiden sulaa kohmeisiksi ja puolita.
2.
Murenna keksit tai kakkupalat karkeiksi muruiksi.
3.
Sekoita rahkat ja mausta vaniljasokerilla. Annostele jälkiruuan ainekset kerroksittain annoskulhoihin.

Vinkki

  • Voit vaihtaa maustamattoman rahkan bulgarian jogurttiin
  • Koristele annos marjoilla tai hedelmäviipaleilla
Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

Ravintosisältö / 100 g

Energiaa
145 kcal
Rasvaa
6 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
2.6 g
Hiilihydraatteja
18 g
josta sokereita
13 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
7 g
Suolaa
0.3 g