Ainekset
-
1 prk (250 g)maitorahkaa (rasvaa enintään 1%)
-
½ dlrasvatonta maitoa
-
2 rklsiirappia
-
2 dlmysliä
-
2 dlhiivaleipäjauhoja
-
½ dlpähkinärouhetta
-
1 tlsoodaa
-
½ tlsuolaa
- Paistamiseen
-
3 rklpullomargariinia tai rypsiöljyä
Valmistusohje
1. Sekoita rahka, maito ja siirappi. Lisää kuivat ainekset ja sekoita nopeasti taikinaksi.
2. Leivo pehmeä taikina pötköksi ja jaa 8 osaan. Taputtele palat noin 1 cm paksuisiksi rieskoiksi.
3. Paista miedolla lämmöllä paistinpannussa pullomargariinissa tai rypsiöljyssä.
Vinkki
- Rahkan ja maidon voit korvata 3 dl:lla piimää
- Myslin sijana voit käyttää puurohiutaleita makusi mukaan. Jos valitset hiutaleet, lisää tarvittaessa jauhoja hiukan, jos taikina tuntuu liian löysältä
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Ravintosisältö
/ 100 g
Energiaa
246 kcal
Rasvaa
10 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.9 g
Hiilihydraatteja
27 g
josta sokereita
10 g
Kuitua
3 g
Proteiinia
9 g
Suolaa
0.7 g
Munaton,
Kasvis (lakto-ovo)
Munaton,
Kasvis (lakto-ovo)
Pannuleivät
Nämä ihanat leipäset syntyvät ilman uunia – joko paistinpannussa tai vaikkapa muurikassa kesäkeittiössä.
Nämä ihanat leipäset syntyvät ilman uunia – joko paistinpannussa tai vaikkapa muurikassa kesäkeittiössä.
Ainekset
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Ainekset
-
1 prk (250 g)maitorahkaa (rasvaa enintään 1%)
-
½ dlrasvatonta maitoa
-
2 rklsiirappia
-
2 dlmysliä
-
2 dlhiivaleipäjauhoja
-
½ dlpähkinärouhetta
-
1 tlsoodaa
-
½ tlsuolaa
- Paistamiseen
-
3 rklpullomargariinia tai rypsiöljyä
Valmistusohje
1. Sekoita rahka, maito ja siirappi. Lisää kuivat ainekset ja sekoita nopeasti taikinaksi.
2. Leivo pehmeä taikina pötköksi ja jaa 8 osaan. Taputtele palat noin 1 cm paksuisiksi rieskoiksi.
3. Paista miedolla lämmöllä paistinpannussa pullomargariinissa tai rypsiöljyssä.
Vinkki
- Rahkan ja maidon voit korvata 3 dl:lla piimää
- Myslin sijana voit käyttää puurohiutaleita makusi mukaan. Jos valitset hiutaleet, lisää tarvittaessa jauhoja hiukan, jos taikina tuntuu liian löysältä
Valmistusohje
1.
Sekoita rahka, maito ja siirappi. Lisää kuivat ainekset ja sekoita nopeasti taikinaksi.
2.
Leivo pehmeä taikina pötköksi ja jaa 8 osaan. Taputtele palat noin 1 cm paksuisiksi rieskoiksi.
3.
Paista miedolla lämmöllä paistinpannussa pullomargariinissa tai rypsiöljyssä.
Vinkki
- Rahkan ja maidon voit korvata 3 dl:lla piimää
- Myslin sijana voit käyttää puurohiutaleita makusi mukaan. Jos valitset hiutaleet, lisää tarvittaessa jauhoja hiukan, jos taikina tuntuu liian löysältä
Kokeile myös näitä reseptejä
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
246 kcal
Rasvaa
10 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.9 g
Hiilihydraatteja
27 g
josta sokereita
10 g
Kuitua
3 g
Proteiinia
9 g
Suolaa
0.7 g