Kuva: Sydänmerkki / Elina Himanen

Ainekset

Tomaattikastike
350 g
kasviksia, esim. kesäkurpitsaa, paprikaa tai porkkanaa
1
sipuli
2
valkosipulin kynttä
2 rkl
öljyä
1 prk (500 g)
paseerattua tomaattia
2 dl
vettä
5 dl
kevytmaitoa
1 ½ dl
härkäpapu- tai soijarouhetta
1 tl
sokeria
1 ½ - 2 tl
suolaa
½ tl
rouhittua mustapippuria
(1 tl
oreganoa)
Lisäksi
6
täysjyvälasagnelevyä
200 g
tuorejuustoa, esim. pippuri tai paprika-chili
1 dl
juustoraastetta (rasvaa max 17%)
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.

Ravintosisältö

/ 100 g
Energiaa
90 kcal
Rasvaa
4 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
1.4 g
Hiilihydraatteja
7 g
josta sokereita
4 g
Kuitua
2 g
Proteiinia
5 g
Suolaa
0.7 g
Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

Uusi
Mu Munaton
K Kasvis (lakto-ovo)
Mu Munaton
K Kasvis (lakto-ovo)
Uusi

Pannulasagne

Pannulasagne valmistuu liedellä, yli puolet uuniversiota nopeammin. Proteiinia saadaan härkäpapu- tai soijarouheesta.

Pannulasagne valmistuu liedellä, yli puolet uuniversiota nopeammin. Proteiinia saadaan härkäpapu- tai soijarouheesta.

Kuva: Sydänmerkki / Elina Himanen

Ainekset

Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Tomaattikastike
350 g
kasviksia, esim. kesäkurpitsaa, paprikaa tai porkkanaa
1
sipuli
2
valkosipulin kynttä
2 rkl
öljyä
1 prk (500 g)
paseerattua tomaattia
2 dl
vettä
5 dl
kevytmaitoa
1 ½ dl
härkäpapu- tai soijarouhetta
1 tl
sokeria
1 ½ - 2 tl
suolaa
½ tl
rouhittua mustapippuria
(1 tl
oreganoa)
Lisäksi
6
täysjyvälasagnelevyä
200 g
tuorejuustoa, esim. pippuri tai paprika-chili
1 dl
juustoraastetta (rasvaa max 17%)

Valmistusohje

1.
Valmista ensin tomaattikastike. Raasta tai pilko kasvikset pieniksi paloiksi. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet.
2.
Kuullota kasviksia laakeassa (3 l) kattilassa öljyssä 2-3 minuuttia. Lisää paseerattu tomaatti ja huuhtele purkki vedellä. Lisää liemi kattilaan. Lisää myös maito, härkäpapu tai soijarouhe sekä mausteet. Keitä viisi minuuttia.
3.
Paloittele lasagnelevyt kastikkeeseen yksi kerrallaan, kukin levy 5-6 osaan. Sekoittele välillä, jotta lasagnepalat asettuvat kastikkeeseen väljästi ja eivät tartu toisiinsa kiinni. Hauduta miedolla lämmöllä 15 minuuttia ja sekoita välillä, jotta lasagnelevyt eivät jää kiinni kattilan pohjalle. Jos pannulasagne kuivuu liikaa, lisää hieman vettä (½-1 dl).
4.
Viimeistele pannulasagne tuorejuustolla ja juustoraasteella. Hauduta vielä 5 minuuttia.
Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

Ravintosisältö / 100 g

Energiaa
90 kcal
Rasvaa
4 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
1.4 g
Hiilihydraatteja
7 g
josta sokereita
4 g
Kuitua
2 g
Proteiinia
5 g
Suolaa
0.7 g