
Ainekset
- Tomaattikastike
-
350 gkasviksia, esim. kesäkurpitsaa, paprikaa tai porkkanaa
-
1sipuli
-
2valkosipulin kynttä
-
2 rklöljyä
-
1 prk (500 g)paseerattua tomaattia
-
2 dlvettä
-
5 dlkevytmaitoa
-
1 ½ dlhärkäpapu- tai soijarouhetta
-
1 tlsokeria
-
1 ½ - 2 tlsuolaa
-
½ tlrouhittua mustapippuria
-
(1 tloreganoa)
- Lisäksi
-
6täysjyvälasagnelevyä
-
200 gtuorejuustoa, esim. pippuri tai paprika-chili
-
1 dljuustoraastetta (rasvaa max 17%)
Valmistusohje
1. Valmista ensin tomaattikastike. Raasta tai pilko kasvikset pieniksi paloiksi. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet.
2. Kuullota kasviksia laakeassa (3 l) kattilassa öljyssä 2-3 minuuttia. Lisää paseerattu tomaatti ja huuhtele purkki vedellä. Lisää liemi kattilaan. Lisää myös maito, härkäpapu tai soijarouhe sekä mausteet. Keitä viisi minuuttia.
3. Paloittele lasagnelevyt kastikkeeseen yksi kerrallaan, kukin levy 5-6 osaan. Sekoittele välillä, jotta lasagnepalat asettuvat kastikkeeseen väljästi ja eivät tartu toisiinsa kiinni. Hauduta miedolla lämmöllä 15 minuuttia ja sekoita välillä, jotta lasagnelevyt eivät jää kiinni kattilan pohjalle. Jos pannulasagne kuivuu liikaa, lisää hieman vettä (½-1 dl).
4. Viimeistele pannulasagne tuorejuustolla ja juustoraasteella. Hauduta vielä 5 minuuttia.
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Ravintosisältö
/ 100 g
Energiaa
90 kcal
Rasvaa
4 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
1.4 g
Hiilihydraatteja
7 g
josta sokereita
4 g
Kuitua
2 g
Proteiinia
5 g
Suolaa
0.7 g
Munaton,
Kasvis (lakto-ovo)
Munaton,
Kasvis (lakto-ovo)
Pannulasagne
Pannulasagne valmistuu liedellä, yli puolet uuniversiota nopeammin. Proteiinia saadaan härkäpapu- tai soijarouheesta.
Pannulasagne valmistuu liedellä, yli puolet uuniversiota nopeammin. Proteiinia saadaan härkäpapu- tai soijarouheesta.
Kuva: Sydänmerkki / Elina Himanen
Ainekset
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Ainekset
- Tomaattikastike
-
350 gkasviksia, esim. kesäkurpitsaa, paprikaa tai porkkanaa
-
1sipuli
-
2valkosipulin kynttä
-
2 rklöljyä
-
1 prk (500 g)paseerattua tomaattia
-
2 dlvettä
-
5 dlkevytmaitoa
-
1 ½ dlhärkäpapu- tai soijarouhetta
-
1 tlsokeria
-
1 ½ - 2 tlsuolaa
-
½ tlrouhittua mustapippuria
-
(1 tloreganoa)
- Lisäksi
-
6täysjyvälasagnelevyä
-
200 gtuorejuustoa, esim. pippuri tai paprika-chili
-
1 dljuustoraastetta (rasvaa max 17%)
Valmistusohje
1. Valmista ensin tomaattikastike. Raasta tai pilko kasvikset pieniksi paloiksi. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet.
2. Kuullota kasviksia laakeassa (3 l) kattilassa öljyssä 2-3 minuuttia. Lisää paseerattu tomaatti ja huuhtele purkki vedellä. Lisää liemi kattilaan. Lisää myös maito, härkäpapu tai soijarouhe sekä mausteet. Keitä viisi minuuttia.
3. Paloittele lasagnelevyt kastikkeeseen yksi kerrallaan, kukin levy 5-6 osaan. Sekoittele välillä, jotta lasagnepalat asettuvat kastikkeeseen väljästi ja eivät tartu toisiinsa kiinni. Hauduta miedolla lämmöllä 15 minuuttia ja sekoita välillä, jotta lasagnelevyt eivät jää kiinni kattilan pohjalle. Jos pannulasagne kuivuu liikaa, lisää hieman vettä (½-1 dl).
4. Viimeistele pannulasagne tuorejuustolla ja juustoraasteella. Hauduta vielä 5 minuuttia.
Valmistusohje
1.
Valmista ensin tomaattikastike. Raasta tai pilko kasvikset pieniksi paloiksi. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet.
2.
Kuullota kasviksia laakeassa (3 l) kattilassa öljyssä 2-3 minuuttia. Lisää paseerattu tomaatti ja huuhtele purkki vedellä. Lisää liemi kattilaan. Lisää myös maito, härkäpapu tai soijarouhe sekä mausteet. Keitä viisi minuuttia.
3.
Paloittele lasagnelevyt kastikkeeseen yksi kerrallaan, kukin levy 5-6 osaan. Sekoittele välillä, jotta lasagnepalat asettuvat kastikkeeseen väljästi ja eivät tartu toisiinsa kiinni. Hauduta miedolla lämmöllä 15 minuuttia ja sekoita välillä, jotta lasagnelevyt eivät jää kiinni kattilan pohjalle. Jos pannulasagne kuivuu liikaa, lisää hieman vettä (½-1 dl).
4.
Viimeistele pannulasagne tuorejuustolla ja juustoraasteella. Hauduta vielä 5 minuuttia.
Kokeile myös näitä reseptejä
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
90 kcal
Rasvaa
4 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
1.4 g
Hiilihydraatteja
7 g
josta sokereita
4 g
Kuitua
2 g
Proteiinia
5 g
Suolaa
0.7 g