
Ainekset
-
1banaani
-
8 dlmaitoa tai kasvijuomaa
-
4munaa
-
3 dlvehnäjauhoja
-
1 dlkaurajauhoja (esim. Myllärin)
-
½ dlöljyä tai pullomargariinia
-
½ dlsokeria
-
2 tlvaniljasokeria
-
1 tlleivinjauhetta
-
½ tlsuolaa
- Paistamiseen
-
½ dlöljyä tai pullomargariinia
- Tarjoiluun
-
1 dlvaahtoutuvaa vaniljakastiketta
-
250 gmaitorahkaa
-
½ tlkanelia
-
4 dlmarjoja
Valmistusohje
1. Soseuta banaani haarukalla. Sekoita kaikki lettutaikinan ainekset ja anna turvota noin ½ tuntia. Tee sillä aikaa täyte.
2. Vaahdota vaniljakastike ja sekoita siihen rahka. Mausta kanelilla.
3. Paista taikinasta lettuja ohukaispannulla tai paistinpannussa. Ohjeesta tulee 10-12 isoa lettua pannun koosta riippuen.
Vinkki
- Kaurajauhon sijaan voit käyttää 2 dl hiutaleita ja jauhaa ne blenderillä jauhoksi.
- Jos maito on päässyt jääkaapissa happanemaan, se sopii erinomaisesti lettutaikinaan.
- Tarjoa lisänä marjoja.
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Ravintosisältö
/ 100 g
Energiaa
143 kcal
Rasvaa
4 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.6 g
Hiilihydraatteja
19 g
josta sokereita
7 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
6 g
Suolaa
0.4 g
Kasvis (lakto-ovo)
Kasvis (lakto-ovo)
Banaaniletut
Banaania ja kauraa sisältävät muhkeat letut rahkavaniljakastikkeella aloittavat päivän herkullisesti.
Banaania ja kauraa sisältävät muhkeat letut rahkavaniljakastikkeella aloittavat päivän herkullisesti.
Kuva: Sydänmerkki / Elina Himanen
Ainekset
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Ainekset
-
1banaani
-
8 dlmaitoa tai kasvijuomaa
-
4munaa
-
3 dlvehnäjauhoja
-
1 dlkaurajauhoja (esim. Myllärin)
-
½ dlöljyä tai pullomargariinia
-
½ dlsokeria
-
2 tlvaniljasokeria
-
1 tlleivinjauhetta
-
½ tlsuolaa
- Paistamiseen
-
½ dlöljyä tai pullomargariinia
- Tarjoiluun
-
1 dlvaahtoutuvaa vaniljakastiketta
-
250 gmaitorahkaa
-
½ tlkanelia
-
4 dlmarjoja
Valmistusohje
1. Soseuta banaani haarukalla. Sekoita kaikki lettutaikinan ainekset ja anna turvota noin ½ tuntia. Tee sillä aikaa täyte.
2. Vaahdota vaniljakastike ja sekoita siihen rahka. Mausta kanelilla.
3. Paista taikinasta lettuja ohukaispannulla tai paistinpannussa. Ohjeesta tulee 10-12 isoa lettua pannun koosta riippuen.
Vinkki
- Kaurajauhon sijaan voit käyttää 2 dl hiutaleita ja jauhaa ne blenderillä jauhoksi.
- Jos maito on päässyt jääkaapissa happanemaan, se sopii erinomaisesti lettutaikinaan.
- Tarjoa lisänä marjoja.
Valmistusohje
1.
Soseuta banaani haarukalla. Sekoita kaikki lettutaikinan ainekset ja anna turvota noin ½ tuntia. Tee sillä aikaa täyte.
2.
Vaahdota vaniljakastike ja sekoita siihen rahka. Mausta kanelilla.
3.
Paista taikinasta lettuja ohukaispannulla tai paistinpannussa. Ohjeesta tulee 10-12 isoa lettua pannun koosta riippuen.
Vinkki
- Kaurajauhon sijaan voit käyttää 2 dl hiutaleita ja jauhaa ne blenderillä jauhoksi.
- Jos maito on päässyt jääkaapissa happanemaan, se sopii erinomaisesti lettutaikinaan.
- Tarjoa lisänä marjoja.
Kokeile myös näitä reseptejä
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
143 kcal
Rasvaa
4 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.6 g
Hiilihydraatteja
19 g
josta sokereita
7 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
6 g
Suolaa
0.4 g