Ainekset
- Kakkupohja
-
200 gpalsternakkaa
-
3 dl(ruoko) sokeria
-
2 dlvehnäjauhoja
-
1 ¼ dlmantelijauhetta
-
1 dlspelttijauhoja
-
2 tlleivinjauhetta
-
2 tlkanelia
-
1 tlvaniljasokeria
-
1 mmsuolaa
-
1appelsiini
-
1 ½ dlrypsiöljyä
-
4munaa
-
1 dlpekaanipähkinöitä
- Kuorrutus
-
400 gmaustamatonta tuorejuustoa
-
2 dltomusokeria
- Pähkinäkrokantti
-
1 dlsokeria
-
1 dlpekaanipähkinöitä
Valmistusohje
1. Kuori ja raasta palsternakka. Sekoita kuivat aineet kulhossa.
2. Pese appelsiinin kuori hyvin ja raasta kuoren oranssi osa. Halkaise hedelmä ja purista mehua (1 dl). Lisää appelsiininkuori, -mehu, öljy sekä munat kuivien ainesten sekaan. Lisää myös palsternakkaraaste sekä rouhitut pähkinät ja sekoita tasaiseksi.
3. Levitä taikina voideltuun ja jauhotettuun kakkuvuokaan (Ø 22 cm) ja paista palsternakkakakkua 175 asteessa, uunin alatasolla 50-60 minuuttia. Kakku on kypsä, kun reunat ovat hieman irronneet vuoasta. Kokeile kypsyyttä myös (puu)tikulla kakun keskeltä: jos tikkuun ei jää taikinaa, on se valmis. Anna kakun jäähtyä hetki vuoassaan ja kumoa tarjoilulautaselle.
4. Kuorrutusta varten sekoita tuorejuusto ja tomusokeri tasaiseksi. Levitä seos jäähtyneen kakun pinnalle ja nosta jääkaappiin siksi aikaa, kun valmistat pähkinäkrokantin.
5. Laita pekaanipähkinät lautaselle leivinpaperin päälle. Sulata sokeri paksupohjaisessa kattilassa matalalla lämmöllä, kunnes se on siirapin väristä. Kaada kuuma sokeri pähkinöiden päälle. Anna jäähtyä ja rouhi veitsellä. Ripottele krokantti kakun pinnalle.
Vinkki
- Jos appelsiinista ei tule tarpeeksi mehua (1 dl), täydennä määrää tilkalla vettä tai maitoa.
- Voit käyttää myös suorakaiteen muotoista 2 l vetoista vuokaa.
- Jos haluat palsternakkakakusta piirakkamaisemman, voit paistaa sen myös uunipellillä tai laakeassa piirakkavuoassa.
- Porkkanaleivokset, kesäkurpitsamuffinit ja muut ihanat kasviksia sisältävät kakut löydät täältä
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Ravintosisältö
/ 100 g
Energiaa
360 kcal
Rasvaa
19 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
3 g
Hiilihydraatteja
39 g
josta sokereita
30 g
Kuitua
2 g
Proteiinia
6 g
Suolaa
0.5 g
Kasvis (lakto-ovo)
Kasvis (lakto-ovo)
Palsternakkakakku
Tuorejuustohunnun alta paljastuu palsternakalla mehevöitetty kakku. Koko komeus kruunataan rapealla pähkinäkrokantilla.
Tuorejuustohunnun alta paljastuu palsternakalla mehevöitetty kakku. Koko komeus kruunataan rapealla pähkinäkrokantilla.
Ainekset
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Ainekset
- Kakkupohja
-
200 gpalsternakkaa
-
3 dl(ruoko) sokeria
-
2 dlvehnäjauhoja
-
1 ¼ dlmantelijauhetta
-
1 dlspelttijauhoja
-
2 tlleivinjauhetta
-
2 tlkanelia
-
1 tlvaniljasokeria
-
1 mmsuolaa
-
1appelsiini
-
1 ½ dlrypsiöljyä
-
4munaa
-
1 dlpekaanipähkinöitä
- Kuorrutus
-
400 gmaustamatonta tuorejuustoa
-
2 dltomusokeria
- Pähkinäkrokantti
-
1 dlsokeria
-
1 dlpekaanipähkinöitä
Valmistusohje
1. Kuori ja raasta palsternakka. Sekoita kuivat aineet kulhossa.
2. Pese appelsiinin kuori hyvin ja raasta kuoren oranssi osa. Halkaise hedelmä ja purista mehua (1 dl). Lisää appelsiininkuori, -mehu, öljy sekä munat kuivien ainesten sekaan. Lisää myös palsternakkaraaste sekä rouhitut pähkinät ja sekoita tasaiseksi.
3. Levitä taikina voideltuun ja jauhotettuun kakkuvuokaan (Ø 22 cm) ja paista palsternakkakakkua 175 asteessa, uunin alatasolla 50-60 minuuttia. Kakku on kypsä, kun reunat ovat hieman irronneet vuoasta. Kokeile kypsyyttä myös (puu)tikulla kakun keskeltä: jos tikkuun ei jää taikinaa, on se valmis. Anna kakun jäähtyä hetki vuoassaan ja kumoa tarjoilulautaselle.
4. Kuorrutusta varten sekoita tuorejuusto ja tomusokeri tasaiseksi. Levitä seos jäähtyneen kakun pinnalle ja nosta jääkaappiin siksi aikaa, kun valmistat pähkinäkrokantin.
5. Laita pekaanipähkinät lautaselle leivinpaperin päälle. Sulata sokeri paksupohjaisessa kattilassa matalalla lämmöllä, kunnes se on siirapin väristä. Kaada kuuma sokeri pähkinöiden päälle. Anna jäähtyä ja rouhi veitsellä. Ripottele krokantti kakun pinnalle.
Vinkki
- Jos appelsiinista ei tule tarpeeksi mehua (1 dl), täydennä määrää tilkalla vettä tai maitoa.
- Voit käyttää myös suorakaiteen muotoista 2 l vetoista vuokaa.
- Jos haluat palsternakkakakusta piirakkamaisemman, voit paistaa sen myös uunipellillä tai laakeassa piirakkavuoassa.
- Porkkanaleivokset, kesäkurpitsamuffinit ja muut ihanat kasviksia sisältävät kakut löydät täältä
Valmistusohje
1.
Kuori ja raasta palsternakka. Sekoita kuivat aineet kulhossa.
2.
Pese appelsiinin kuori hyvin ja raasta kuoren oranssi osa. Halkaise hedelmä ja purista mehua (1 dl). Lisää appelsiininkuori, -mehu, öljy sekä munat kuivien ainesten sekaan. Lisää myös palsternakkaraaste sekä rouhitut pähkinät ja sekoita tasaiseksi.
3.
Levitä taikina voideltuun ja jauhotettuun kakkuvuokaan (Ø 22 cm) ja paista palsternakkakakkua 175 asteessa, uunin alatasolla 50-60 minuuttia. Kakku on kypsä, kun reunat ovat hieman irronneet vuoasta. Kokeile kypsyyttä myös (puu)tikulla kakun keskeltä: jos tikkuun ei jää taikinaa, on se valmis. Anna kakun jäähtyä hetki vuoassaan ja kumoa tarjoilulautaselle.
4.
Kuorrutusta varten sekoita tuorejuusto ja tomusokeri tasaiseksi. Levitä seos jäähtyneen kakun pinnalle ja nosta jääkaappiin siksi aikaa, kun valmistat pähkinäkrokantin.
5.
Laita pekaanipähkinät lautaselle leivinpaperin päälle. Sulata sokeri paksupohjaisessa kattilassa matalalla lämmöllä, kunnes se on siirapin väristä. Kaada kuuma sokeri pähkinöiden päälle. Anna jäähtyä ja rouhi veitsellä. Ripottele krokantti kakun pinnalle.
Vinkki
- Jos appelsiinista ei tule tarpeeksi mehua (1 dl), täydennä määrää tilkalla vettä tai maitoa.
- Voit käyttää myös suorakaiteen muotoista 2 l vetoista vuokaa.
- Jos haluat palsternakkakakusta piirakkamaisemman, voit paistaa sen myös uunipellillä tai laakeassa piirakkavuoassa.
- Porkkanaleivokset, kesäkurpitsamuffinit ja muut ihanat kasviksia sisältävät kakut löydät täältä
Kokeile myös näitä reseptejä
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
360 kcal
Rasvaa
19 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
3 g
Hiilihydraatteja
39 g
josta sokereita
30 g
Kuitua
2 g
Proteiinia
6 g
Suolaa
0.5 g