
Ainekset
-
1 pkt (250-300 g)tofua
-
1sipuli
-
2valkosipulin kynttä
-
½chili
-
2 cm palatuoretta inkivääriä
-
100 gkirsikkatomaatteja
-
2 rklöljyä tai pullomargariinia
-
1-2 tlgaram masalaa
-
300 gpakastepinaattia
-
1 tlsuolaa
-
2 dlkermankaltaista kasvirasvasekoitusta (rasvaa enintään 15%)
-
½ ruukkutuoretta korianteria
-
(2 rklsitruunanmehua)
Valmistusohje
1. Kuutioi tofu ja laita palat painon alle keittiöpyyhkeen väliin. Hienonna sipulit ja chili. Raasta inkivääri. Viipaloi tomaatit.
2. Kuullota hienonnetut sipulit, chili, inkivääri, garam masala ja tofupalat rasvassa. Lisää tomaattiviipaleet, pinaatti ja suola. Kuumenna hetki.
3. Lisää kasvirasvasekoite ja hauduta varovasti sekoitellen muutama minuutti. Viimeistele hienonnetulla korianterilla ja jos kaipaat lisää hapokkuutta, lorauksella sitruuna mehua.
Vinkki
- Tofun ohella voit käyttää vähärasvaista (rasvaa n. 10 %) leipäjuustoa. Leipäjuustoa ei tarvitse valuttaa pyyhkeen välissä. Vähennä silloin ruuan suolan määrää (½ tl)
- Tarjoa täysjyväisen riisin tai kotimaisen ohran kyytipoikana.
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Ravintosisältö
/ 100 g
Energiaa
100 kcal
Rasvaa
8 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
1.4 g
Hiilihydraatteja
4 g
josta sokereita
2 g
Kuitua
2 g
Proteiinia
4 g
Suolaa
0.6 g
Gluteeniton,
Kasvis (lakto-ovo)
Gluteeniton,
Kasvis (lakto-ovo)
Palak paneer
Intialainen mausteinen muhennos kätkee sisälleen pinaattia, tomaattia sekä tofua.
Intialainen mausteinen muhennos kätkee sisälleen pinaattia, tomaattia sekä tofua.
Kuva: Sydänmerkki / Elina Himanen
Ainekset
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Ainekset
-
1 pkt (250-300 g)tofua
-
1sipuli
-
2valkosipulin kynttä
-
½chili
-
2 cm palatuoretta inkivääriä
-
100 gkirsikkatomaatteja
-
2 rklöljyä tai pullomargariinia
-
1-2 tlgaram masalaa
-
300 gpakastepinaattia
-
1 tlsuolaa
-
2 dlkermankaltaista kasvirasvasekoitusta (rasvaa enintään 15%)
-
½ ruukkutuoretta korianteria
-
(2 rklsitruunanmehua)
Valmistusohje
1. Kuutioi tofu ja laita palat painon alle keittiöpyyhkeen väliin. Hienonna sipulit ja chili. Raasta inkivääri. Viipaloi tomaatit.
2. Kuullota hienonnetut sipulit, chili, inkivääri, garam masala ja tofupalat rasvassa. Lisää tomaattiviipaleet, pinaatti ja suola. Kuumenna hetki.
3. Lisää kasvirasvasekoite ja hauduta varovasti sekoitellen muutama minuutti. Viimeistele hienonnetulla korianterilla ja jos kaipaat lisää hapokkuutta, lorauksella sitruuna mehua.
Vinkki
- Tofun ohella voit käyttää vähärasvaista (rasvaa n. 10 %) leipäjuustoa. Leipäjuustoa ei tarvitse valuttaa pyyhkeen välissä. Vähennä silloin ruuan suolan määrää (½ tl)
- Tarjoa täysjyväisen riisin tai kotimaisen ohran kyytipoikana.
Valmistusohje
1.
Kuutioi tofu ja laita palat painon alle keittiöpyyhkeen väliin. Hienonna sipulit ja chili. Raasta inkivääri. Viipaloi tomaatit.
2.
Kuullota hienonnetut sipulit, chili, inkivääri, garam masala ja tofupalat rasvassa. Lisää tomaattiviipaleet, pinaatti ja suola. Kuumenna hetki.
3.
Lisää kasvirasvasekoite ja hauduta varovasti sekoitellen muutama minuutti. Viimeistele hienonnetulla korianterilla ja jos kaipaat lisää hapokkuutta, lorauksella sitruuna mehua.
Vinkki
- Tofun ohella voit käyttää vähärasvaista (rasvaa n. 10 %) leipäjuustoa. Leipäjuustoa ei tarvitse valuttaa pyyhkeen välissä. Vähennä silloin ruuan suolan määrää (½ tl)
- Tarjoa täysjyväisen riisin tai kotimaisen ohran kyytipoikana.
Kokeile myös näitä reseptejä
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
100 kcal
Rasvaa
8 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
1.4 g
Hiilihydraatteja
4 g
josta sokereita
2 g
Kuitua
2 g
Proteiinia
4 g
Suolaa
0.6 g