
Ainekset
-
4munaa
-
3 dlsokeria
-
2 dlpullorasvaa
-
1 dlmaitoa
-
4 ½ dlvehnäjauhoja
-
2 tlleivinjauhetta
-
2 tlvaniljasokeria
-
1 dlpähkinäjauhetta
-
2 rklkaakaojauhetta
Valmistusohje
1. Voitele ja korppujauhota n. 2 l kakkuvuoka
2. Vaahdota munat ja sokeri. Lisää pullorasva, maito, vehnäjauhot, vaniljasokeri sekä leivinjauhe.
3. Jaa taikina 2 osaan. Lisää toiseen puolikkaaseen pähkinärouhe ja toiseen kaakaojauhe.
4. Lisää tummaa ja vaaleaa taikinaa vuorotellen kakkuvuokaan. Kypsennä 175 asteessa 45 – 50 minuuttia. Kakku on kypsä, kun siihen ei tartu taikinaa esimerkiksi cocktail-tikulla kokeiltaessa.
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Ravintosisältö
/ 100 g
Energiaa
390 kcal
Rasvaa
19 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
2.6 g
Hiilihydraatteja
45 g
josta sokereita
25 g
Kuitua
2 g
Proteiinia
7 g
Suolaa
0.5 g
Kasvis (lakto-ovo)
Kasvis (lakto-ovo)
Pähkinätiikerikakku
Perinteinen tiikerikakku saa lisämakua ja mehevyyttä jauhetusta pähkinästä.
Perinteinen tiikerikakku saa lisämakua ja mehevyyttä jauhetusta pähkinästä.
Kuva: Sydänmerkki / Elina HImanen
Ainekset
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Ainekset
-
4munaa
-
3 dlsokeria
-
2 dlpullorasvaa
-
1 dlmaitoa
-
4 ½ dlvehnäjauhoja
-
2 tlleivinjauhetta
-
2 tlvaniljasokeria
-
1 dlpähkinäjauhetta
-
2 rklkaakaojauhetta
Valmistusohje
1. Voitele ja korppujauhota n. 2 l kakkuvuoka
2. Vaahdota munat ja sokeri. Lisää pullorasva, maito, vehnäjauhot, vaniljasokeri sekä leivinjauhe.
3. Jaa taikina 2 osaan. Lisää toiseen puolikkaaseen pähkinärouhe ja toiseen kaakaojauhe.
4. Lisää tummaa ja vaaleaa taikinaa vuorotellen kakkuvuokaan. Kypsennä 175 asteessa 45 – 50 minuuttia. Kakku on kypsä, kun siihen ei tartu taikinaa esimerkiksi cocktail-tikulla kokeiltaessa.
Valmistusohje
1.
Voitele ja korppujauhota n. 2 l kakkuvuoka
2.
Vaahdota munat ja sokeri. Lisää pullorasva, maito, vehnäjauhot, vaniljasokeri sekä leivinjauhe.
3.
Jaa taikina 2 osaan. Lisää toiseen puolikkaaseen pähkinärouhe ja toiseen kaakaojauhe.
4.
Lisää tummaa ja vaaleaa taikinaa vuorotellen kakkuvuokaan. Kypsennä 175 asteessa 45 – 50 minuuttia. Kakku on kypsä, kun siihen ei tartu taikinaa esimerkiksi cocktail-tikulla kokeiltaessa.
Muunnos
Käytä maidon tilalla kasvijuomaa, esimerkiksi kaurajuomaa.
Kokeile myös näitä reseptejä
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
390 kcal
Rasvaa
19 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
2.6 g
Hiilihydraatteja
45 g
josta sokereita
25 g
Kuitua
2 g
Proteiinia
7 g
Suolaa
0.5 g