Ainekset
-
5 dlvettä
-
50 ghiivaa
-
½ tlsuolaa
-
1 dlkauraleseitä
-
1 dlvehnäleseitä
-
1 dlvehnänalkioita
-
1 dlhasselpähkinärouhetta
-
3 rklpellavansiemeniä
-
5 dlspelttijauhoja
-
3 dlhiivaleipäjauhoja
-
½ dlöljyä tai pullomargariinia
Valmistusohje
1. Lämmitä neste kädenlämpöiseksi ja liuota hiiva ja suola nesteeseen. Lisää leseet, alkiot, pähkinärouhe ja pellavansiemenet ja sekoita seos tasaiseksi.
2. Lisää jauhot pienissä erissä taikinaan. Lisää lopuksi rypsiöljy. Alusta taikinaa kunnes se irtoaa kulhon reunoista. Anna kohota liinan alla n. 30 minuuttia.
3. Muotoile kohonneesta taikinasta tanko ja leikkaa siitä n. 20 samankokoista palasta. Muotoile palat pulliksi ja litistä ne kämmenellä litteiksi. Kohota noin 10 minuuttia.
4. Paista rieskat uunissa 225 asteessa n. 12-15 minuuttia.
Vinkki
- Tee rieskojen päälle kukkakaali-papulevite.
- Saat rieskoista kuitupitoisemmat, jos korvaat osan (1-1,5 dl) hiivaleipäjauhoista kuitupitoisemmilla täysjyväjauhoilla makusi mukaan. Esimerkiksi ruis-, vehnä-, ohra- tai kaurajauhoilla.
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Ravintosisältö
/ 100 g
Energiaa
151 kcal
Rasvaa
8 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.5 g
Hiilihydraatteja
12 g
josta sokereita
1 g
Kuitua
4 g
Proteiinia
5 g
Suolaa
0.2 g
Maidoton,
Munaton,
Kasvis (lakto-ovo)
Maidoton,
Munaton,
Kasvis (lakto-ovo)
Spelttirieskat
Speltti ja siemenet tuovat makua ja rouheisuutta rieskoihin, taputtele leivät vaikka lasten kanssa!
Speltti ja siemenet tuovat makua ja rouheisuutta rieskoihin, taputtele leivät vaikka lasten kanssa!
Ainekset
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Ainekset
-
5 dlvettä
-
50 ghiivaa
-
½ tlsuolaa
-
1 dlkauraleseitä
-
1 dlvehnäleseitä
-
1 dlvehnänalkioita
-
1 dlhasselpähkinärouhetta
-
3 rklpellavansiemeniä
-
5 dlspelttijauhoja
-
3 dlhiivaleipäjauhoja
-
½ dlöljyä tai pullomargariinia
Valmistusohje
1. Lämmitä neste kädenlämpöiseksi ja liuota hiiva ja suola nesteeseen. Lisää leseet, alkiot, pähkinärouhe ja pellavansiemenet ja sekoita seos tasaiseksi.
2. Lisää jauhot pienissä erissä taikinaan. Lisää lopuksi rypsiöljy. Alusta taikinaa kunnes se irtoaa kulhon reunoista. Anna kohota liinan alla n. 30 minuuttia.
3. Muotoile kohonneesta taikinasta tanko ja leikkaa siitä n. 20 samankokoista palasta. Muotoile palat pulliksi ja litistä ne kämmenellä litteiksi. Kohota noin 10 minuuttia.
4. Paista rieskat uunissa 225 asteessa n. 12-15 minuuttia.
Vinkki
- Tee rieskojen päälle kukkakaali-papulevite.
- Saat rieskoista kuitupitoisemmat, jos korvaat osan (1-1,5 dl) hiivaleipäjauhoista kuitupitoisemmilla täysjyväjauhoilla makusi mukaan. Esimerkiksi ruis-, vehnä-, ohra- tai kaurajauhoilla.
Valmistusohje
1.
Lämmitä neste kädenlämpöiseksi ja liuota hiiva ja suola nesteeseen. Lisää leseet, alkiot, pähkinärouhe ja pellavansiemenet ja sekoita seos tasaiseksi.
2.
Lisää jauhot pienissä erissä taikinaan. Lisää lopuksi rypsiöljy. Alusta taikinaa kunnes se irtoaa kulhon reunoista. Anna kohota liinan alla n. 30 minuuttia.
3.
Muotoile kohonneesta taikinasta tanko ja leikkaa siitä n. 20 samankokoista palasta. Muotoile palat pulliksi ja litistä ne kämmenellä litteiksi. Kohota noin 10 minuuttia.
4.
Paista rieskat uunissa 225 asteessa n. 12-15 minuuttia.
Vinkki
- Tee rieskojen päälle kukkakaali-papulevite.
- Saat rieskoista kuitupitoisemmat, jos korvaat osan (1-1,5 dl) hiivaleipäjauhoista kuitupitoisemmilla täysjyväjauhoilla makusi mukaan. Esimerkiksi ruis-, vehnä-, ohra- tai kaurajauhoilla.
Kokeile myös näitä reseptejä
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
151 kcal
Rasvaa
8 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.5 g
Hiilihydraatteja
12 g
josta sokereita
1 g
Kuitua
4 g
Proteiinia
5 g
Suolaa
0.2 g