Ainekset
-
3 dlvehnäjauhoja
-
½ dlruisjauhoja
-
2 ½ tlleivinjauhetta
-
2 tlvaniljasokeria
-
1 tlkanelia
-
½ tlsuolaa
-
3banaania (2 ½ dl sosetta)
-
10tuoretta taatelia
-
2munaa
-
1 dlrypsiöljyä
-
½ dlsiirappia
-
2 dlhasselpähkinöitä
- Voiteluun
-
1 rklmargariinia
-
korppujauhoja
Valmistusohje
1. Sekoita kuivat ainekset.
2. Muussaa banaanit haarukalla. Poista taateleista kivet ja leikkaa taatelit pieniksi paloiksi.
3. Riko munat toiseen kulhoon ja sekoita joukkoon banaanisose, taatelipalat, öljy ja siirappi. Yhdistä seos kuiviin aineisiin.
4. Rouhi hasselpähkinät veitsellä ja kääntele puolet taikinan joukkoon. Voitele ja korppujauhota leipävuoka (n. 25 cm) ja levitä taikina vuokaan. Painele loput pähkinät kakun pinnalle.
5. Paista taatelikakkua 175 asteessa noin 50 -60 minuuttia. Paistoaikaan vaikuttaa vuoan materiaali ja koko. Pidemmässä ja laakeammassa vuoassa kakku voi paistua hiukan nopeammin kuin lyhyessä ja kapeassa. Anna jäähtyä ennen tarjoilua.
Vinkki
- Voit leipoa taatelikakun hyvissä ajoin: se säilyy hyvänä ja mehevänä useamman päivän.
- Kakkuun sopivat hyvin kypsät banaaniyksilöt
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Ravintosisältö
/ 100 g
Energiaa
370 kcal
Rasvaa
21 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
1.4 g
Hiilihydraatteja
36 g
josta sokereita
17 g
Kuitua
6 g
Proteiinia
7 g
Suolaa
0.8 g
Maidoton,
Kasvis (lakto-ovo)
Maidoton,
Kasvis (lakto-ovo)
Pähkinäinen taatelikakku
Taatelikakku saa mehevyytensä taateleista ja banaanista ja purutuntumaa runsaista pähkinäsattumista. Kääräise kakku somaan pakkaukseen, niin se toimii herkullisena muistamisena vaikka joulunaikaan.
Taatelikakku saa mehevyytensä taateleista ja banaanista ja purutuntumaa runsaista pähkinäsattumista. Kääräise kakku somaan pakkaukseen, niin se toimii herkullisena muistamisena vaikka joulunaikaan.
Ainekset
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Ainekset
-
3 dlvehnäjauhoja
-
½ dlruisjauhoja
-
2 ½ tlleivinjauhetta
-
2 tlvaniljasokeria
-
1 tlkanelia
-
½ tlsuolaa
-
3banaania (2 ½ dl sosetta)
-
10tuoretta taatelia
-
2munaa
-
1 dlrypsiöljyä
-
½ dlsiirappia
-
2 dlhasselpähkinöitä
- Voiteluun
-
1 rklmargariinia
-
korppujauhoja
Valmistusohje
1. Sekoita kuivat ainekset.
2. Muussaa banaanit haarukalla. Poista taateleista kivet ja leikkaa taatelit pieniksi paloiksi.
3. Riko munat toiseen kulhoon ja sekoita joukkoon banaanisose, taatelipalat, öljy ja siirappi. Yhdistä seos kuiviin aineisiin.
4. Rouhi hasselpähkinät veitsellä ja kääntele puolet taikinan joukkoon. Voitele ja korppujauhota leipävuoka (n. 25 cm) ja levitä taikina vuokaan. Painele loput pähkinät kakun pinnalle.
5. Paista taatelikakkua 175 asteessa noin 50 -60 minuuttia. Paistoaikaan vaikuttaa vuoan materiaali ja koko. Pidemmässä ja laakeammassa vuoassa kakku voi paistua hiukan nopeammin kuin lyhyessä ja kapeassa. Anna jäähtyä ennen tarjoilua.
Vinkki
- Voit leipoa taatelikakun hyvissä ajoin: se säilyy hyvänä ja mehevänä useamman päivän.
- Kakkuun sopivat hyvin kypsät banaaniyksilöt
Valmistusohje
1.
Sekoita kuivat ainekset.
2.
Muussaa banaanit haarukalla. Poista taateleista kivet ja leikkaa taatelit pieniksi paloiksi.
3.
Riko munat toiseen kulhoon ja sekoita joukkoon banaanisose, taatelipalat, öljy ja siirappi. Yhdistä seos kuiviin aineisiin.
4.
Rouhi hasselpähkinät veitsellä ja kääntele puolet taikinan joukkoon. Voitele ja korppujauhota leipävuoka (n. 25 cm) ja levitä taikina vuokaan. Painele loput pähkinät kakun pinnalle.
5.
Paista taatelikakkua 175 asteessa noin 50 -60 minuuttia. Paistoaikaan vaikuttaa vuoan materiaali ja koko. Pidemmässä ja laakeammassa vuoassa kakku voi paistua hiukan nopeammin kuin lyhyessä ja kapeassa. Anna jäähtyä ennen tarjoilua.
Vinkki
- Voit leipoa taatelikakun hyvissä ajoin: se säilyy hyvänä ja mehevänä useamman päivän.
- Kakkuun sopivat hyvin kypsät banaaniyksilöt
Kokeile myös näitä reseptejä
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
370 kcal
Rasvaa
21 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
1.4 g
Hiilihydraatteja
36 g
josta sokereita
17 g
Kuitua
6 g
Proteiinia
7 g
Suolaa
0.8 g