Kuva: Sydänmerkki / Elina Himanen

Ainekset

4 dl
kaurajuomaa
2 dl
kaurahiutaleita
1
päärynä
1 - 2 tl
piparkakkumaustetta
1 tl
hunajaa
¼ tl
suolaa
4 rkl
mantelilastuja tai pähkinärouhetta
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.

Ravintosisältö

/ 100 g
Energiaa
100 kcal
Rasvaa
3 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.2 g
Hiilihydraatteja
14 g
josta sokereita
5 g
Kuitua
3 g
Proteiinia
3 g
Suolaa
0.4 g
Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

Helppo
M Maidoton
Mu Munaton
K Kasvis (lakto-ovo)
M Maidoton
Mu Munaton
K Kasvis (lakto-ovo)
Helppo

Päärynäinen kaurapuuro

Perinteinen kaurapuuro nousee uudelle tasolle, kun keität sen kaurajuomaan ja maustat piparkakkumausteella.

Perinteinen kaurapuuro nousee uudelle tasolle, kun keität sen kaurajuomaan ja maustat piparkakkumausteella.

Kuva: Sydänmerkki / Elina Himanen

Ainekset

Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
4 dl
kaurajuomaa
2 dl
kaurahiutaleita
1
päärynä
1 - 2 tl
piparkakkumaustetta
1 tl
hunajaa
¼ tl
suolaa
4 rkl
mantelilastuja tai pähkinärouhetta

Valmistusohje

1.
Mittaa kattilaan kaurajuoma ja kaurahiutaleet. Kuumenna kiehuvaksi ja hauduta miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia.
2.
Kuutioi sillä aikaa päärynä. Lisää päärynäpalat ja mausteet kattilaan. Jos puuro on liian paksua, lorauta mukaan kaurajuomaa. Ripottele mantelit tai pähkinät valmiin puuron pinnalle.

Vinkki

  • Saat viljaisemman puuron, kun vaihdat kaurahiutaleet ruis- tai neljän viljan hiutaleisiin.
  • Päärynän sijasta voit käyttää myös omenaa.
  • Jos kaapista ei löydy piparkakkumaustetta, korvaa se kanelilla, neilikalla, inkiväärillä ja kardemummalla.
Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

Ravintosisältö / 100 g

Energiaa
100 kcal
Rasvaa
3 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.2 g
Hiilihydraatteja
14 g
josta sokereita
5 g
Kuitua
3 g
Proteiinia
3 g
Suolaa
0.4 g