Ainekset
-
750 gfenkolia
-
1sitruuna
-
1 rklfenkolinsiemeniä
-
2 rklöljyä
-
2 tljuoksevaa hunajaa
-
½ tlchilirouhetta
-
½ tlrouhittua mustapippuria
-
¼ tlsuolaa
Valmistusohje
1. Huuhtele fenkolit. Leikkaa fenkoleista sormimaiset oksat pois, säästä hyväkuntoiset lehdet koristelua varten. Leikkaa fenkolit pituussuunnassa puoliksi ja paloittele puolikkaat kolmeen lohkoon.
2. Pese sitruuna hyvin ja viipaloi se. Rouhi fenkolinsiemenet kevyesti morttelissa. Sekoita kaikki ainekset kulhossa.
3. Kumoa ainekset voideltuun uunivuokaan ja peitä vuoka tiiviisti foliolla. Paista fenkoleita 225-asteisessa uunissa ensin 20 minuuttia. Poista folio ja jatka paistamista vielä 10 – 15 minuuttia, kunnes fenkolit ovat pehmenneet. Ripottele paahdettujen fenkoleiden pinnalle fenkolinlehdet.
Vinkki
Testaa fenkolia myös näissä ruuissa: tomaatti-fenkolipasta, fenkolisalaatti ja lohiseljanka
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Ravintosisältö
/ 100 g
Energiaa
52 kcal
Rasvaa
3 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
2 g
Hiilihydraatteja
3 g
josta sokereita
3 g
Kuitua
2 g
Proteiinia
1 g
Suolaa
0.3 g
Gluteeniton,
Maidoton,
Munaton,
Kasvis (lakto-ovo)
Gluteeniton,
Maidoton,
Munaton,
Kasvis (lakto-ovo)
Paahdetut fenkolit
Salaattifenkoli sopii erinomaisesti liha-ja kalaruokien kylkeen. Monikäyttöinen fenkoli maistuu niin raakana salaateissa kuin kypsänä keitoissa, padoissa ja lisäkkeenä. Ihastu paahdettujen fenkolien lempeään makuun.
Salaattifenkoli sopii erinomaisesti liha-ja kalaruokien kylkeen. Monikäyttöinen fenkoli maistuu niin raakana salaateissa kuin kypsänä keitoissa, padoissa ja lisäkkeenä. Ihastu paahdettujen fenkolien lempeään makuun.
Ainekset
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Ainekset
-
750 gfenkolia
-
1sitruuna
-
1 rklfenkolinsiemeniä
-
2 rklöljyä
-
2 tljuoksevaa hunajaa
-
½ tlchilirouhetta
-
½ tlrouhittua mustapippuria
-
¼ tlsuolaa
Valmistusohje
1. Huuhtele fenkolit. Leikkaa fenkoleista sormimaiset oksat pois, säästä hyväkuntoiset lehdet koristelua varten. Leikkaa fenkolit pituussuunnassa puoliksi ja paloittele puolikkaat kolmeen lohkoon.
2. Pese sitruuna hyvin ja viipaloi se. Rouhi fenkolinsiemenet kevyesti morttelissa. Sekoita kaikki ainekset kulhossa.
3. Kumoa ainekset voideltuun uunivuokaan ja peitä vuoka tiiviisti foliolla. Paista fenkoleita 225-asteisessa uunissa ensin 20 minuuttia. Poista folio ja jatka paistamista vielä 10 – 15 minuuttia, kunnes fenkolit ovat pehmenneet. Ripottele paahdettujen fenkoleiden pinnalle fenkolinlehdet.
Vinkki
Testaa fenkolia myös näissä ruuissa: tomaatti-fenkolipasta, fenkolisalaatti ja lohiseljanka
Valmistusohje
1.
Huuhtele fenkolit. Leikkaa fenkoleista sormimaiset oksat pois, säästä hyväkuntoiset lehdet koristelua varten. Leikkaa fenkolit pituussuunnassa puoliksi ja paloittele puolikkaat kolmeen lohkoon.
2.
Pese sitruuna hyvin ja viipaloi se. Rouhi fenkolinsiemenet kevyesti morttelissa. Sekoita kaikki ainekset kulhossa.
3.
Kumoa ainekset voideltuun uunivuokaan ja peitä vuoka tiiviisti foliolla. Paista fenkoleita 225-asteisessa uunissa ensin 20 minuuttia. Poista folio ja jatka paistamista vielä 10 – 15 minuuttia, kunnes fenkolit ovat pehmenneet. Ripottele paahdettujen fenkoleiden pinnalle fenkolinlehdet.
Vinkki
Testaa fenkolia myös näissä ruuissa: tomaatti-fenkolipasta, fenkolisalaatti ja lohiseljanka
Kokeile myös näitä reseptejä
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
52 kcal
Rasvaa
3 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
2 g
Hiilihydraatteja
3 g
josta sokereita
3 g
Kuitua
2 g
Proteiinia
1 g
Suolaa
0.3 g