
Ainekset
-
400 gpalsternakkaa
-
1 rklsiirappia
-
1 tlmaustettua öljyä (esim. voin maku)
-
½ tlsuolaa
-
4-5 dlvettä
-
1 dlkermankaltaista kasvirasvasekoitetta
- Maustepippuripähkinä
-
½ dlpähkinäsekoitusta (suolaamaton)
-
1 tlöljyä
-
¼ tljauhettua maustepippuria
-
⅕ tlsuolaa
Valmistusohje
1. Kuori palsternakat, leikkaa pieniksi kuutioiksi. Levitä palsternakat leivinpaperin päälle uunipellille. Sekoita joukkoon siirappi, öljy ja suola. Paahda 225-asteisessa uunissa 20-25 minuuttia, kunnes palsternakat ovat kypsiä
2. Kasvisten paahtuessa rouhi pähkinät pienemmiksi paloiksi. Kuumenna öljytilkka paistinpannulla. Lisää pähkinäsekoitus ja maustepippuri. Kuumenna ja paista noin puoli minuuttia kunnes pähkinät ovat hieman ruskistuneet. Mausta ripauksella suolaa.
3. Kiehauta vesi (4 dl) kattilassa. Lisää paahdetut kasvikset kattilaan ja soseuta sauvasekoittimella sileäksi. Lisää kasvirasvasekoite ja tarvittaessa lisää vettä, jos keitto tuntuu liian sakealta. Lämmitä kiehuvaksi.
4. Kaada keitto pieniin kahvikuppeihin tai espressokuppeihin. Lisää päälle maustepippuripähkinämurua.
Vinkki
Voit soseuttaa kasvikset nesteineen myös tehosekoittimessa. Kuumenna lämpimäksi kattilassa.
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Ravintosisältö
/ 100 g
Energiaa
76 kcal
Rasvaa
4 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.8 g
Hiilihydraatteja
8 g
josta sokereita
5 g
Kuitua
2 g
Proteiinia
1 g
Suolaa
0.5 g
Gluteeniton,
Munaton,
Kasvis (lakto-ovo)
Gluteeniton,
Munaton,
Kasvis (lakto-ovo)
Paahdettu palsternakkashotti
Palsternakan makean pähkinäinen maku nousee esille, kun ne paahtaa kypsiksi uunissa keittämisen sijaan. Ripottele päälle pähkinämurua, jolle aromaattinen maustepippuri antaa mausteisen twistin.
Palsternakan makean pähkinäinen maku nousee esille, kun ne paahtaa kypsiksi uunissa keittämisen sijaan. Ripottele päälle pähkinämurua, jolle aromaattinen maustepippuri antaa mausteisen twistin.
Kuva: Sydänmerkki / Suvi Laine
Ainekset
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Ainekset
-
400 gpalsternakkaa
-
1 rklsiirappia
-
1 tlmaustettua öljyä (esim. voin maku)
-
½ tlsuolaa
-
4-5 dlvettä
-
1 dlkermankaltaista kasvirasvasekoitetta
- Maustepippuripähkinä
-
½ dlpähkinäsekoitusta (suolaamaton)
-
1 tlöljyä
-
¼ tljauhettua maustepippuria
-
⅕ tlsuolaa
Valmistusohje
1. Kuori palsternakat, leikkaa pieniksi kuutioiksi. Levitä palsternakat leivinpaperin päälle uunipellille. Sekoita joukkoon siirappi, öljy ja suola. Paahda 225-asteisessa uunissa 20-25 minuuttia, kunnes palsternakat ovat kypsiä
2. Kasvisten paahtuessa rouhi pähkinät pienemmiksi paloiksi. Kuumenna öljytilkka paistinpannulla. Lisää pähkinäsekoitus ja maustepippuri. Kuumenna ja paista noin puoli minuuttia kunnes pähkinät ovat hieman ruskistuneet. Mausta ripauksella suolaa.
3. Kiehauta vesi (4 dl) kattilassa. Lisää paahdetut kasvikset kattilaan ja soseuta sauvasekoittimella sileäksi. Lisää kasvirasvasekoite ja tarvittaessa lisää vettä, jos keitto tuntuu liian sakealta. Lämmitä kiehuvaksi.
4. Kaada keitto pieniin kahvikuppeihin tai espressokuppeihin. Lisää päälle maustepippuripähkinämurua.
Vinkki
Voit soseuttaa kasvikset nesteineen myös tehosekoittimessa. Kuumenna lämpimäksi kattilassa.
Valmistusohje
1.
Kuori palsternakat, leikkaa pieniksi kuutioiksi. Levitä palsternakat leivinpaperin päälle uunipellille. Sekoita joukkoon siirappi, öljy ja suola. Paahda 225-asteisessa uunissa 20-25 minuuttia, kunnes palsternakat ovat kypsiä
2.
Kasvisten paahtuessa rouhi pähkinät pienemmiksi paloiksi. Kuumenna öljytilkka paistinpannulla. Lisää pähkinäsekoitus ja maustepippuri. Kuumenna ja paista noin puoli minuuttia kunnes pähkinät ovat hieman ruskistuneet. Mausta ripauksella suolaa.
3.
Kiehauta vesi (4 dl) kattilassa. Lisää paahdetut kasvikset kattilaan ja soseuta sauvasekoittimella sileäksi. Lisää kasvirasvasekoite ja tarvittaessa lisää vettä, jos keitto tuntuu liian sakealta. Lämmitä kiehuvaksi.
4.
Kaada keitto pieniin kahvikuppeihin tai espressokuppeihin. Lisää päälle maustepippuripähkinämurua.
Vinkki
Voit soseuttaa kasvikset nesteineen myös tehosekoittimessa. Kuumenna lämpimäksi kattilassa.
Kokeile myös näitä reseptejä
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
76 kcal
Rasvaa
4 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.8 g
Hiilihydraatteja
8 g
josta sokereita
5 g
Kuitua
2 g
Proteiinia
1 g
Suolaa
0.5 g