Ainekset
-
600 gkukkakaalia
-
2 rklöljyä
-
½ tlsuolaa
-
½ tlvalkosipulijauhetta
-
¼ tlrouhittua mustapippuria tai chiliä
-
50 gpähkinöitä (esim. saksanpähkinä)
Valmistusohje
1. Viipaloi kukkakaali noin 1 cm paloiksi. Jaa viipaleet 2-3 osaan ja levitä uunipellille leivinpaperin päälle.
2. Pirskottele kaalinpalojen pintaan öljyä ja ripottele mausteita. Lisää lopuksi rouhitut pähkinät
3. Paahda kukkakaalia 200 asteessa noin 20 min.
Vinkki
- Jos haluat tehdä paahdetun kukkakaalin vielä yksinkertaisemmin, riittää, kun pirskottelet kukkakaalipaloille hiukan öljyä ja muutaman suola- ja pippuriripauksen. Uutta makua saat vaihtelemalla maustepalettia: testaa esimerkiksi juustokuminaa, yrttejä tai erilaisia maustetahnoja.
- Katso muita lämpimiä kasvislisäkkeitä: haudutettua punakaalta, juuresranskalaisia sekä paahdettuja tomaatteja.
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Ravintosisältö
/ 100 g
Energiaa
120 kcal
Rasvaa
10 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
1.1 g
Hiilihydraatteja
2 g
josta sokereita
2 g
Kuitua
3 g
Proteiinia
3 g
Suolaa
0.5 g
Gluteeniton,
Maidoton,
Munaton,
Kasvis (lakto-ovo)
Gluteeniton,
Maidoton,
Munaton,
Kasvis (lakto-ovo)
Paahdettu kukkakaali
Kukkakaali on ihanaa rouskuteltavaa sellaisenaan, mutta paahtaminen kesyttää maun lempeämmäksi. Pähkinäsattumien kera paahdettu kukkakaali on erinomainen kasvislisäke kesäiselle aterialle.
Kukkakaali on ihanaa rouskuteltavaa sellaisenaan, mutta paahtaminen kesyttää maun lempeämmäksi. Pähkinäsattumien kera paahdettu kukkakaali on erinomainen kasvislisäke kesäiselle aterialle.
Ainekset
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Ainekset
-
600 gkukkakaalia
-
2 rklöljyä
-
½ tlsuolaa
-
½ tlvalkosipulijauhetta
-
¼ tlrouhittua mustapippuria tai chiliä
-
50 gpähkinöitä (esim. saksanpähkinä)
Valmistusohje
1. Viipaloi kukkakaali noin 1 cm paloiksi. Jaa viipaleet 2-3 osaan ja levitä uunipellille leivinpaperin päälle.
2. Pirskottele kaalinpalojen pintaan öljyä ja ripottele mausteita. Lisää lopuksi rouhitut pähkinät
3. Paahda kukkakaalia 200 asteessa noin 20 min.
Vinkki
- Jos haluat tehdä paahdetun kukkakaalin vielä yksinkertaisemmin, riittää, kun pirskottelet kukkakaalipaloille hiukan öljyä ja muutaman suola- ja pippuriripauksen. Uutta makua saat vaihtelemalla maustepalettia: testaa esimerkiksi juustokuminaa, yrttejä tai erilaisia maustetahnoja.
- Katso muita lämpimiä kasvislisäkkeitä: haudutettua punakaalta, juuresranskalaisia sekä paahdettuja tomaatteja.
Valmistusohje
1.
Viipaloi kukkakaali noin 1 cm paloiksi. Jaa viipaleet 2-3 osaan ja levitä uunipellille leivinpaperin päälle.
2.
Pirskottele kaalinpalojen pintaan öljyä ja ripottele mausteita. Lisää lopuksi rouhitut pähkinät
3.
Paahda kukkakaalia 200 asteessa noin 20 min.
Vinkki
- Jos haluat tehdä paahdetun kukkakaalin vielä yksinkertaisemmin, riittää, kun pirskottelet kukkakaalipaloille hiukan öljyä ja muutaman suola- ja pippuriripauksen. Uutta makua saat vaihtelemalla maustepalettia: testaa esimerkiksi juustokuminaa, yrttejä tai erilaisia maustetahnoja.
- Katso muita lämpimiä kasvislisäkkeitä: haudutettua punakaalta, juuresranskalaisia sekä paahdettuja tomaatteja.
Kokeile myös näitä reseptejä
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
120 kcal
Rasvaa
10 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
1.1 g
Hiilihydraatteja
2 g
josta sokereita
2 g
Kuitua
3 g
Proteiinia
3 g
Suolaa
0.5 g