
Ainekset
-
500 gKirjolohifileetä
- Yrttitahna
-
4 dltuoreita yrttejä (esim. basilika, persilja, timjami)
-
2 dl (n. 40 g)lehtikaalia
-
1 dlöljyä
-
1 tlsuolaa
-
¾ tlrouhittua mustapippuria
- Lisäksi
-
800 gvalkokaalia
-
4valkosipulin kynttä
-
½ tlrouhittua mustapippuria
-
2 rkljuoksevaa hunajaa
Valmistusohje
1. Laita yrtit korkeareunaiseen astiaan. Irroita lehtikaalin lehdet puumaisesta lehtiruodista, revi käsin hiukan pienemmiksi ja lisää yrttien perään. Lisää myös öljy ja mausteet. Sekoita sauvasekoittimella tasaiseksi tahnaksi. Lisää tarvittaessa tilkka vettä tai öljyä.
2. Tee kirjolohifileeseen viiltoja. Levitä viiltoihin ja fileen päälle noin 2/3 osaa yrttitahnasta. Anna maustua 20 minuuttia.
3. Leikkaa kaali ohuksi lohkoiksi. Mausta murskatulla valkosipulilla, pippurilla ja lorauksella hunajaa. Valele päällimmäiseksi yrttitahnaa.
4. Kypsennä kalaa 200 asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. Lisää kaalinlohkot uuniin ja jatka paistamista noin 15 minuuttia.
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Ravintosisältö
/ 100 g
Energiaa
121 kcal
Rasvaa
8 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.8 g
Hiilihydraatteja
5 g
josta sokereita
5 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
5 g
Suolaa
0.5 g
Gluteeniton,
Maidoton,
Munaton
Gluteeniton,
Maidoton,
Munaton
Lohta ja paahdettua kaalia
Makea ja rapea kaali sopii paahtamiseen erinomaisesti. Yrttiöljy tuo makua sekä kaaliin että kalaan.
Makea ja rapea kaali sopii paahtamiseen erinomaisesti. Yrttiöljy tuo makua sekä kaaliin että kalaan.
Kuva: Sydänmerkki / Elina Himanen
Ainekset
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Ainekset
-
500 gKirjolohifileetä
- Yrttitahna
-
4 dltuoreita yrttejä (esim. basilika, persilja, timjami)
-
2 dl (n. 40 g)lehtikaalia
-
1 dlöljyä
-
1 tlsuolaa
-
¾ tlrouhittua mustapippuria
- Lisäksi
-
800 gvalkokaalia
-
4valkosipulin kynttä
-
½ tlrouhittua mustapippuria
-
2 rkljuoksevaa hunajaa
Valmistusohje
1. Laita yrtit korkeareunaiseen astiaan. Irroita lehtikaalin lehdet puumaisesta lehtiruodista, revi käsin hiukan pienemmiksi ja lisää yrttien perään. Lisää myös öljy ja mausteet. Sekoita sauvasekoittimella tasaiseksi tahnaksi. Lisää tarvittaessa tilkka vettä tai öljyä.
2. Tee kirjolohifileeseen viiltoja. Levitä viiltoihin ja fileen päälle noin 2/3 osaa yrttitahnasta. Anna maustua 20 minuuttia.
3. Leikkaa kaali ohuksi lohkoiksi. Mausta murskatulla valkosipulilla, pippurilla ja lorauksella hunajaa. Valele päällimmäiseksi yrttitahnaa.
4. Kypsennä kalaa 200 asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. Lisää kaalinlohkot uuniin ja jatka paistamista noin 15 minuuttia.
Valmistusohje
1.
Laita yrtit korkeareunaiseen astiaan. Irroita lehtikaalin lehdet puumaisesta lehtiruodista, revi käsin hiukan pienemmiksi ja lisää yrttien perään. Lisää myös öljy ja mausteet. Sekoita sauvasekoittimella tasaiseksi tahnaksi. Lisää tarvittaessa tilkka vettä tai öljyä.
2.
Tee kirjolohifileeseen viiltoja. Levitä viiltoihin ja fileen päälle noin 2/3 osaa yrttitahnasta. Anna maustua 20 minuuttia.
3.
Leikkaa kaali ohuksi lohkoiksi. Mausta murskatulla valkosipulilla, pippurilla ja lorauksella hunajaa. Valele päällimmäiseksi yrttitahnaa.
4.
Kypsennä kalaa 200 asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. Lisää kaalinlohkot uuniin ja jatka paistamista noin 15 minuuttia.
Kokeile myös näitä reseptejä
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
121 kcal
Rasvaa
8 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.8 g
Hiilihydraatteja
5 g
josta sokereita
5 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
5 g
Suolaa
0.5 g