Ainekset
-
8 viipalettapaahtoleipää
- Täyte
-
300 g(happamia) omenoita
-
1sitruunan kuori
-
½ dlfariinisokeria
-
2 rklpullorasvaa
-
1 tlkanelia
-
10 g(pieniä) vaahtokarkkeja
- Kostutukseen
-
1 ½ dlrasvatonta maitoa
-
2munaa
-
1 tlvaniljasokeria
- Paistamiseen
-
3 rklpullorasvaa
-
1 tltomusokeria
- Tarjoiluun
-
3 dlvaniljajäätelöä (sokeri enintään 24% ja tyydyttynyttä rasvaa enintään 4%)
Valmistusohje
1. Kuori ja viipaloi omenat ohuiksi paloiksi. Pese sitruuna hyvin ja raasta kuori. Hauduta omenapaloja rasvan, sokerin ja kanelin sekä sitruunankuoren kanssa paistinpannussa miedolla lämmöllä muutama minuutti eli kunnes palat pehmenevät hieman. Voit hauduttaa omenat mausteineen pehmeiksi myös mikrossa, halutessasi ilman rasvaa.
2. Jaa omenatäyte 4 leipäviipaleelle. Ripottele kunkin leivän täytteen päälle ja reunoille noin 10 pientä vaahtokarkkia tai isommista karkeista leikattuja 1 cm kuutioita. Laita kanneksi toiset 4 leipäpalaa.
3. Sekoita maito, munat ja vaniljasokeri. Kastele täytetyt leivät molemmin puolin seoksessa ja nosta saman tien kuumennetulle paistinpannulle. Paista rasvalla kullanruskeiksi.
4. Viimeistele lämpimät omenaritarit tomusokerilla ja tarjoa heti jäätelön kanssa.
Vinkki
- Tarjoa omenaritareita brunssilla, jälkiruoaksi tai kahvipöydän herkkuna.
- Katso myös perinteisten Köyhien ritareiden ohje sekä parhaat omenajälkiruuat: kaura-omenapaistos sekä omenapiirakka.
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Ravintosisältö
/ 100 g
Energiaa
150 kcal
Rasvaa
8 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.8 g
Hiilihydraatteja
16 g
josta sokereita
8 g
Kuitua
2 g
Proteiinia
4 g
Suolaa
0.3 g
Kasvis (lakto-ovo)
Kasvis (lakto-ovo)
Omenaritarit
Poikkeuksena perinteisiin ritareihin, kahden leipäpalan väliin laitetaan karamellisoitua omenaa ja vaahtokarkkia.
Poikkeuksena perinteisiin ritareihin, kahden leipäpalan väliin laitetaan karamellisoitua omenaa ja vaahtokarkkia.
Ainekset
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Ainekset
-
8 viipalettapaahtoleipää
- Täyte
-
300 g(happamia) omenoita
-
1sitruunan kuori
-
½ dlfariinisokeria
-
2 rklpullorasvaa
-
1 tlkanelia
-
10 g(pieniä) vaahtokarkkeja
- Kostutukseen
-
1 ½ dlrasvatonta maitoa
-
2munaa
-
1 tlvaniljasokeria
- Paistamiseen
-
3 rklpullorasvaa
-
1 tltomusokeria
- Tarjoiluun
-
3 dlvaniljajäätelöä (sokeri enintään 24% ja tyydyttynyttä rasvaa enintään 4%)
Valmistusohje
1. Kuori ja viipaloi omenat ohuiksi paloiksi. Pese sitruuna hyvin ja raasta kuori. Hauduta omenapaloja rasvan, sokerin ja kanelin sekä sitruunankuoren kanssa paistinpannussa miedolla lämmöllä muutama minuutti eli kunnes palat pehmenevät hieman. Voit hauduttaa omenat mausteineen pehmeiksi myös mikrossa, halutessasi ilman rasvaa.
2. Jaa omenatäyte 4 leipäviipaleelle. Ripottele kunkin leivän täytteen päälle ja reunoille noin 10 pientä vaahtokarkkia tai isommista karkeista leikattuja 1 cm kuutioita. Laita kanneksi toiset 4 leipäpalaa.
3. Sekoita maito, munat ja vaniljasokeri. Kastele täytetyt leivät molemmin puolin seoksessa ja nosta saman tien kuumennetulle paistinpannulle. Paista rasvalla kullanruskeiksi.
4. Viimeistele lämpimät omenaritarit tomusokerilla ja tarjoa heti jäätelön kanssa.
Vinkki
- Tarjoa omenaritareita brunssilla, jälkiruoaksi tai kahvipöydän herkkuna.
- Katso myös perinteisten Köyhien ritareiden ohje sekä parhaat omenajälkiruuat: kaura-omenapaistos sekä omenapiirakka.
Valmistusohje
1.
Kuori ja viipaloi omenat ohuiksi paloiksi. Pese sitruuna hyvin ja raasta kuori. Hauduta omenapaloja rasvan, sokerin ja kanelin sekä sitruunankuoren kanssa paistinpannussa miedolla lämmöllä muutama minuutti eli kunnes palat pehmenevät hieman. Voit hauduttaa omenat mausteineen pehmeiksi myös mikrossa, halutessasi ilman rasvaa.
2.
Jaa omenatäyte 4 leipäviipaleelle. Ripottele kunkin leivän täytteen päälle ja reunoille noin 10 pientä vaahtokarkkia tai isommista karkeista leikattuja 1 cm kuutioita. Laita kanneksi toiset 4 leipäpalaa.
3.
Sekoita maito, munat ja vaniljasokeri. Kastele täytetyt leivät molemmin puolin seoksessa ja nosta saman tien kuumennetulle paistinpannulle. Paista rasvalla kullanruskeiksi.
4.
Viimeistele lämpimät omenaritarit tomusokerilla ja tarjoa heti jäätelön kanssa.
Vinkki
- Tarjoa omenaritareita brunssilla, jälkiruoaksi tai kahvipöydän herkkuna.
- Katso myös perinteisten Köyhien ritareiden ohje sekä parhaat omenajälkiruuat: kaura-omenapaistos sekä omenapiirakka.
Kokeile myös näitä reseptejä
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
150 kcal
Rasvaa
8 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.8 g
Hiilihydraatteja
16 g
josta sokereita
8 g
Kuitua
2 g
Proteiinia
4 g
Suolaa
0.3 g