Ainekset
-
1 kgomenoita
-
1sitruuna
-
1 prk (230 g)ananaspaloja liemineen
-
1 dlkuivattuja karpaloita
- Pinnalle
-
¾ dl(ruskeaa) sokeria
-
½ dlpullorasvaa
-
1 tlkanelia
-
¼ tlmuskottipähkinää
-
1 dlpähkinöitä
Valmistusohje
1. Huuhtele ja lohko omenat, kotimaisia omenia ei tarvitse kuoria. Laita omenalohkot uunivuokaan. Pese sitruuna ja raasta kuori. Sekoita sitruunan kuori ja purista mehua pari lusikallista omenoiden joukkoon. Lisää vuokaan myös ananaspalat liemineen sekä karpalot.
2. Sekoita sokeri, rasva ja mausteet. Kaada seos vuokaan sekoita hedelmiin. Rouhi pähkinät ja ripottele vuoan pinnalle. Kypsennä omenapaistosta 175 asteessa 50 minuuttia.
Vinkki
- Nauti jälkiruokana vaniljakastikkeen tai -jäätelön kanssa, tai kokeile vaihteeksi puuron tai maustamattoman jogurtin seuralaisena.
- Voit käyttää omenapaistoksessa kuivattujen karpaloiden sijaan tuoreita marjoja, esim. 2 dl tuoreita puolukoita.
- Miten hyödyntää omenaa jälkiruuissa ja leivonnaisissa? Katso vinkkejä: www.sydanmerkki.fi/omenaherkkuja
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Ravintosisältö
/ 100 g
Energiaa
115 kcal
Rasvaa
5 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.5 g
Hiilihydraatteja
15 g
josta sokereita
14 g
Kuitua
2 g
Proteiinia
1 g
Suolaa
0 g
Gluteeniton,
Munaton,
Kasvis (lakto-ovo)
Gluteeniton,
Munaton,
Kasvis (lakto-ovo)
Omenapaistos
Sitruuna, ananas ja karpalot antavat pikantin maun omenapaistokselle.
Sitruuna, ananas ja karpalot antavat pikantin maun omenapaistokselle.
Ainekset
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Ainekset
-
1 kgomenoita
-
1sitruuna
-
1 prk (230 g)ananaspaloja liemineen
-
1 dlkuivattuja karpaloita
- Pinnalle
-
¾ dl(ruskeaa) sokeria
-
½ dlpullorasvaa
-
1 tlkanelia
-
¼ tlmuskottipähkinää
-
1 dlpähkinöitä
Valmistusohje
1. Huuhtele ja lohko omenat, kotimaisia omenia ei tarvitse kuoria. Laita omenalohkot uunivuokaan. Pese sitruuna ja raasta kuori. Sekoita sitruunan kuori ja purista mehua pari lusikallista omenoiden joukkoon. Lisää vuokaan myös ananaspalat liemineen sekä karpalot.
2. Sekoita sokeri, rasva ja mausteet. Kaada seos vuokaan sekoita hedelmiin. Rouhi pähkinät ja ripottele vuoan pinnalle. Kypsennä omenapaistosta 175 asteessa 50 minuuttia.
Vinkki
- Nauti jälkiruokana vaniljakastikkeen tai -jäätelön kanssa, tai kokeile vaihteeksi puuron tai maustamattoman jogurtin seuralaisena.
- Voit käyttää omenapaistoksessa kuivattujen karpaloiden sijaan tuoreita marjoja, esim. 2 dl tuoreita puolukoita.
- Miten hyödyntää omenaa jälkiruuissa ja leivonnaisissa? Katso vinkkejä: www.sydanmerkki.fi/omenaherkkuja
Valmistusohje
1.
Huuhtele ja lohko omenat, kotimaisia omenia ei tarvitse kuoria. Laita omenalohkot uunivuokaan. Pese sitruuna ja raasta kuori. Sekoita sitruunan kuori ja purista mehua pari lusikallista omenoiden joukkoon. Lisää vuokaan myös ananaspalat liemineen sekä karpalot.
2.
Sekoita sokeri, rasva ja mausteet. Kaada seos vuokaan sekoita hedelmiin. Rouhi pähkinät ja ripottele vuoan pinnalle. Kypsennä omenapaistosta 175 asteessa 50 minuuttia.
Vinkki
- Nauti jälkiruokana vaniljakastikkeen tai -jäätelön kanssa, tai kokeile vaihteeksi puuron tai maustamattoman jogurtin seuralaisena.
- Voit käyttää omenapaistoksessa kuivattujen karpaloiden sijaan tuoreita marjoja, esim. 2 dl tuoreita puolukoita.
- Miten hyödyntää omenaa jälkiruuissa ja leivonnaisissa? Katso vinkkejä: www.sydanmerkki.fi/omenaherkkuja
Muunnos
Vegaaninen omenapaistos
- Useimmat pullorasvat ovat vegaanisia. Rasvavalinnalla saat omenapaistoksesta vegaanisen.
Kokeile myös näitä reseptejä
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
115 kcal
Rasvaa
5 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.5 g
Hiilihydraatteja
15 g
josta sokereita
14 g
Kuitua
2 g
Proteiinia
1 g
Suolaa
0 g