Ainekset
- Taikina
-
2 dlvehnäjauhoja
-
½ dlkaurajauhoja
-
3 rklsokeria
-
1 tlleivinjauhetta
-
75 grasiamargariinia (rasvaa vähintään 60 %)
-
½muna
- Omenatäyte
-
4 (600 g)omenaa
-
75 gkylmää mantelimassaa
-
¼ dlhasselpähkinärouhetta
-
(½ tlkanelia)
- Voiteluun ja koristeluun
-
½muna
-
¼ dlhasselpähkinärouhetta
Valmistusohje
1. Valmista ensin taikina. Sekoita kulhossa kuivat ainekset keskenään ja nypi joukkoon rasva. Riko kananmuna kulhoon ja sekoita tasaiseksi haarukalla. Kaada massasta puolet taikinan joukkoon ja sekoita varovasti, jotta taikinasta ei tule sitkeää. Jos taikina on kuivaa, lisää vettä lusikallinen tai kaksi. Kääri taikina muovikelmuun ja nosta jääkaappiin odottamaan.
2. Huuhtele omenat ja poista niistä kota omenaporalla. Raasta kylmä mantelimassa kulhoon ja sekoita joukkoon pähkinärouhe sekä halutessasi kanelia.
3. Kauli taikina jauhotetulla alustalla ohueksi neliöksi. Jaa taikina neljään osaan ja nosta jokaiselle neliölle omena. Täytä omenan keskusta manteli-pähkinäseoksella. Nosta taikinan kulmat omenan päälle nyytiksi, purista liitoskohdat tiiviisti yhteen.
4. Laita nyytit leivinpaperin päälle uunipellille. Voitele nyytit kananmunalla ja koristele hasselpähkinöillä. Paista 200-asteisessa uunissa 30 – 35 minuuttia.
Vinkki
- Jos omenat ovat isoja, voit halutessasi paloitella ne täytteeseen.
- Pienemmistä omenista nyyttejä valmistuu 6-7 kpl
- Kaurajauhojen ohella voit käyttää ruis- tai spelttijauhoja
- Tarjoa omenanyytit lämpiminä vaniljajäätelön tai -kastikkeen kanssa.
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Ravintosisältö
/ 100 g
Energiaa
230 kcal
Rasvaa
11 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
2.1 g
Hiilihydraatteja
28 g
josta sokereita
14 g
Kuitua
3 g
Proteiinia
4 g
Suolaa
0.3 g
Kasvis (lakto-ovo)
Kasvis (lakto-ovo)
Omenanyytit
Rapea kaurainen murotaikina kätkee syleilyynsä omenoita manteli-pähkinäseoksella. Syksyn ihanin jälkiruoka tai kahvipöydän tarjottava nautitaan vaniljaisen lisukkeen kanssa.
Rapea kaurainen murotaikina kätkee syleilyynsä omenoita manteli-pähkinäseoksella. Syksyn ihanin jälkiruoka tai kahvipöydän tarjottava nautitaan vaniljaisen lisukkeen kanssa.
Ainekset
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Ainekset
- Taikina
-
2 dlvehnäjauhoja
-
½ dlkaurajauhoja
-
3 rklsokeria
-
1 tlleivinjauhetta
-
75 grasiamargariinia (rasvaa vähintään 60 %)
-
½muna
- Omenatäyte
-
4 (600 g)omenaa
-
75 gkylmää mantelimassaa
-
¼ dlhasselpähkinärouhetta
-
(½ tlkanelia)
- Voiteluun ja koristeluun
-
½muna
-
¼ dlhasselpähkinärouhetta
Valmistusohje
1. Valmista ensin taikina. Sekoita kulhossa kuivat ainekset keskenään ja nypi joukkoon rasva. Riko kananmuna kulhoon ja sekoita tasaiseksi haarukalla. Kaada massasta puolet taikinan joukkoon ja sekoita varovasti, jotta taikinasta ei tule sitkeää. Jos taikina on kuivaa, lisää vettä lusikallinen tai kaksi. Kääri taikina muovikelmuun ja nosta jääkaappiin odottamaan.
2. Huuhtele omenat ja poista niistä kota omenaporalla. Raasta kylmä mantelimassa kulhoon ja sekoita joukkoon pähkinärouhe sekä halutessasi kanelia.
3. Kauli taikina jauhotetulla alustalla ohueksi neliöksi. Jaa taikina neljään osaan ja nosta jokaiselle neliölle omena. Täytä omenan keskusta manteli-pähkinäseoksella. Nosta taikinan kulmat omenan päälle nyytiksi, purista liitoskohdat tiiviisti yhteen.
4. Laita nyytit leivinpaperin päälle uunipellille. Voitele nyytit kananmunalla ja koristele hasselpähkinöillä. Paista 200-asteisessa uunissa 30 – 35 minuuttia.
Vinkki
- Jos omenat ovat isoja, voit halutessasi paloitella ne täytteeseen.
- Pienemmistä omenista nyyttejä valmistuu 6-7 kpl
- Kaurajauhojen ohella voit käyttää ruis- tai spelttijauhoja
- Tarjoa omenanyytit lämpiminä vaniljajäätelön tai -kastikkeen kanssa.
Valmistusohje
1.
Valmista ensin taikina. Sekoita kulhossa kuivat ainekset keskenään ja nypi joukkoon rasva. Riko kananmuna kulhoon ja sekoita tasaiseksi haarukalla. Kaada massasta puolet taikinan joukkoon ja sekoita varovasti, jotta taikinasta ei tule sitkeää. Jos taikina on kuivaa, lisää vettä lusikallinen tai kaksi. Kääri taikina muovikelmuun ja nosta jääkaappiin odottamaan.
2.
Huuhtele omenat ja poista niistä kota omenaporalla. Raasta kylmä mantelimassa kulhoon ja sekoita joukkoon pähkinärouhe sekä halutessasi kanelia.
3.
Kauli taikina jauhotetulla alustalla ohueksi neliöksi. Jaa taikina neljään osaan ja nosta jokaiselle neliölle omena. Täytä omenan keskusta manteli-pähkinäseoksella. Nosta taikinan kulmat omenan päälle nyytiksi, purista liitoskohdat tiiviisti yhteen.
4.
Laita nyytit leivinpaperin päälle uunipellille. Voitele nyytit kananmunalla ja koristele hasselpähkinöillä. Paista 200-asteisessa uunissa 30 – 35 minuuttia.
Vinkki
- Jos omenat ovat isoja, voit halutessasi paloitella ne täytteeseen.
- Pienemmistä omenista nyyttejä valmistuu 6-7 kpl
- Kaurajauhojen ohella voit käyttää ruis- tai spelttijauhoja
- Tarjoa omenanyytit lämpiminä vaniljajäätelön tai -kastikkeen kanssa.
Kokeile myös näitä reseptejä
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
230 kcal
Rasvaa
11 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
2.1 g
Hiilihydraatteja
28 g
josta sokereita
14 g
Kuitua
3 g
Proteiinia
4 g
Suolaa
0.3 g