Kuva: Sydänmerkki / Minna Rautio-Pakaste

Ainekset

Taikina
2 dl
vehnäjauhoja
½ dl
kaurajauhoja
3 rkl
sokeria
1 tl
leivinjauhetta
75 g
rasiamargariinia (rasvaa vähintään 60 %)
½
muna
Omenatäyte
4 (600 g)
omenaa
75 g
kylmää mantelimassaa
¼ dl
hasselpähkinärouhetta
(½ tl
kanelia)
Voiteluun ja koristeluun
½
muna
¼ dl
hasselpähkinärouhetta
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.

Ravintosisältö

/ 100 g
Energiaa
230 kcal
Rasvaa
11 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
2.1 g
Hiilihydraatteja
28 g
josta sokereita
14 g
Kuitua
3 g
Proteiinia
4 g
Suolaa
0.3 g
Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

Helppo
K Kasvis (lakto-ovo)
K Kasvis (lakto-ovo)
Helppo

Omenanyytit

Rapea kaurainen murotaikina kätkee syleilyynsä omenoita manteli-pähkinäseoksella. Syksyn ihanin jälkiruoka tai kahvipöydän tarjottava nautitaan vaniljaisen lisukkeen kanssa.

Rapea kaurainen murotaikina kätkee syleilyynsä omenoita manteli-pähkinäseoksella. Syksyn ihanin jälkiruoka tai kahvipöydän tarjottava nautitaan vaniljaisen lisukkeen kanssa.

Kuva: Sydänmerkki / Minna Rautio-Pakaste

Ainekset

Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Taikina
2 dl
vehnäjauhoja
½ dl
kaurajauhoja
3 rkl
sokeria
1 tl
leivinjauhetta
75 g
rasiamargariinia (rasvaa vähintään 60 %)
½
muna
Omenatäyte
4 (600 g)
omenaa
75 g
kylmää mantelimassaa
¼ dl
hasselpähkinärouhetta
(½ tl
kanelia)
Voiteluun ja koristeluun
½
muna
¼ dl
hasselpähkinärouhetta

Valmistusohje

1.
Valmista ensin taikina. Sekoita kulhossa kuivat ainekset keskenään ja nypi joukkoon rasva. Riko kananmuna kulhoon ja sekoita tasaiseksi haarukalla. Kaada massasta puolet taikinan joukkoon ja sekoita varovasti, jotta taikinasta ei tule sitkeää. Jos taikina on kuivaa, lisää vettä lusikallinen tai kaksi. Kääri taikina muovikelmuun ja nosta jääkaappiin odottamaan.
2.
Huuhtele omenat ja poista niistä kota omenaporalla. Raasta kylmä mantelimassa kulhoon ja sekoita joukkoon pähkinärouhe sekä halutessasi kanelia.
3.
Kauli taikina jauhotetulla alustalla ohueksi neliöksi. Jaa taikina neljään osaan ja nosta jokaiselle neliölle omena. Täytä omenan keskusta manteli-pähkinäseoksella. Nosta taikinan kulmat omenan päälle nyytiksi, purista liitoskohdat tiiviisti yhteen.
4.
Laita nyytit leivinpaperin päälle uunipellille. Voitele nyytit kananmunalla ja koristele hasselpähkinöillä. Paista 200-asteisessa uunissa 30 – 35 minuuttia.

Vinkki

  • Jos omenat ovat isoja, voit halutessasi paloitella ne täytteeseen.
  • Pienemmistä omenista nyyttejä valmistuu 6-7 kpl
  • Kaurajauhojen ohella voit käyttää ruis- tai spelttijauhoja
  • Tarjoa omenanyytit lämpiminä vaniljajäätelön tai -kastikkeen kanssa.
Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

Ravintosisältö / 100 g

Energiaa
230 kcal
Rasvaa
11 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
2.1 g
Hiilihydraatteja
28 g
josta sokereita
14 g
Kuitua
3 g
Proteiinia
4 g
Suolaa
0.3 g

Yhteistyössä