Kuva: Sydänmerkki / Ulla-Maija Hänninen

Ainekset

Mehevä possu
600 g
porsaan kasleria
1
sipuli
3 cm pala
tuoretta inkivääriä
2 rkl
siirappia
1 rkl
soijakastiketta
1 tl
korianterin siemeniä
1 tl
jauhettua mustapippuria
1 tl
savupaprikaa
½ tl
suolaa
2 dl
vettä
Haudutettu punakaali
1 kg
punakaalia
2 rkl
öljyä
2 rkl
siirappia
2
hapahkoa omenaa
1
punasipuli
1 dl
vettä tarvittaessa
½ dl
laimentamatonta mustaherukkamehua
2 rkl
punaviinietikkaa
1
kanelitanko
5
kokonaista neilikkaa
½ tl
valkopippuria
¼ tl
suolaa
Lisäksi
8
hampurilaissämpylää
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.

Ravintosisältö

/ 100 g
Energiaa
130 kcal
Rasvaa
5 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
1.5 g
Hiilihydraatteja
14 g
josta sokereita
6 g
Kuitua
2 g
Proteiinia
6 g
Suolaa
0.8 g
Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

M Maidoton
Mu Munaton
M Maidoton
Mu Munaton

Nyhtöpossuhampurilainen

Nyhtöpossuhampurilaisten valmistaminen vie hieman enemmän aikaa, mutta lopputulos on sen arvoinen.

Nyhtöpossuhampurilaisten valmistaminen vie hieman enemmän aikaa, mutta lopputulos on sen arvoinen.

Kuva: Sydänmerkki / Ulla-Maija Hänninen

Ainekset

Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Mehevä possu
600 g
porsaan kasleria
1
sipuli
3 cm pala
tuoretta inkivääriä
2 rkl
siirappia
1 rkl
soijakastiketta
1 tl
korianterin siemeniä
1 tl
jauhettua mustapippuria
1 tl
savupaprikaa
½ tl
suolaa
2 dl
vettä
Haudutettu punakaali
1 kg
punakaalia
2 rkl
öljyä
2 rkl
siirappia
2
hapahkoa omenaa
1
punasipuli
1 dl
vettä tarvittaessa
½ dl
laimentamatonta mustaherukkamehua
2 rkl
punaviinietikkaa
1
kanelitanko
5
kokonaista neilikkaa
½ tl
valkopippuria
¼ tl
suolaa
Lisäksi
8
hampurilaissämpylää

Valmistusohje

Mehevä possu
1.
Anna lihan lämmetä tunnin verran huoneenlämmössä. Kuori ja paloittele sipuli ja inkivääri.
2.
Nosta liha (kannelliseen) vuokaan tai pataan. Lisää sipuli, inkivääri, siirappi ja soijakastike. Hiero mausteet lihan pintaan ja kaada vuoan pohjalle myös vesi. Paista ensin 200 asteessa noin puoli tuntia. Vähennä lämpö 125 asteeseen ja peitä vuoka kannella tai foliolla.
3.
Kypsennä liha hajoavan pehmeäksi (noin 3 tuntia), lisää tarvittaessa hiukan nestettä paistamisen aikana. Nyhdä kypsä liha haarukalla palasiksi ja sekoita paistoliemeen.
Haudutettu punakaali
1.
Valmista lihan kypsyessä punakaali. Leikkaa punakaali ohuiksi suikaleiksi. Kuumenna öljy padassa. Lisää kaalisuikaleet ja siirappi. Sekoittele, kunnes kaali alkaa pehmetä.
2.
Leikkaa omenat lohkoiksi ja hienonna sipuli. Lisää sipulit, omenalohkot ja loput ainekset pataan. Hauduta miedolla lämmöllä noin 45 minuuttia, välillä sekoitellen. Jos kaali tuntuu liian kuivalta, lisää kypsymisen aikana pataan tilkka vettä.
3.
Täytä lämmitetyt sämpylät pehmeällä possulla ja haudutetulla punakaalilla.

Vinkki

  • Mehevä possu maistuu myös lautaselta vaikkapa perunamuusin ja punakaalin kera.
  • Kokeile myös muita Sydänmerkin burgerireseptejä.
Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

Ravintosisältö / 100 g

Energiaa
130 kcal
Rasvaa
5 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
1.5 g
Hiilihydraatteja
14 g
josta sokereita
6 g
Kuitua
2 g
Proteiinia
6 g
Suolaa
0.8 g