Ainekset
-
1 lnokkosen lehtiä
-
5kananmunaa
-
½ lrasvatonta maitoa
-
½ tlsuolaa
-
½ tlrouhittua mustapippuria
-
1 dlvehnäjauhoja
-
½ tlleivinjauhetta
- Täyte
-
100 gkylmäsavulohta
-
1 dlkatkarapuja
-
2 varttakevätsipulia
-
1paprika
-
½ ruukkuatuoretta ruohosipulia
-
1 prkmaustettua tuorejuustoa
-
2 rklsitruunamehua
-
½ tlrouhittua mustapippuria
-
(1 dlkeitettyä riisiä)
Valmistusohje
1. Huuhtele nokkoset ja keitä niitä pari minuuttia väljässä vedessä. Kaada kiehuva vesi pois ja jäähdytä kylmällä vedellä. Valuta ja hienonna nokkoset.
2. Vatkaa munien rakenne rikki. Lisää nokkossilppu ja maito munien joukkoon. Lisää loput ainekset ja kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle korkeareunaiselle pellille.
3. Paista munakasmassaa uunin keskitasolla 200 asteessa 20–25 minuuttia. Kumoa valmis pohja toisen leivinpaperin päälle.
4. Tee paistamisen aikana täyte. Hienonna savulohi ja sulatetut katkaravut. Hienonna kevätsipuli ja paprika sekä ruohosipuli.
5. Notkista tuorejuusto sekoittamalla joukkoon sitruunamehua. Lisää loput ainekset ja maista. Jos täyte on makuusi liian suolaista, voit laimentaa sitä sekoittamalla joukkoon (suolattomassa vedessä) keitettyä riisiä. Anna maustua jääkaapissa.
6. Levitä täyte jäähtyneelle munakaspohjalle. Kääri pohja kääretortun tapaan rullalle. Käännä sauma alapuolelle.
7. Anna maustua kylmässä puoli tuntia. Leikkaa halutessasi reilun 1 cm:n viipaleiksi.
Vinkki
- Tuoreet nokkoset voi korvata noin 1 ½ dl:lla valmiiksi ryöpätyllä nokkossilpulla tai 1 dl:lla kuivattuja nokkosia
- Taikinaan käy myös pakastepinaatti (150 g)
- Jos täyte maistuu liian suolaiselta, lisää riisin lisäksi tai sijaan reilummin kasviksia
- Juhlavaa savulohitäytettä voi tarjota myös uuniperunoiden tai voileipäkakun täytteenä.
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Ravintosisältö
/ 100 g
Energiaa
90 kcal
Rasvaa
4 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
1.7 g
Hiilihydraatteja
5 g
josta sokereita
3 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
7 g
Suolaa
0.6 g
Nokkosrulla
Munakasrulla vihertyy herkäksi kevään ensi nokkosista.
Munakasrulla vihertyy herkäksi kevään ensi nokkosista.
Ainekset
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Ainekset
-
1 lnokkosen lehtiä
-
5kananmunaa
-
½ lrasvatonta maitoa
-
½ tlsuolaa
-
½ tlrouhittua mustapippuria
-
1 dlvehnäjauhoja
-
½ tlleivinjauhetta
- Täyte
-
100 gkylmäsavulohta
-
1 dlkatkarapuja
-
2 varttakevätsipulia
-
1paprika
-
½ ruukkuatuoretta ruohosipulia
-
1 prkmaustettua tuorejuustoa
-
2 rklsitruunamehua
-
½ tlrouhittua mustapippuria
-
(1 dlkeitettyä riisiä)
Valmistusohje
1. Huuhtele nokkoset ja keitä niitä pari minuuttia väljässä vedessä. Kaada kiehuva vesi pois ja jäähdytä kylmällä vedellä. Valuta ja hienonna nokkoset.
2. Vatkaa munien rakenne rikki. Lisää nokkossilppu ja maito munien joukkoon. Lisää loput ainekset ja kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle korkeareunaiselle pellille.
3. Paista munakasmassaa uunin keskitasolla 200 asteessa 20–25 minuuttia. Kumoa valmis pohja toisen leivinpaperin päälle.
4. Tee paistamisen aikana täyte. Hienonna savulohi ja sulatetut katkaravut. Hienonna kevätsipuli ja paprika sekä ruohosipuli.
5. Notkista tuorejuusto sekoittamalla joukkoon sitruunamehua. Lisää loput ainekset ja maista. Jos täyte on makuusi liian suolaista, voit laimentaa sitä sekoittamalla joukkoon (suolattomassa vedessä) keitettyä riisiä. Anna maustua jääkaapissa.
6. Levitä täyte jäähtyneelle munakaspohjalle. Kääri pohja kääretortun tapaan rullalle. Käännä sauma alapuolelle.
7. Anna maustua kylmässä puoli tuntia. Leikkaa halutessasi reilun 1 cm:n viipaleiksi.
Vinkki
- Tuoreet nokkoset voi korvata noin 1 ½ dl:lla valmiiksi ryöpätyllä nokkossilpulla tai 1 dl:lla kuivattuja nokkosia
- Taikinaan käy myös pakastepinaatti (150 g)
- Jos täyte maistuu liian suolaiselta, lisää riisin lisäksi tai sijaan reilummin kasviksia
- Juhlavaa savulohitäytettä voi tarjota myös uuniperunoiden tai voileipäkakun täytteenä.
Valmistusohje
1.
Huuhtele nokkoset ja keitä niitä pari minuuttia väljässä vedessä. Kaada kiehuva vesi pois ja jäähdytä kylmällä vedellä. Valuta ja hienonna nokkoset.
2.
Vatkaa munien rakenne rikki. Lisää nokkossilppu ja maito munien joukkoon. Lisää loput ainekset ja kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle korkeareunaiselle pellille.
3.
Paista munakasmassaa uunin keskitasolla 200 asteessa 20–25 minuuttia. Kumoa valmis pohja toisen leivinpaperin päälle.
4.
Tee paistamisen aikana täyte. Hienonna savulohi ja sulatetut katkaravut. Hienonna kevätsipuli ja paprika sekä ruohosipuli.
5.
Notkista tuorejuusto sekoittamalla joukkoon sitruunamehua. Lisää loput ainekset ja maista. Jos täyte on makuusi liian suolaista, voit laimentaa sitä sekoittamalla joukkoon (suolattomassa vedessä) keitettyä riisiä. Anna maustua jääkaapissa.
6.
Levitä täyte jäähtyneelle munakaspohjalle. Kääri pohja kääretortun tapaan rullalle. Käännä sauma alapuolelle.
7.
Anna maustua kylmässä puoli tuntia. Leikkaa halutessasi reilun 1 cm:n viipaleiksi.
Vinkki
- Tuoreet nokkoset voi korvata noin 1 ½ dl:lla valmiiksi ryöpätyllä nokkossilpulla tai 1 dl:lla kuivattuja nokkosia
- Taikinaan käy myös pakastepinaatti (150 g)
- Jos täyte maistuu liian suolaiselta, lisää riisin lisäksi tai sijaan reilummin kasviksia
- Juhlavaa savulohitäytettä voi tarjota myös uuniperunoiden tai voileipäkakun täytteenä.
Kokeile myös näitä reseptejä
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
90 kcal
Rasvaa
4 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
1.7 g
Hiilihydraatteja
5 g
josta sokereita
3 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
7 g
Suolaa
0.6 g