Kuva: Sydänmerkki/Elina Himanen

Ainekset

1 l
nokkosen lehtiä
5
kananmunaa
½ l
rasvatonta maitoa
½ tl
suolaa
½ tl
rouhittua mustapippuria
1 dl
vehnäjauhoja
½ tl
leivinjauhetta
Täyte
100 g
kylmäsavulohta
1 dl
katkarapuja
2 vartta
kevätsipulia
1
paprika
½ ruukkua
tuoretta ruohosipulia
1 prk
maustettua tuorejuustoa
2 rkl
sitruunamehua
½ tl
rouhittua mustapippuria
(1 dl
keitettyä riisiä)
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.

Ravintosisältö

/ 100 g
Energiaa
90 kcal
Rasvaa
4 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
1.7 g
Hiilihydraatteja
5 g
josta sokereita
3 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
7 g
Suolaa
0.6 g
Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

Nokkosrulla

Munakasrulla vihertyy herkäksi kevään ensi nokkosista.

Munakasrulla vihertyy herkäksi kevään ensi nokkosista.

Kuva: Sydänmerkki/Elina Himanen

Ainekset

Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
1 l
nokkosen lehtiä
5
kananmunaa
½ l
rasvatonta maitoa
½ tl
suolaa
½ tl
rouhittua mustapippuria
1 dl
vehnäjauhoja
½ tl
leivinjauhetta
Täyte
100 g
kylmäsavulohta
1 dl
katkarapuja
2 vartta
kevätsipulia
1
paprika
½ ruukkua
tuoretta ruohosipulia
1 prk
maustettua tuorejuustoa
2 rkl
sitruunamehua
½ tl
rouhittua mustapippuria
(1 dl
keitettyä riisiä)

Valmistusohje

1.
Huuhtele nokkoset ja keitä niitä pari minuuttia väljässä vedessä. Kaada kiehuva vesi pois ja jäähdytä kylmällä vedellä. Valuta ja hienonna nokkoset.
2.
Vatkaa munien rakenne rikki. Lisää nokkossilppu ja maito munien joukkoon. Lisää loput ainekset ja kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle korkeareunaiselle pellille.
3.
Paista munakasmassaa uunin keskitasolla 200 asteessa 20–25 minuuttia. Kumoa valmis pohja toisen leivinpaperin päälle.
4.
Tee paistamisen aikana täyte. Hienonna savulohi ja sulatetut katkaravut. Hienonna kevätsipuli ja paprika sekä ruohosipuli.
5.
Notkista tuorejuusto sekoittamalla joukkoon sitruunamehua. Lisää loput ainekset ja maista. Jos täyte on makuusi liian suolaista, voit laimentaa sitä sekoittamalla joukkoon (suolattomassa vedessä) keitettyä riisiä. Anna maustua jääkaapissa.
6.
Levitä täyte jäähtyneelle munakaspohjalle. Kääri pohja kääretortun tapaan rullalle. Käännä sauma alapuolelle.
7.
Anna maustua kylmässä puoli tuntia. Leikkaa halutessasi reilun 1 cm:n viipaleiksi.

Vinkki

  • Tuoreet nokkoset voi korvata noin 1 ½ dl:lla valmiiksi ryöpätyllä nokkossilpulla tai 1 dl:lla kuivattuja nokkosia
  • Taikinaan käy myös pakastepinaatti (150 g)
  • Jos täyte maistuu liian suolaiselta, lisää riisin lisäksi tai sijaan reilummin kasviksia
  • Juhlavaa savulohitäytettä voi tarjota myös uuniperunoiden tai voileipäkakun täytteenä.
Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

Ravintosisältö / 100 g

Energiaa
90 kcal
Rasvaa
4 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
1.7 g
Hiilihydraatteja
5 g
josta sokereita
3 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
7 g
Suolaa
0.6 g