Kuva: Sydänmerkki / Ulla-Maija Hänninen

Ainekset

Pohja
150 g
näkkileipää
2 rkl
tomusokeria
1½ tl
kanelia
¾ dl
pullomargariinia
Täyte
200 g
maustamatonta tuorejuustoa
1 prk (250g)
maitorahkaa
1
kananmuna
1½ dl
sokeria
3 tl
vaniljasokerisa
2 rkl
maissitärkkelystä
1 rkl
sitruunankuorta
Mustikka-sitruunahillo
½ l
mustikoita
½ dl
sitruunamehua
1 rkl
sitruunankuorta
2 dl
hillosokeria
Koristeluun
2 dl
(pensas)mustikoita
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.

Ravintosisältö

/ 100 g
Energiaa
190 kcal
Rasvaa
7 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
1.6 g
Hiilihydraatteja
26 g
josta sokereita
25 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
3 g
Suolaa
0.2 g
Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

K Kasvis (lakto-ovo)
K Kasvis (lakto-ovo)

Mustikka-juustokakku

Mustikka-juustokakun salaisuus piilee rukiisessa pohjassa, mustikkahillossa sekä sitruunassa. Sinivalkoinen kakku maistuu paitsi kesäaikaan, myös talven tullen: mustikkahillo syntyy mainiosti pakastetuista marjoista.

Mustikka-juustokakun salaisuus piilee rukiisessa pohjassa, mustikkahillossa sekä sitruunassa. Sinivalkoinen kakku maistuu paitsi kesäaikaan, myös talven tullen: mustikkahillo syntyy mainiosti pakastetuista marjoista.

Kuva: Sydänmerkki / Ulla-Maija Hänninen

Ainekset

Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Pohja
150 g
näkkileipää
2 rkl
tomusokeria
1½ tl
kanelia
¾ dl
pullomargariinia
Täyte
200 g
maustamatonta tuorejuustoa
1 prk (250g)
maitorahkaa
1
kananmuna
1½ dl
sokeria
3 tl
vaniljasokerisa
2 rkl
maissitärkkelystä
1 rkl
sitruunankuorta
Mustikka-sitruunahillo
½ l
mustikoita
½ dl
sitruunamehua
1 rkl
sitruunankuorta
2 dl
hillosokeria
Koristeluun
2 dl
(pensas)mustikoita

Valmistusohje

1.
Murskaa leivät tehosekoittimessa tai hakkaa muruiksi muovipussin sisällä. Mausta sokerilla ja kanelilla ja lisää rasva. Painele muruseos leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille. Paista pohjaa 200 asteisessa uunissa 10 minuuttia.
2.
Sekoita sillä välin täyteainekset tasaiseksi. Levitä täyte pohjan päälle. Kypsennä 175-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia, kunnes täyte on kokonaan hyytynyt.
3.
Jätä kakku huoneenlämpöön jäähtymään. Peitä jäähtynyt kakku kelmulla ja nosta kylmään. Anna jähmettyä 6 tuntia tai mielellään seuraavaan päivään.
4.
Valmista mustikkahillo. Kiehauta mustikat ja sitruunamehu ja -kuori. Sekoita hillosokeri joukkoon. Keitä miedolla lämmöllä 15 minuuttia. Jäähdytä ja kaada kylmän juustokakun päälle. Koristele (pensas)mustikoilla.

Vinkki

  • Jos käytät koristeeksi pakastemustikoita, voit tehdä niille kiilteen hyytelösokerista, niin pinta pysyy siistinä.
  • Voit käyttää pohjaan näkkileivän ohella korppuja
Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

Ravintosisältö / 100 g

Energiaa
190 kcal
Rasvaa
7 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
1.6 g
Hiilihydraatteja
26 g
josta sokereita
25 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
3 g
Suolaa
0.2 g