Ainekset
- Pohja
-
150 gnäkkileipää
-
2 rkltomusokeria
-
1½ tlkanelia
-
¾ dlpullomargariinia
- Täyte
-
200 gmaustamatonta tuorejuustoa
-
1 prk (250g)maitorahkaa
-
1kananmuna
-
1½ dlsokeria
-
3 tlvaniljasokerisa
-
2 rklmaissitärkkelystä
-
1 rklsitruunankuorta
- Mustikka-sitruunahillo
-
½ lmustikoita
-
½ dlsitruunamehua
-
1 rklsitruunankuorta
-
2 dlhillosokeria
- Koristeluun
-
2 dl(pensas)mustikoita
Valmistusohje
1. Murskaa leivät tehosekoittimessa tai hakkaa muruiksi muovipussin sisällä. Mausta sokerilla ja kanelilla ja lisää rasva. Painele muruseos leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille. Paista pohjaa 200 asteisessa uunissa 10 minuuttia.
2. Sekoita sillä välin täyteainekset tasaiseksi. Levitä täyte pohjan päälle. Kypsennä 175-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia, kunnes täyte on kokonaan hyytynyt.
3. Jätä kakku huoneenlämpöön jäähtymään. Peitä jäähtynyt kakku kelmulla ja nosta kylmään. Anna jähmettyä 6 tuntia tai mielellään seuraavaan päivään.
4. Valmista mustikkahillo. Kiehauta mustikat ja sitruunamehu ja -kuori. Sekoita hillosokeri joukkoon. Keitä miedolla lämmöllä 15 minuuttia. Jäähdytä ja kaada kylmän juustokakun päälle. Koristele (pensas)mustikoilla.
Vinkki
- Jos käytät koristeeksi pakastemustikoita, voit tehdä niille kiilteen hyytelösokerista, niin pinta pysyy siistinä.
- Voit käyttää pohjaan näkkileivän ohella korppuja
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Ravintosisältö
/ 100 g
Energiaa
190 kcal
Rasvaa
7 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
1.6 g
Hiilihydraatteja
26 g
josta sokereita
25 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
3 g
Suolaa
0.2 g
Kasvis (lakto-ovo)
Kasvis (lakto-ovo)
Mustikka-juustokakku
Mustikka-juustokakun salaisuus piilee rukiisessa pohjassa, mustikkahillossa sekä sitruunassa. Sinivalkoinen kakku maistuu paitsi kesäaikaan, myös talven tullen: mustikkahillo syntyy mainiosti pakastetuista marjoista.
Mustikka-juustokakun salaisuus piilee rukiisessa pohjassa, mustikkahillossa sekä sitruunassa. Sinivalkoinen kakku maistuu paitsi kesäaikaan, myös talven tullen: mustikkahillo syntyy mainiosti pakastetuista marjoista.
Ainekset
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Ainekset
- Pohja
-
150 gnäkkileipää
-
2 rkltomusokeria
-
1½ tlkanelia
-
¾ dlpullomargariinia
- Täyte
-
200 gmaustamatonta tuorejuustoa
-
1 prk (250g)maitorahkaa
-
1kananmuna
-
1½ dlsokeria
-
3 tlvaniljasokerisa
-
2 rklmaissitärkkelystä
-
1 rklsitruunankuorta
- Mustikka-sitruunahillo
-
½ lmustikoita
-
½ dlsitruunamehua
-
1 rklsitruunankuorta
-
2 dlhillosokeria
- Koristeluun
-
2 dl(pensas)mustikoita
Valmistusohje
1. Murskaa leivät tehosekoittimessa tai hakkaa muruiksi muovipussin sisällä. Mausta sokerilla ja kanelilla ja lisää rasva. Painele muruseos leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille. Paista pohjaa 200 asteisessa uunissa 10 minuuttia.
2. Sekoita sillä välin täyteainekset tasaiseksi. Levitä täyte pohjan päälle. Kypsennä 175-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia, kunnes täyte on kokonaan hyytynyt.
3. Jätä kakku huoneenlämpöön jäähtymään. Peitä jäähtynyt kakku kelmulla ja nosta kylmään. Anna jähmettyä 6 tuntia tai mielellään seuraavaan päivään.
4. Valmista mustikkahillo. Kiehauta mustikat ja sitruunamehu ja -kuori. Sekoita hillosokeri joukkoon. Keitä miedolla lämmöllä 15 minuuttia. Jäähdytä ja kaada kylmän juustokakun päälle. Koristele (pensas)mustikoilla.
Vinkki
- Jos käytät koristeeksi pakastemustikoita, voit tehdä niille kiilteen hyytelösokerista, niin pinta pysyy siistinä.
- Voit käyttää pohjaan näkkileivän ohella korppuja
Valmistusohje
1.
Murskaa leivät tehosekoittimessa tai hakkaa muruiksi muovipussin sisällä. Mausta sokerilla ja kanelilla ja lisää rasva. Painele muruseos leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille. Paista pohjaa 200 asteisessa uunissa 10 minuuttia.
2.
Sekoita sillä välin täyteainekset tasaiseksi. Levitä täyte pohjan päälle. Kypsennä 175-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia, kunnes täyte on kokonaan hyytynyt.
3.
Jätä kakku huoneenlämpöön jäähtymään. Peitä jäähtynyt kakku kelmulla ja nosta kylmään. Anna jähmettyä 6 tuntia tai mielellään seuraavaan päivään.
4.
Valmista mustikkahillo. Kiehauta mustikat ja sitruunamehu ja -kuori. Sekoita hillosokeri joukkoon. Keitä miedolla lämmöllä 15 minuuttia. Jäähdytä ja kaada kylmän juustokakun päälle. Koristele (pensas)mustikoilla.
Vinkki
- Jos käytät koristeeksi pakastemustikoita, voit tehdä niille kiilteen hyytelösokerista, niin pinta pysyy siistinä.
- Voit käyttää pohjaan näkkileivän ohella korppuja
Kokeile myös näitä reseptejä
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
190 kcal
Rasvaa
7 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
1.6 g
Hiilihydraatteja
26 g
josta sokereita
25 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
3 g
Suolaa
0.2 g