Ainekset
-
800 gmunakoisoa
-
1sitruuna
-
½ dltahinia
-
2 rkloliiviöljyä
-
2valkosipulin kynttä
-
1 tlsuolaa
-
¼ tlrouhittua mustapippuria
-
¼ tljauhettua kuminaa
- Pinnalle
-
2 rkloliiviöljyä
-
1 oksatuoretta persiljaa
-
1 tlkorianterin siemeniä
Valmistusohje
1. Puolita huuhdellut munakoisot ja aseta pellille leivinpaperin päälle leikkauspinta ylöspäin. Paahda uunissa 225 asteessa noin 30 minuuttia. Kypsymisen ohella munakoisojen kuoren on tarkoitus mustua, jotta tahna saa hieman savuisen maun. Anna munakoisojen jäähtyä ja kaavi pehmeä sisus lusikalla kulhoon.
2. Purista sitruunan mehu ja lisää kulhoon, samoin muut ainekset. Soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi. Kaada tahna tarjoiluastiaan ja laita pinnalle oliiviöljyä, persiljasilppua ja korianterin siemeniä.
Vinkki
- Tarjoa munakoisotahnaa levitteenä, ruuan lisukkeena tai dippikastikkeena.
- Kokkaa myös hummusta ja muita ihania tahnoja.
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Ravintosisältö
/ 100 g
Energiaa
80 kcal
Rasvaa
7 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.9 g
Hiilihydraatteja
3 g
josta sokereita
2 g
Kuitua
2 g
Proteiinia
1 g
Suolaa
0.6 g
Gluteeniton,
Maidoton,
Munaton,
Kasvis (lakto-ovo),
Vegaaninen
Gluteeniton,
Maidoton,
Munaton,
Kasvis (lakto-ovo),
Vegaaninen
Munakoisotahna
Munakoisotahnan eli baba ganoushin herkullinen maku syntyy paahdetuista munakoisoista, tahinista ja valkosipulista.
Munakoisotahnan eli baba ganoushin herkullinen maku syntyy paahdetuista munakoisoista, tahinista ja valkosipulista.
Ainekset
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Ainekset
-
800 gmunakoisoa
-
1sitruuna
-
½ dltahinia
-
2 rkloliiviöljyä
-
2valkosipulin kynttä
-
1 tlsuolaa
-
¼ tlrouhittua mustapippuria
-
¼ tljauhettua kuminaa
- Pinnalle
-
2 rkloliiviöljyä
-
1 oksatuoretta persiljaa
-
1 tlkorianterin siemeniä
Valmistusohje
1. Puolita huuhdellut munakoisot ja aseta pellille leivinpaperin päälle leikkauspinta ylöspäin. Paahda uunissa 225 asteessa noin 30 minuuttia. Kypsymisen ohella munakoisojen kuoren on tarkoitus mustua, jotta tahna saa hieman savuisen maun. Anna munakoisojen jäähtyä ja kaavi pehmeä sisus lusikalla kulhoon.
2. Purista sitruunan mehu ja lisää kulhoon, samoin muut ainekset. Soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi. Kaada tahna tarjoiluastiaan ja laita pinnalle oliiviöljyä, persiljasilppua ja korianterin siemeniä.
Vinkki
- Tarjoa munakoisotahnaa levitteenä, ruuan lisukkeena tai dippikastikkeena.
- Kokkaa myös hummusta ja muita ihania tahnoja.
Valmistusohje
1.
Puolita huuhdellut munakoisot ja aseta pellille leivinpaperin päälle leikkauspinta ylöspäin. Paahda uunissa 225 asteessa noin 30 minuuttia. Kypsymisen ohella munakoisojen kuoren on tarkoitus mustua, jotta tahna saa hieman savuisen maun. Anna munakoisojen jäähtyä ja kaavi pehmeä sisus lusikalla kulhoon.
2.
Purista sitruunan mehu ja lisää kulhoon, samoin muut ainekset. Soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi. Kaada tahna tarjoiluastiaan ja laita pinnalle oliiviöljyä, persiljasilppua ja korianterin siemeniä.
Vinkki
- Tarjoa munakoisotahnaa levitteenä, ruuan lisukkeena tai dippikastikkeena.
- Kokkaa myös hummusta ja muita ihania tahnoja.
Kokeile myös näitä reseptejä
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
80 kcal
Rasvaa
7 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.9 g
Hiilihydraatteja
3 g
josta sokereita
2 g
Kuitua
2 g
Proteiinia
1 g
Suolaa
0.6 g