
Ainekset
-
1 tlk (400/230 g)kidneypapuja suolaliemessä
-
½ dlkorppujauhoja
-
1 dlkermankaltaista kasvirasvasekoitetta
-
1muna
-
1 pkt (225g)kaurajauhista
-
1 tlsipulijauhetta
-
1 tljauhettua maustepippuria
-
¼ tlsuolaa
Valmistusohje
1. Valuta pavut ja soseuta ne sauvasekoittimella. Lisää korppujauhot ja ruokakerma. Anna turvota 5 minuuttia.
2. Lisää muna, kaurajauhis ja mausteet. Sekoita tasaiseksi.
3. Muotoile kahdella lusikalla ruokalusikallisen kokoisia pyöryköitä pellille leivinpaperin päälle. Pyöryköitä tulee n. 28 kpl, lusikoiden koosta riippuen. Kypsennä pyöryköitä 200-asteisessa uunissa 15 minuuttia.
Vinkki
- Pyörykät kypsyvät kätevimmin uunipellillä, mutta ne voi hyvin paistaa myös öljytilkassa pannulla. Pyörykät kypsyvät muutamassa minuutissa
- Voit vaihdella tölkkipapuja mieltymystesi mukaan.
- Kypsennä pyöryköiden lisukkeeksi lohkoperunoita tai perunasosetta.
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Ravintosisältö
/ 100 g
Energiaa
140 kcal
Rasvaa
5 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
1.3 g
Hiilihydraatteja
10 g
josta sokereita
2 g
Kuitua
5 g
Proteiinia
11 g
Suolaa
0.9 g
Kasvis (lakto-ovo)
Kasvis (lakto-ovo)
Mummon lihattomat pyörykät
Mummon parhaat pyörykät valmistuvat vegeversiona helposti purkkipavuista ja kaurajauhiksesta, mausteenaan perinteistä maustepippuria.
Mummon parhaat pyörykät valmistuvat vegeversiona helposti purkkipavuista ja kaurajauhiksesta, mausteenaan perinteistä maustepippuria.
Kuva: Sydänmerkki / Elina Himanen
Ainekset
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Ainekset
-
1 tlk (400/230 g)kidneypapuja suolaliemessä
-
½ dlkorppujauhoja
-
1 dlkermankaltaista kasvirasvasekoitetta
-
1muna
-
1 pkt (225g)kaurajauhista
-
1 tlsipulijauhetta
-
1 tljauhettua maustepippuria
-
¼ tlsuolaa
Valmistusohje
1. Valuta pavut ja soseuta ne sauvasekoittimella. Lisää korppujauhot ja ruokakerma. Anna turvota 5 minuuttia.
2. Lisää muna, kaurajauhis ja mausteet. Sekoita tasaiseksi.
3. Muotoile kahdella lusikalla ruokalusikallisen kokoisia pyöryköitä pellille leivinpaperin päälle. Pyöryköitä tulee n. 28 kpl, lusikoiden koosta riippuen. Kypsennä pyöryköitä 200-asteisessa uunissa 15 minuuttia.
Vinkki
- Pyörykät kypsyvät kätevimmin uunipellillä, mutta ne voi hyvin paistaa myös öljytilkassa pannulla. Pyörykät kypsyvät muutamassa minuutissa
- Voit vaihdella tölkkipapuja mieltymystesi mukaan.
- Kypsennä pyöryköiden lisukkeeksi lohkoperunoita tai perunasosetta.
Valmistusohje
1.
Valuta pavut ja soseuta ne sauvasekoittimella. Lisää korppujauhot ja ruokakerma. Anna turvota 5 minuuttia.
2.
Lisää muna, kaurajauhis ja mausteet. Sekoita tasaiseksi.
3.
Muotoile kahdella lusikalla ruokalusikallisen kokoisia pyöryköitä pellille leivinpaperin päälle. Pyöryköitä tulee n. 28 kpl, lusikoiden koosta riippuen. Kypsennä pyöryköitä 200-asteisessa uunissa 15 minuuttia.
Vinkki
- Pyörykät kypsyvät kätevimmin uunipellillä, mutta ne voi hyvin paistaa myös öljytilkassa pannulla. Pyörykät kypsyvät muutamassa minuutissa
- Voit vaihdella tölkkipapuja mieltymystesi mukaan.
- Kypsennä pyöryköiden lisukkeeksi lohkoperunoita tai perunasosetta.
Kokeile myös näitä reseptejä
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
140 kcal
Rasvaa
5 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
1.3 g
Hiilihydraatteja
10 g
josta sokereita
2 g
Kuitua
5 g
Proteiinia
11 g
Suolaa
0.9 g