Ainekset
- Pohja
-
2 ½ dlruisjauhoja
-
½ dlvehnäjauhoja
-
½ tlsuolaa
-
80 grasiamargariinia (rasvaa vähintään 60 %)
-
1 ½ dlperunasosetta
- Täyte
-
150 gsavumuikkuja
-
200 gporkkanoita
-
150 gpalsternakkaa
-
200 gherkkusieniä
-
1sipuli
-
1 rklöljyä
-
1 rkltimjamia
-
½ tlrouhittua mustapippuria
Valmistusohje
1. Sekoita pohjataikinan kuivat aineet. Lisää rasva nyppimällä, sekoita joukkoon perunasose. Sekoita tasaiseksi ja säilytä viileässä.
2. Kuori ja pilko täytettä varten juurekset tikuiksi, silppua sipuli, puhdista ja viipaloi sienet.Kuullota sipuli pannulla öljyssä, lisää sienet, juurekset ja mausteet ja anna kypsyä kannen alla miedolla lämmöllä. Koska muikuissa on suolaa, lisäsuolaa ei tarvita.
3. Nosta muikut lautaselle ja valuta ylimääräinen öljy pois.
4. Pyörittele taikinasta pötkö ja jaa 18 palaan. Kauli palat ohuiksi pyörylöiksi jauhojen avulla ja peitä pohjat, etteivät ne kuivu. Lisää pohjille täytettä ja 1–2 muikkua, sulje piiraat taittamalla reunat yhteen ja painelemalla kiinni. Paista piiraita 225 asteessa 10–15 minuuttia.
Vinkki
- Jos jääkaapista ei löydy tähteeksi jäänyttä perunasosetta, teet sen nopeasti perunahiutaleista
- Piiraat ovat parhaimmillaan lämpimänä.
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Ravintosisältö
/ 100 g
Energiaa
150 kcal
Rasvaa
7 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
1.6 g
Hiilihydraatteja
15 g
josta sokereita
3 g
Kuitua
4 g
Proteiinia
5 g
Suolaa
0.7 g
Munaton
Munaton
Muikkupiiraat
Kala-kasvistäyte takaa mehukkaat piiraat iltapalalle. Kiireinen leipoo pikkupiirakoiden sijaan yhden ison tortun
Kala-kasvistäyte takaa mehukkaat piiraat iltapalalle. Kiireinen leipoo pikkupiirakoiden sijaan yhden ison tortun
Ainekset
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Ainekset
- Pohja
-
2 ½ dlruisjauhoja
-
½ dlvehnäjauhoja
-
½ tlsuolaa
-
80 grasiamargariinia (rasvaa vähintään 60 %)
-
1 ½ dlperunasosetta
- Täyte
-
150 gsavumuikkuja
-
200 gporkkanoita
-
150 gpalsternakkaa
-
200 gherkkusieniä
-
1sipuli
-
1 rklöljyä
-
1 rkltimjamia
-
½ tlrouhittua mustapippuria
Valmistusohje
1. Sekoita pohjataikinan kuivat aineet. Lisää rasva nyppimällä, sekoita joukkoon perunasose. Sekoita tasaiseksi ja säilytä viileässä.
2. Kuori ja pilko täytettä varten juurekset tikuiksi, silppua sipuli, puhdista ja viipaloi sienet.Kuullota sipuli pannulla öljyssä, lisää sienet, juurekset ja mausteet ja anna kypsyä kannen alla miedolla lämmöllä. Koska muikuissa on suolaa, lisäsuolaa ei tarvita.
3. Nosta muikut lautaselle ja valuta ylimääräinen öljy pois.
4. Pyörittele taikinasta pötkö ja jaa 18 palaan. Kauli palat ohuiksi pyörylöiksi jauhojen avulla ja peitä pohjat, etteivät ne kuivu. Lisää pohjille täytettä ja 1–2 muikkua, sulje piiraat taittamalla reunat yhteen ja painelemalla kiinni. Paista piiraita 225 asteessa 10–15 minuuttia.
Vinkki
- Jos jääkaapista ei löydy tähteeksi jäänyttä perunasosetta, teet sen nopeasti perunahiutaleista
- Piiraat ovat parhaimmillaan lämpimänä.
Valmistusohje
1.
Sekoita pohjataikinan kuivat aineet. Lisää rasva nyppimällä, sekoita joukkoon perunasose. Sekoita tasaiseksi ja säilytä viileässä.
2.
Kuori ja pilko täytettä varten juurekset tikuiksi, silppua sipuli, puhdista ja viipaloi sienet.Kuullota sipuli pannulla öljyssä, lisää sienet, juurekset ja mausteet ja anna kypsyä kannen alla miedolla lämmöllä. Koska muikuissa on suolaa, lisäsuolaa ei tarvita.
3.
Nosta muikut lautaselle ja valuta ylimääräinen öljy pois.
4.
Pyörittele taikinasta pötkö ja jaa 18 palaan. Kauli palat ohuiksi pyörylöiksi jauhojen avulla ja peitä pohjat, etteivät ne kuivu. Lisää pohjille täytettä ja 1–2 muikkua, sulje piiraat taittamalla reunat yhteen ja painelemalla kiinni. Paista piiraita 225 asteessa 10–15 minuuttia.
Vinkki
- Jos jääkaapista ei löydy tähteeksi jäänyttä perunasosetta, teet sen nopeasti perunahiutaleista
- Piiraat ovat parhaimmillaan lämpimänä.
Kokeile myös näitä reseptejä
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
150 kcal
Rasvaa
7 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
1.6 g
Hiilihydraatteja
15 g
josta sokereita
3 g
Kuitua
4 g
Proteiinia
5 g
Suolaa
0.7 g