Ainekset
- Marenki
-
3valkuaista
-
1 ½ dlsokeria
-
1 tlvaniljasokeria
- Pohja
-
100 grasiamargariinia (rasvaa vähintään 60 %)
-
¾ dlsokeria
-
3keltuaista
-
1 dlrasvatonta maitoa
-
1 ½ dlvehnäjauhoja
-
2 rklkaakaojauhetta
-
2 tlleivinjauhetta
- Pinnalle
-
1 dlmantelilastuja
- Mokkavaahto
-
100 gtummaa suklaata
-
3 rkltomusokeria
-
2keltuaista
-
1- 2 rklpikakahvijauhetta
-
2 dlvaahdotettavaa vaniljakastiketta
-
(1 -2 rklvaniljakreemijauhetta)
-
400 gpersikkaa, päärynää tai muita hedelmiä
Valmistusohje
1. Erottele valkuaiset ja keltuaiset. Vaahdota marengin valkuaiset ja sokerit. Anna marengin seistä pohjan tekemisen ajan jääkaapissa. Vispilöitä ei tarvitse pestä.
2. Vaahdota pohjan rasva ja sokeri. Lisää keltuaiset, maito ja keskenään sekoitetut kuivat ainekset.
3. Tee leivinpaperille kolme 20 cm pyörylää lautasta apuna käyttäen. Yhdelle pellille mahtuu 1-2 pyörylää pellin koosta riippuen. Levitä pohjataikina renkaille ja pinnalle marenki ja mantelilastut. Paista levyt 200 asteessa 15-20 minuuttia. Anna pohjien jäähtyä.
4. Tee paistamisen aikana mokkavaahto. Sulata suklaa vesihauteessa tai mikrossa. Lisää haaleaan suklaaseen tomusokeri, pikakahvijauhe ja keltuaiset. Vaahdota vaniljakastike ja lisää suklaan joukkoon sähkövatkaimella sekoittaen. Maista ja lisää halutessasi kahvia tai sokeria. Anna seoksen jähmettyä jääkaapissa ainakin reilun tunnin ajan. Jos täyte tuntuu liian valuvalta, voit tukevoittaa sitä vaniljakreemijauheella. Täytteen voi tehdä myös edellisenä päivänä.
5. Viipaloi hedelmät. Laita yksi pohjalevy tarjoilulautaselle. Lisää puolet vaahdosta ja hedelmäpaloista. Lisää pohja ja täytä toinen väli samaan tapaan. Lisää päällimmäiseksi kolmas kakkupohja. Koristele pinta tomusokerilla tai sulatetulla suklaalla.
Vinkki
- Vaihtele täytteen hedelmiä makusi mukaan. Erinomaisia ovat persikan ja päärynän lisäksi esimerkiksi rypäleet ja kiivi.
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Ravintosisältö
/ 100 g
Energiaa
250 kcal
Rasvaa
11 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
3.6 g
Hiilihydraatteja
31 g
josta sokereita
25 g
Kuitua
2 g
Proteiinia
4 g
Suolaa
0.4 g
Kasvis (lakto-ovo)
Kasvis (lakto-ovo)
Mokkabrita
Perinteinen marenkiunelma muuntuu suklaisella pohjalla ja mokkavaahdolla uudenlaiseksi makuelämykseksi, joka on takuuvarma kahvipöydän keskipiste.
Perinteinen marenkiunelma muuntuu suklaisella pohjalla ja mokkavaahdolla uudenlaiseksi makuelämykseksi, joka on takuuvarma kahvipöydän keskipiste.
Ainekset
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Ainekset
- Marenki
-
3valkuaista
-
1 ½ dlsokeria
-
1 tlvaniljasokeria
- Pohja
-
100 grasiamargariinia (rasvaa vähintään 60 %)
-
¾ dlsokeria
-
3keltuaista
-
1 dlrasvatonta maitoa
-
1 ½ dlvehnäjauhoja
-
2 rklkaakaojauhetta
-
2 tlleivinjauhetta
- Pinnalle
-
1 dlmantelilastuja
- Mokkavaahto
-
100 gtummaa suklaata
-
3 rkltomusokeria
-
2keltuaista
-
1- 2 rklpikakahvijauhetta
-
2 dlvaahdotettavaa vaniljakastiketta
-
(1 -2 rklvaniljakreemijauhetta)
-
400 gpersikkaa, päärynää tai muita hedelmiä
Valmistusohje
1. Erottele valkuaiset ja keltuaiset. Vaahdota marengin valkuaiset ja sokerit. Anna marengin seistä pohjan tekemisen ajan jääkaapissa. Vispilöitä ei tarvitse pestä.
2. Vaahdota pohjan rasva ja sokeri. Lisää keltuaiset, maito ja keskenään sekoitetut kuivat ainekset.
3. Tee leivinpaperille kolme 20 cm pyörylää lautasta apuna käyttäen. Yhdelle pellille mahtuu 1-2 pyörylää pellin koosta riippuen. Levitä pohjataikina renkaille ja pinnalle marenki ja mantelilastut. Paista levyt 200 asteessa 15-20 minuuttia. Anna pohjien jäähtyä.
4. Tee paistamisen aikana mokkavaahto. Sulata suklaa vesihauteessa tai mikrossa. Lisää haaleaan suklaaseen tomusokeri, pikakahvijauhe ja keltuaiset. Vaahdota vaniljakastike ja lisää suklaan joukkoon sähkövatkaimella sekoittaen. Maista ja lisää halutessasi kahvia tai sokeria. Anna seoksen jähmettyä jääkaapissa ainakin reilun tunnin ajan. Jos täyte tuntuu liian valuvalta, voit tukevoittaa sitä vaniljakreemijauheella. Täytteen voi tehdä myös edellisenä päivänä.
5. Viipaloi hedelmät. Laita yksi pohjalevy tarjoilulautaselle. Lisää puolet vaahdosta ja hedelmäpaloista. Lisää pohja ja täytä toinen väli samaan tapaan. Lisää päällimmäiseksi kolmas kakkupohja. Koristele pinta tomusokerilla tai sulatetulla suklaalla.
Vinkki
- Vaihtele täytteen hedelmiä makusi mukaan. Erinomaisia ovat persikan ja päärynän lisäksi esimerkiksi rypäleet ja kiivi.
Valmistusohje
1.
Erottele valkuaiset ja keltuaiset. Vaahdota marengin valkuaiset ja sokerit. Anna marengin seistä pohjan tekemisen ajan jääkaapissa. Vispilöitä ei tarvitse pestä.
2.
Vaahdota pohjan rasva ja sokeri. Lisää keltuaiset, maito ja keskenään sekoitetut kuivat ainekset.
3.
Tee leivinpaperille kolme 20 cm pyörylää lautasta apuna käyttäen. Yhdelle pellille mahtuu 1-2 pyörylää pellin koosta riippuen. Levitä pohjataikina renkaille ja pinnalle marenki ja mantelilastut. Paista levyt 200 asteessa 15-20 minuuttia. Anna pohjien jäähtyä.
4.
Tee paistamisen aikana mokkavaahto. Sulata suklaa vesihauteessa tai mikrossa. Lisää haaleaan suklaaseen tomusokeri, pikakahvijauhe ja keltuaiset. Vaahdota vaniljakastike ja lisää suklaan joukkoon sähkövatkaimella sekoittaen. Maista ja lisää halutessasi kahvia tai sokeria. Anna seoksen jähmettyä jääkaapissa ainakin reilun tunnin ajan. Jos täyte tuntuu liian valuvalta, voit tukevoittaa sitä vaniljakreemijauheella. Täytteen voi tehdä myös edellisenä päivänä.
5.
Viipaloi hedelmät. Laita yksi pohjalevy tarjoilulautaselle. Lisää puolet vaahdosta ja hedelmäpaloista. Lisää pohja ja täytä toinen väli samaan tapaan. Lisää päällimmäiseksi kolmas kakkupohja. Koristele pinta tomusokerilla tai sulatetulla suklaalla.
Vinkki
- Vaihtele täytteen hedelmiä makusi mukaan. Erinomaisia ovat persikan ja päärynän lisäksi esimerkiksi rypäleet ja kiivi.
Kokeile myös näitä reseptejä
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
250 kcal
Rasvaa
11 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
3.6 g
Hiilihydraatteja
31 g
josta sokereita
25 g
Kuitua
2 g
Proteiinia
4 g
Suolaa
0.4 g