Ainekset
-
5 dlvettä
-
1 pskuivahiivaa (tai 17g hiivaa)
-
1 dlhiivaleipä- tai täysjyvävehnäjauhoja
-
1 rklsokeria tai hunajaa
-
1 tlsuolaa
-
1 ½ dlkauraleseitä
-
n. 7 dlspelttijauhoja
-
2 rklöljyä
- Sienitäyte
-
500 gkanttarelleja, suppilovahveroita tai tatteja
-
¼ - ½ tlsuolaa
-
ripausrouhittua mustapippuria
-
4 tuorettabasilikan oksaa
-
200 gtuorejuustoa (esim. ruohosipuli)
- Pinnalle
-
1 rklöljyä
-
2 rklkauralesettä
Valmistusohje
1. Lämmitä vesi 42-asteiseksi. Sekoita kuivahiiva täysjyväjauhoihin ja lisää veteen. Lisää sokeri ja suola sekä leseet ja loput jauhoista vähitellen taikinaan, kunnes saat pehmeän ja kimmoisan taikinan. Lisää myös öljy alustamisen loppuvaiheessa. Vaivaa taikinaa muutama minuutti. Kohota taikina liinan alla 30 minuuttia.
2. Valmistele sillä aikaa täyte. Puhdista sienet ja revi ne pienemmiksi paloiksi. Paista sieniä pannulla, kunnes niistä irronnut neste on haihtunut. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Anna jäähtyä. Hienonna basilikan oksat varsineen.
3. Jaa kohonnut taikina kahteen osaan. Kauli taikinapalat suorakaiteen muotoisiksi levyiksi. Taikinan leveys tulisi olla sama kuin leipävuoan pituus (noin 24 cm). Levitä molemmille levyille puolet tuorejuustosta, sienistä ja basilikasta. Rullaa tiukaksi rullaksi ja nosta rulla leivinpaperilla vuorattuun leipävuokaan saumapuoli alaspäin. Kohota liinan alla noin 40 minuuttia.
4. Voitele leipien pinnat öljyllä ja ripottele päälle kauraleseitä.
5. Paista metsäsienileipiä 175 asteessa, uunin alemmilla ritilätasoilla 40 – 50 minuuttia tai kunnes leivät ovat kypsiä. Ota leivät vuoista ja anna jäähtyä ritilän päällä.
Vinkki
- Jos leipää jää, vähän kuivahtaneesta metsäsienileivästä syntyy erityisen herkullisia lämpimiä leipiä.
- Tuoreiden sienten sijaan voit käyttää kuivattuja sieniä. 50 g kuivattuja sieniä vastaa 500 g:aa tuoreita sieniä. Liota kuivattuja sieniä vedessä ennen käyttöä.
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Ravintosisältö
/ 100 g
Energiaa
190 kcal
Rasvaa
6 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
1.5 g
Hiilihydraatteja
25 g
josta sokereita
2 g
Kuitua
5 g
Proteiinia
8 g
Suolaa
0.8 g
Munaton,
Kasvis (lakto-ovo)
Munaton,
Kasvis (lakto-ovo)
Metsäsienileipä
Metsäsienileivässä makoisat leivänpäälliset on piilotettu täytteeseen. Tuorejuustolla ja sienillä höystetty leipä maistuu ihanalta salaatin tai keiton kanssa – kahdesta limpusta riittää syötävää myös brunssipöytään tai eväsretkelle.
Metsäsienileivässä makoisat leivänpäälliset on piilotettu täytteeseen. Tuorejuustolla ja sienillä höystetty leipä maistuu ihanalta salaatin tai keiton kanssa – kahdesta limpusta riittää syötävää myös brunssipöytään tai eväsretkelle.
Ainekset
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Ainekset
-
5 dlvettä
-
1 pskuivahiivaa (tai 17g hiivaa)
-
1 dlhiivaleipä- tai täysjyvävehnäjauhoja
-
1 rklsokeria tai hunajaa
-
1 tlsuolaa
-
1 ½ dlkauraleseitä
-
n. 7 dlspelttijauhoja
-
2 rklöljyä
- Sienitäyte
-
500 gkanttarelleja, suppilovahveroita tai tatteja
-
¼ - ½ tlsuolaa
-
ripausrouhittua mustapippuria
-
4 tuorettabasilikan oksaa
-
200 gtuorejuustoa (esim. ruohosipuli)
- Pinnalle
-
1 rklöljyä
-
2 rklkauralesettä
Valmistusohje
1. Lämmitä vesi 42-asteiseksi. Sekoita kuivahiiva täysjyväjauhoihin ja lisää veteen. Lisää sokeri ja suola sekä leseet ja loput jauhoista vähitellen taikinaan, kunnes saat pehmeän ja kimmoisan taikinan. Lisää myös öljy alustamisen loppuvaiheessa. Vaivaa taikinaa muutama minuutti. Kohota taikina liinan alla 30 minuuttia.
2. Valmistele sillä aikaa täyte. Puhdista sienet ja revi ne pienemmiksi paloiksi. Paista sieniä pannulla, kunnes niistä irronnut neste on haihtunut. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Anna jäähtyä. Hienonna basilikan oksat varsineen.
3. Jaa kohonnut taikina kahteen osaan. Kauli taikinapalat suorakaiteen muotoisiksi levyiksi. Taikinan leveys tulisi olla sama kuin leipävuoan pituus (noin 24 cm). Levitä molemmille levyille puolet tuorejuustosta, sienistä ja basilikasta. Rullaa tiukaksi rullaksi ja nosta rulla leivinpaperilla vuorattuun leipävuokaan saumapuoli alaspäin. Kohota liinan alla noin 40 minuuttia.
4. Voitele leipien pinnat öljyllä ja ripottele päälle kauraleseitä.
5. Paista metsäsienileipiä 175 asteessa, uunin alemmilla ritilätasoilla 40 – 50 minuuttia tai kunnes leivät ovat kypsiä. Ota leivät vuoista ja anna jäähtyä ritilän päällä.
Vinkki
- Jos leipää jää, vähän kuivahtaneesta metsäsienileivästä syntyy erityisen herkullisia lämpimiä leipiä.
- Tuoreiden sienten sijaan voit käyttää kuivattuja sieniä. 50 g kuivattuja sieniä vastaa 500 g:aa tuoreita sieniä. Liota kuivattuja sieniä vedessä ennen käyttöä.
Valmistusohje
1.
Lämmitä vesi 42-asteiseksi. Sekoita kuivahiiva täysjyväjauhoihin ja lisää veteen. Lisää sokeri ja suola sekä leseet ja loput jauhoista vähitellen taikinaan, kunnes saat pehmeän ja kimmoisan taikinan. Lisää myös öljy alustamisen loppuvaiheessa. Vaivaa taikinaa muutama minuutti. Kohota taikina liinan alla 30 minuuttia.
2.
Valmistele sillä aikaa täyte. Puhdista sienet ja revi ne pienemmiksi paloiksi. Paista sieniä pannulla, kunnes niistä irronnut neste on haihtunut. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Anna jäähtyä. Hienonna basilikan oksat varsineen.
3.
Jaa kohonnut taikina kahteen osaan. Kauli taikinapalat suorakaiteen muotoisiksi levyiksi. Taikinan leveys tulisi olla sama kuin leipävuoan pituus (noin 24 cm). Levitä molemmille levyille puolet tuorejuustosta, sienistä ja basilikasta. Rullaa tiukaksi rullaksi ja nosta rulla leivinpaperilla vuorattuun leipävuokaan saumapuoli alaspäin. Kohota liinan alla noin 40 minuuttia.
4.
Voitele leipien pinnat öljyllä ja ripottele päälle kauraleseitä.
5.
Paista metsäsienileipiä 175 asteessa, uunin alemmilla ritilätasoilla 40 – 50 minuuttia tai kunnes leivät ovat kypsiä. Ota leivät vuoista ja anna jäähtyä ritilän päällä.
Vinkki
- Jos leipää jää, vähän kuivahtaneesta metsäsienileivästä syntyy erityisen herkullisia lämpimiä leipiä.
- Tuoreiden sienten sijaan voit käyttää kuivattuja sieniä. 50 g kuivattuja sieniä vastaa 500 g:aa tuoreita sieniä. Liota kuivattuja sieniä vedessä ennen käyttöä.
Kokeile myös näitä reseptejä
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
190 kcal
Rasvaa
6 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
1.5 g
Hiilihydraatteja
25 g
josta sokereita
2 g
Kuitua
5 g
Proteiinia
8 g
Suolaa
0.8 g