
Ainekset
-
300-400 gnaudan paistia
-
2 rklöljyä tai pullomargariinia
-
2sipulia
-
300 gporkkanaa
-
300 gpalsternakkaa
-
700 gperunoita
-
1 - 1 ½ tlsuolaa
-
½ tlrouhittua mustapippuria
- Liemi
-
5 dlvettä
-
1lihaliemikuutio
-
10kokonaista maustepippuria
Valmistusohje
1. Viipaloi liha, jos et käytä valmiita suikaleita tai kuutioita. Ruskista lihapalat rasvassa.
2. Kuori ja viipaloi sipulit, juurekset ja perunat. Lado kasvikset sekä lihat ja sipulit kerroksittain uuninkestävään vuokaan (n. 3 l). Laita kerrosten lomaan suolaa ja pippuria.
3. Kiehauta liemen vesi ja murenna joukkoon liemikuutio. Kaada neste ja pippurit vuokaan. Peitä astia kannella tai foliolla.
4. Hauduta 175-asteisessa uunissa noin tunti.
Vinkki
- Kokeile halutessasi maustamiseen myös yrttejä, kuten timjamia tai laakerinlehteä.
- Lihasuikaleet voi korvata helposti myös esim. härkäpapusuikaleilla. Lihaliemen voi myös vaihtaa kasvisliemeen.
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Ravintosisältö
/ 100 g
Energiaa
70 kcal
Rasvaa
2 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.3 g
Hiilihydraatteja
8 g
josta sokereita
2 g
Kuitua
2 g
Proteiinia
5 g
Suolaa
0.7 g
Gluteeniton
Gluteeniton
Merimiespihvi
Herkullinen ja vaivaton yhden vuoan ruoka: liha ja lisukkeet valmistuvat uunissa kuin itsekseen.
Herkullinen ja vaivaton yhden vuoan ruoka: liha ja lisukkeet valmistuvat uunissa kuin itsekseen.
Kuva: Sydänmerkki / Suvi Laine
Ainekset
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Ainekset
-
300-400 gnaudan paistia
-
2 rklöljyä tai pullomargariinia
-
2sipulia
-
300 gporkkanaa
-
300 gpalsternakkaa
-
700 gperunoita
-
1 - 1 ½ tlsuolaa
-
½ tlrouhittua mustapippuria
- Liemi
-
5 dlvettä
-
1lihaliemikuutio
-
10kokonaista maustepippuria
Valmistusohje
1. Viipaloi liha, jos et käytä valmiita suikaleita tai kuutioita. Ruskista lihapalat rasvassa.
2. Kuori ja viipaloi sipulit, juurekset ja perunat. Lado kasvikset sekä lihat ja sipulit kerroksittain uuninkestävään vuokaan (n. 3 l). Laita kerrosten lomaan suolaa ja pippuria.
3. Kiehauta liemen vesi ja murenna joukkoon liemikuutio. Kaada neste ja pippurit vuokaan. Peitä astia kannella tai foliolla.
4. Hauduta 175-asteisessa uunissa noin tunti.
Vinkki
- Kokeile halutessasi maustamiseen myös yrttejä, kuten timjamia tai laakerinlehteä.
- Lihasuikaleet voi korvata helposti myös esim. härkäpapusuikaleilla. Lihaliemen voi myös vaihtaa kasvisliemeen.
Valmistusohje
1.
Viipaloi liha, jos et käytä valmiita suikaleita tai kuutioita. Ruskista lihapalat rasvassa.
2.
Kuori ja viipaloi sipulit, juurekset ja perunat. Lado kasvikset sekä lihat ja sipulit kerroksittain uuninkestävään vuokaan (n. 3 l). Laita kerrosten lomaan suolaa ja pippuria.
3.
Kiehauta liemen vesi ja murenna joukkoon liemikuutio. Kaada neste ja pippurit vuokaan. Peitä astia kannella tai foliolla.
4.
Hauduta 175-asteisessa uunissa noin tunti.
Vinkki
- Kokeile halutessasi maustamiseen myös yrttejä, kuten timjamia tai laakerinlehteä.
- Lihasuikaleet voi korvata helposti myös esim. härkäpapusuikaleilla. Lihaliemen voi myös vaihtaa kasvisliemeen.
Kokeile myös näitä reseptejä
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
70 kcal
Rasvaa
2 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.3 g
Hiilihydraatteja
8 g
josta sokereita
2 g
Kuitua
2 g
Proteiinia
5 g
Suolaa
0.7 g