Ainekset
-
8 dlvettä
-
50 ghiivaa
-
3 rklsiirappia
-
2 tlsuolaa
-
4 dlhienoksi raastettua porkkanaa
-
2 dlauringonkukansiemeniä
-
3 dlruisjauhoja
-
3 dlhiutaleita
-
12 - 15 dlhiivaleipävehnäjauhoja
Valmistusohje
1. Kuumenna vesi kädenlämpöiseksi. Lisää hiiva ja sekoita tasaiseksi. Lisää suola, siirappi, porkkanaraaste, siemenet, ruisjauhot ja hiutaleet.
2. Lisää hiivaleipäjauhoja vähitellen niin paljon, että saat pehmeän ja kimmoisan taikinan. Kohota lämpimässä paikassa ainakin puoli tuntia.
3. Jaa taikina kolmeen osaan. Leivo leiviksi ja kohota pellillä. Paista 200-asteisessa uunissa 25-30 minuuttia. Voit leipoa taikinasta myös sämpylöitä (n. 25 kpl). Paista porkkanasämpylöitä 225 asteessa noin 15 minuuttia.
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Ravintosisältö
/ 100 g
Energiaa
230 kcal
Rasvaa
6 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.7 g
Hiilihydraatteja
32 g
josta sokereita
3 g
Kuitua
5 g
Proteiinia
8 g
Suolaa
0.6 g
Maidoton,
Munaton,
Kasvis (lakto-ovo)
Maidoton,
Munaton,
Kasvis (lakto-ovo)
Mehevä porkkanaleipä
Leivo iloisen oranssit sämpylät tai leipä porkkanaraasteella.
Leivo iloisen oranssit sämpylät tai leipä porkkanaraasteella.
Ainekset
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Ainekset
-
8 dlvettä
-
50 ghiivaa
-
3 rklsiirappia
-
2 tlsuolaa
-
4 dlhienoksi raastettua porkkanaa
-
2 dlauringonkukansiemeniä
-
3 dlruisjauhoja
-
3 dlhiutaleita
-
12 - 15 dlhiivaleipävehnäjauhoja
Valmistusohje
1. Kuumenna vesi kädenlämpöiseksi. Lisää hiiva ja sekoita tasaiseksi. Lisää suola, siirappi, porkkanaraaste, siemenet, ruisjauhot ja hiutaleet.
2. Lisää hiivaleipäjauhoja vähitellen niin paljon, että saat pehmeän ja kimmoisan taikinan. Kohota lämpimässä paikassa ainakin puoli tuntia.
3. Jaa taikina kolmeen osaan. Leivo leiviksi ja kohota pellillä. Paista 200-asteisessa uunissa 25-30 minuuttia. Voit leipoa taikinasta myös sämpylöitä (n. 25 kpl). Paista porkkanasämpylöitä 225 asteessa noin 15 minuuttia.
Valmistusohje
1.
Kuumenna vesi kädenlämpöiseksi. Lisää hiiva ja sekoita tasaiseksi. Lisää suola, siirappi, porkkanaraaste, siemenet, ruisjauhot ja hiutaleet.
2.
Lisää hiivaleipäjauhoja vähitellen niin paljon, että saat pehmeän ja kimmoisan taikinan. Kohota lämpimässä paikassa ainakin puoli tuntia.
3.
Jaa taikina kolmeen osaan. Leivo leiviksi ja kohota pellillä. Paista 200-asteisessa uunissa 25-30 minuuttia. Voit leipoa taikinasta myös sämpylöitä (n. 25 kpl). Paista porkkanasämpylöitä 225 asteessa noin 15 minuuttia.
Kokeile myös näitä reseptejä
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
230 kcal
Rasvaa
6 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.7 g
Hiilihydraatteja
32 g
josta sokereita
3 g
Kuitua
5 g
Proteiinia
8 g
Suolaa
0.6 g