Ainekset
- Pohja
-
120 gsuklaatäytekeksejä
-
50 gpullo- tai rasiamargariinia
- Täyte
-
5liivatelehteä
-
2 dlvaahtoutuvaa vaniljakastiketta
-
100 gvalkosuklaata
-
½ l(kotimaisia) mansikoita
-
200 gmaustamatonta tuorejuustoa
-
1 tlvaniljasokeria
-
1 tllimen kuorta
-
¾ dllimen mehua
-
(2 - 3 rklsokeria)
- Koristeeksi
-
½ ltuoreita mansikoita
-
tuoretta minttua
Valmistusohje
1. Murskaa keksit ja sekoita (sulatettuun) rasvaan. Taputa seos halkaisijaltaan 20 cm irtopohjavuokaan.
2. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vaahdota vaniljakastike. Sulata valkosuklaa varovasti mikrossa tai vesihauteessa. Soseuta mansikat sauvasekoittimella ja lisää survoksen joukkoon tuorejuusto, suklaasula, limen kuori sekä vaniljasokeri.
3. Kuumenna limen mehu ja liuota liivatelehdet kuumaan mehuun. Kaada liemi ohuena nauhana täytteen sekaan koko ajan sekoittaen. Lisää lopuksi vaniljavaahto. Sekoita ja tarkista maku. Lisää tarvittaessa hiukan sokeria.
4. Kaada täyteseos pohjan päälle ja anna hyytyä jääkaapissa ainakin 5 - 6 tuntia tai yön yli. Koristele valmis kakku mansikoilla ja mintunlehdillä.
Vinkki
- Suklaa palaa helposti mikrosulatuksessa. Tämän voi välttää käyttämällä alhaisempaa tehoa sekä sekoittamalla suklaamassaa 10 - 20 sekunnin välein.
- Jos käytät koristemarjoiksi pakastemarjoja, tee pintaan kiille hyytelösokerilla, jotta marjat säilyvät tuoreen näköisinä eikä marjamehu sulaessaan värjää kakkua.
- Täytekeksien sijaan voit käyttää myös muita keksejä, kuten kaurakeksejä
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Ravintosisältö
/ 100 g
Energiaa
117 kcal
Rasvaa
7 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
3.5 g
Hiilihydraatteja
10 g
josta sokereita
10 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
3 g
Suolaa
0.2 g
Kasvis (lakto-ovo)
Kasvis (lakto-ovo)
Marjainen juhlakakku
Kesäisessä juhlakakussa maistat tuoreen mansikan, valkosuklaan ja limen maut.
Kesäisessä juhlakakussa maistat tuoreen mansikan, valkosuklaan ja limen maut.
Ainekset
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Ainekset
- Pohja
-
120 gsuklaatäytekeksejä
-
50 gpullo- tai rasiamargariinia
- Täyte
-
5liivatelehteä
-
2 dlvaahtoutuvaa vaniljakastiketta
-
100 gvalkosuklaata
-
½ l(kotimaisia) mansikoita
-
200 gmaustamatonta tuorejuustoa
-
1 tlvaniljasokeria
-
1 tllimen kuorta
-
¾ dllimen mehua
-
(2 - 3 rklsokeria)
- Koristeeksi
-
½ ltuoreita mansikoita
-
tuoretta minttua
Valmistusohje
1. Murskaa keksit ja sekoita (sulatettuun) rasvaan. Taputa seos halkaisijaltaan 20 cm irtopohjavuokaan.
2. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vaahdota vaniljakastike. Sulata valkosuklaa varovasti mikrossa tai vesihauteessa. Soseuta mansikat sauvasekoittimella ja lisää survoksen joukkoon tuorejuusto, suklaasula, limen kuori sekä vaniljasokeri.
3. Kuumenna limen mehu ja liuota liivatelehdet kuumaan mehuun. Kaada liemi ohuena nauhana täytteen sekaan koko ajan sekoittaen. Lisää lopuksi vaniljavaahto. Sekoita ja tarkista maku. Lisää tarvittaessa hiukan sokeria.
4. Kaada täyteseos pohjan päälle ja anna hyytyä jääkaapissa ainakin 5 - 6 tuntia tai yön yli. Koristele valmis kakku mansikoilla ja mintunlehdillä.
Vinkki
- Suklaa palaa helposti mikrosulatuksessa. Tämän voi välttää käyttämällä alhaisempaa tehoa sekä sekoittamalla suklaamassaa 10 - 20 sekunnin välein.
- Jos käytät koristemarjoiksi pakastemarjoja, tee pintaan kiille hyytelösokerilla, jotta marjat säilyvät tuoreen näköisinä eikä marjamehu sulaessaan värjää kakkua.
- Täytekeksien sijaan voit käyttää myös muita keksejä, kuten kaurakeksejä
Valmistusohje
1.
Murskaa keksit ja sekoita (sulatettuun) rasvaan. Taputa seos halkaisijaltaan 20 cm irtopohjavuokaan.
2.
Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vaahdota vaniljakastike. Sulata valkosuklaa varovasti mikrossa tai vesihauteessa. Soseuta mansikat sauvasekoittimella ja lisää survoksen joukkoon tuorejuusto, suklaasula, limen kuori sekä vaniljasokeri.
3.
Kuumenna limen mehu ja liuota liivatelehdet kuumaan mehuun. Kaada liemi ohuena nauhana täytteen sekaan koko ajan sekoittaen. Lisää lopuksi vaniljavaahto. Sekoita ja tarkista maku. Lisää tarvittaessa hiukan sokeria.
4.
Kaada täyteseos pohjan päälle ja anna hyytyä jääkaapissa ainakin 5 - 6 tuntia tai yön yli. Koristele valmis kakku mansikoilla ja mintunlehdillä.
Vinkki
- Suklaa palaa helposti mikrosulatuksessa. Tämän voi välttää käyttämällä alhaisempaa tehoa sekä sekoittamalla suklaamassaa 10 - 20 sekunnin välein.
- Jos käytät koristemarjoiksi pakastemarjoja, tee pintaan kiille hyytelösokerilla, jotta marjat säilyvät tuoreen näköisinä eikä marjamehu sulaessaan värjää kakkua.
- Täytekeksien sijaan voit käyttää myös muita keksejä, kuten kaurakeksejä
Muunnos
- Saat kakusta gluteenittoman käyttämällä gluteenittomia keksejä
Kokeile myös näitä reseptejä
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
117 kcal
Rasvaa
7 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
3.5 g
Hiilihydraatteja
10 g
josta sokereita
10 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
3 g
Suolaa
0.2 g