Ainekset
-
500 gjuureksia, 3 eri väristä (esim. porkkanaa, lanttua, retiisiä)
- Marinadi
-
2 dlvettä
-
1 dlvalkoviinietikkaa
-
½ dlsokeria
-
15kokonaista valkopippuria
-
5–10kokonaista neilikkaa
-
2–3laakerinlehteä
-
1 tlsinapinsiemeniä
-
¼ tlsuolaa
Valmistusohje
1. Kuori juurekset ja viipaloi ohuiksi.
2. Mittaa marinadin ainekset kattilaan ja anna kiehahtaa. Lisää juuresviipaleet kattilaan, kiehauta ja siirrä kattila pois liedeltä.
3. Kun seos on jäähtynyt, kaada juurekset liemineen purkkiin ja siirrä jääkaappiin.
4. Anna maustua seuraavaan päivään tai ainakin muutama tunti. Tarjoa lisäkkeenä.
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Ravintosisältö
/ 100 g
Energiaa
51 kcal
Rasvaa
0 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0 g
Hiilihydraatteja
10 g
josta sokereita
8 g
Kuitua
2 g
Proteiinia
1 g
Suolaa
0.2 g
Maidoton,
Munaton,
Kasvis (lakto-ovo)
Maidoton,
Munaton,
Kasvis (lakto-ovo)
Marinoidut juurekset
Marinoimalla eli pikkelöinnillä juureksista ja muista kasviksista saa kauniin ja pirteän lisäkkeen ruokapöytään tai salaattiin.
Marinoimalla eli pikkelöinnillä juureksista ja muista kasviksista saa kauniin ja pirteän lisäkkeen ruokapöytään tai salaattiin.
Ainekset
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Ainekset
-
500 gjuureksia, 3 eri väristä (esim. porkkanaa, lanttua, retiisiä)
- Marinadi
-
2 dlvettä
-
1 dlvalkoviinietikkaa
-
½ dlsokeria
-
15kokonaista valkopippuria
-
5–10kokonaista neilikkaa
-
2–3laakerinlehteä
-
1 tlsinapinsiemeniä
-
¼ tlsuolaa
Valmistusohje
1. Kuori juurekset ja viipaloi ohuiksi.
2. Mittaa marinadin ainekset kattilaan ja anna kiehahtaa. Lisää juuresviipaleet kattilaan, kiehauta ja siirrä kattila pois liedeltä.
3. Kun seos on jäähtynyt, kaada juurekset liemineen purkkiin ja siirrä jääkaappiin.
4. Anna maustua seuraavaan päivään tai ainakin muutama tunti. Tarjoa lisäkkeenä.
Valmistusohje
1.
Kuori juurekset ja viipaloi ohuiksi.
2.
Mittaa marinadin ainekset kattilaan ja anna kiehahtaa. Lisää juuresviipaleet kattilaan, kiehauta ja siirrä kattila pois liedeltä.
3.
Kun seos on jäähtynyt, kaada juurekset liemineen purkkiin ja siirrä jääkaappiin.
4.
Anna maustua seuraavaan päivään tai ainakin muutama tunti. Tarjoa lisäkkeenä.
Kokeile myös näitä reseptejä
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
51 kcal
Rasvaa
0 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0 g
Hiilihydraatteja
10 g
josta sokereita
8 g
Kuitua
2 g
Proteiinia
1 g
Suolaa
0.2 g