Ainekset
- Kakkupohja
-
3munaa
-
¾ dlsokeria
-
1 dlvehnäjauhoja
-
2 rklperunajauhoja
-
½ tlleivinjauhetta
-
1 tlvaniljasokeria
- Täyte
-
1 lvaniljajäätelöä
-
1 l (500 g)mansikoita
-
2 rklsokeria
-
2-3 tlkokonaisia rosepippureita
-
10-15 lehteätuoretta sitruunamelissaa
- Pinnalle
-
300 gmansikoita
-
1 ½ dlvaahtoutuvaa kasvirasvasekoitetta (esim. Flora Vispi 20%)
-
2 rklsokeria
-
10-15sitruunamelissan lehteä
-
½ dlhasselpähkinärouhetta
Valmistusohje
1. Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita jauhot, leivinjauhe ja vanilja keskenään ja yhdistä vaahtoon kevyesti sekoittaen.
2. Kypsennä voidellussa ja jauhotetussa kakkuvuoassa (Ø 18–20 cm), 175 asteessa uunin alatasolla noin 30 minuuttia. Kumoa kakku jäähtyneenä. Pese vuoka.
3. Ota jäätelö huoneenlämpöön. Huuhtele mansikat, poista kanta ja lohko ne kulhoon. Lisää sokeri, kevyesti murskatut rosepippurit ja sitruunamelissa hienonnettuna. Anna maustua 10 minuuttia.
4. Leikkaa jäähtynyt kakku kolmeen osaan. Vuoraa kakkuvuoka muovikelmulla ja nosta kakun pohjaosa vuokaan.
5. Paloittele pehmennyt jäätelö kulhoon ja sekoita se notkeaksi. Kääntele joukkoon mansikkaseos. Annostele puolet jäätelöstä vuokaan pohjan päälle. Nosta toinen kakkupala päälle ja täytä samoin. Aseta viimeinen pohja kanneksi. Peitä vuoka foliolla ja nosta pakastimeen vähintään 4 tunniksi.
6. Koristelua varten huuhtele mansikat, poista kanta ja viipaloi. Vatkaa vispi tukevaksi vaahdoksi ja makeuta sokerilla.
7. Nosta jäinen kakku muovikelmun avulla vuoasta kakkulautaselle. Levitä vispiä ohuelti kakun reunoille ja reilummin kakun pinnalle. Koristele mansikoilla, sitruunamelissalla ja pähkinärouheella. Jos olet pakastanut kakkua yön yli, siirrä se vielä 15 minuutiksi jääkaappiin, jotta kakku hieman pehmenee, mutta ei sula.
Vinkki
- Voit tehdä kakkupohjan valmiiksi edellisenä päivänä.
- Jos haluat pursottaa koristevispin, käytä silloin koko tölkki (2 ½ dl)
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Ravintosisältö
/ 100 g
Energiaa
100 kcal
Rasvaa
3 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
1.5 g
Hiilihydraatteja
15 g
josta sokereita
11 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
2 g
Suolaa
0.1 g
Kasvis (lakto-ovo)
Kasvis (lakto-ovo)
Mansikkajäätelökakku
Pyöräytä mansikkainen jäätelökakku pakastimeen hyvissä ajoin - saat juhlavan tarjottavan kahvipöytään tuossa tuokiossa. Nopeamman version mansikkajäätelökakusta saat paistamalla taikinan pellillä leivinpaperin päällä ja kokoamalla vuokaan tiramisun tapaan.
Pyöräytä mansikkainen jäätelökakku pakastimeen hyvissä ajoin - saat juhlavan tarjottavan kahvipöytään tuossa tuokiossa. Nopeamman version mansikkajäätelökakusta saat paistamalla taikinan pellillä leivinpaperin päällä ja kokoamalla vuokaan tiramisun tapaan.
Ainekset
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Ainekset
- Kakkupohja
-
3munaa
-
¾ dlsokeria
-
1 dlvehnäjauhoja
-
2 rklperunajauhoja
-
½ tlleivinjauhetta
-
1 tlvaniljasokeria
- Täyte
-
1 lvaniljajäätelöä
-
1 l (500 g)mansikoita
-
2 rklsokeria
-
2-3 tlkokonaisia rosepippureita
-
10-15 lehteätuoretta sitruunamelissaa
- Pinnalle
-
300 gmansikoita
-
1 ½ dlvaahtoutuvaa kasvirasvasekoitetta (esim. Flora Vispi 20%)
-
2 rklsokeria
-
10-15sitruunamelissan lehteä
-
½ dlhasselpähkinärouhetta
Valmistusohje
1. Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita jauhot, leivinjauhe ja vanilja keskenään ja yhdistä vaahtoon kevyesti sekoittaen.
2. Kypsennä voidellussa ja jauhotetussa kakkuvuoassa (Ø 18–20 cm), 175 asteessa uunin alatasolla noin 30 minuuttia. Kumoa kakku jäähtyneenä. Pese vuoka.
3. Ota jäätelö huoneenlämpöön. Huuhtele mansikat, poista kanta ja lohko ne kulhoon. Lisää sokeri, kevyesti murskatut rosepippurit ja sitruunamelissa hienonnettuna. Anna maustua 10 minuuttia.
4. Leikkaa jäähtynyt kakku kolmeen osaan. Vuoraa kakkuvuoka muovikelmulla ja nosta kakun pohjaosa vuokaan.
5. Paloittele pehmennyt jäätelö kulhoon ja sekoita se notkeaksi. Kääntele joukkoon mansikkaseos. Annostele puolet jäätelöstä vuokaan pohjan päälle. Nosta toinen kakkupala päälle ja täytä samoin. Aseta viimeinen pohja kanneksi. Peitä vuoka foliolla ja nosta pakastimeen vähintään 4 tunniksi.
6. Koristelua varten huuhtele mansikat, poista kanta ja viipaloi. Vatkaa vispi tukevaksi vaahdoksi ja makeuta sokerilla.
7. Nosta jäinen kakku muovikelmun avulla vuoasta kakkulautaselle. Levitä vispiä ohuelti kakun reunoille ja reilummin kakun pinnalle. Koristele mansikoilla, sitruunamelissalla ja pähkinärouheella. Jos olet pakastanut kakkua yön yli, siirrä se vielä 15 minuutiksi jääkaappiin, jotta kakku hieman pehmenee, mutta ei sula.
Vinkki
- Voit tehdä kakkupohjan valmiiksi edellisenä päivänä.
- Jos haluat pursottaa koristevispin, käytä silloin koko tölkki (2 ½ dl)
Valmistusohje
1.
Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita jauhot, leivinjauhe ja vanilja keskenään ja yhdistä vaahtoon kevyesti sekoittaen.
2.
Kypsennä voidellussa ja jauhotetussa kakkuvuoassa (Ø 18–20 cm), 175 asteessa uunin alatasolla noin 30 minuuttia. Kumoa kakku jäähtyneenä. Pese vuoka.
3.
Ota jäätelö huoneenlämpöön. Huuhtele mansikat, poista kanta ja lohko ne kulhoon. Lisää sokeri, kevyesti murskatut rosepippurit ja sitruunamelissa hienonnettuna. Anna maustua 10 minuuttia.
4.
Leikkaa jäähtynyt kakku kolmeen osaan. Vuoraa kakkuvuoka muovikelmulla ja nosta kakun pohjaosa vuokaan.
5.
Paloittele pehmennyt jäätelö kulhoon ja sekoita se notkeaksi. Kääntele joukkoon mansikkaseos. Annostele puolet jäätelöstä vuokaan pohjan päälle. Nosta toinen kakkupala päälle ja täytä samoin. Aseta viimeinen pohja kanneksi. Peitä vuoka foliolla ja nosta pakastimeen vähintään 4 tunniksi.
6.
Koristelua varten huuhtele mansikat, poista kanta ja viipaloi. Vatkaa vispi tukevaksi vaahdoksi ja makeuta sokerilla.
7.
Nosta jäinen kakku muovikelmun avulla vuoasta kakkulautaselle. Levitä vispiä ohuelti kakun reunoille ja reilummin kakun pinnalle. Koristele mansikoilla, sitruunamelissalla ja pähkinärouheella. Jos olet pakastanut kakkua yön yli, siirrä se vielä 15 minuutiksi jääkaappiin, jotta kakku hieman pehmenee, mutta ei sula.
Vinkki
- Voit tehdä kakkupohjan valmiiksi edellisenä päivänä.
- Jos haluat pursottaa koristevispin, käytä silloin koko tölkki (2 ½ dl)
Kokeile myös näitä reseptejä
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
100 kcal
Rasvaa
3 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
1.5 g
Hiilihydraatteja
15 g
josta sokereita
11 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
2 g
Suolaa
0.1 g