Kuva: Sydänmerkki / Suvi Laine

Ainekset

1 pkt (200g)
Savoiardi-keksejä
Marinoitu mango
2 tlk
mangoa
1
lime
2 rkl
sokeria
pari oksaa
tuoretta sitruunamelissaa
Täyte
2
munaa
1 dl
sokeria
400 g
tuorejuustoa
(3 rkl
sitruslikööriä)
Kostutus
2 dl
appelsiinimehua
(1
lime)
Koristeeksi
2 palaa
valkoista suklaata
½ dl
mantelilastuja
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.

Ravintosisältö

/ 100 g
Energiaa
215 kcal
Rasvaa
5 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
2.3 g
Hiilihydraatteja
34 g
josta sokereita
29 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
6 g
Suolaa
0.3 g
Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

K Kasvis (lakto-ovo)
K Kasvis (lakto-ovo)

Mangotiramisu

Mangotiramisu on raikas muunnos kahvinmakuisesta italialaisklassikosta. Limemarinoidut hedelmät tuovat auringon tuulahduksen kahvipöytään tai aterian päätteeksi. Mangotiramisu saa viimeisen silauksen valkosuklaasta ja paahdetuista manteleista.

Mangotiramisu on raikas muunnos kahvinmakuisesta italialaisklassikosta. Limemarinoidut hedelmät tuovat auringon tuulahduksen kahvipöytään tai aterian päätteeksi. Mangotiramisu saa viimeisen silauksen valkosuklaasta ja paahdetuista manteleista.

Kuva: Sydänmerkki / Suvi Laine

Ainekset

Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
1 pkt (200g)
Savoiardi-keksejä
Marinoitu mango
2 tlk
mangoa
1
lime
2 rkl
sokeria
pari oksaa
tuoretta sitruunamelissaa
Täyte
2
munaa
1 dl
sokeria
400 g
tuorejuustoa
(3 rkl
sitruslikööriä)
Kostutus
2 dl
appelsiinimehua
(1
lime)
Koristeeksi
2 palaa
valkoista suklaata
½ dl
mantelilastuja

Valmistusohje

1.
Marinoitua mangoa varten raasta pestyn limen kuori ja purista mehu. Lisää sokeri ja hienonnettu yrtti. Anna maustua jääkaapissa muiden ainesten valmistuksen ajan. 
2.
Tee sillä aikaa täyte. Erottele munista keltuaiset ja valkuaiset. Vatkaa valkuaiset ja puolet sokerista kovaksi vaahdoksi. Vatkaa keltuaiset ja loppu sokeri erillisessä kulhossa vaahdoksi.
3.
Sekoita halutessasi alkoholi tuorejuuston sekaan. Lisää keltuaisseos ja lopuksi varovasti sekoittaen valkuaisvaahto. 
4.
Laita puolet kekseistä lasivuoan (noin 25 x 20 cm) pohjalle. Jos haluat tiramisuun vahvemman limen maun, lisää appelsiinimehun joukkoon myös toisen limen raastettu kuori ja mehu. Sivele puolet kostutusmehusta lusikalla keksien päälle. Levitä puolet hedelmistä marinadeineen ja puolet täytteestä keksien päälle. Lisää toinen keksikerros ja kostuta appelsiinimehulla. Lisää loput hedelmät ja päällimmäiseksi loppu täyte.
5.
Anna tekeytyä jääkaapissa vähintään 3 tuntia, mielellään yön yli, niin torttu ehtii kostua kunnolla ja maut tasoittuvat. Koristele juuri ennen tarjollepanoa raastetulla suklaalla ja paahdetuilla mantelilastuilla.

Vinkki

Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

Ravintosisältö / 100 g

Energiaa
215 kcal
Rasvaa
5 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
2.3 g
Hiilihydraatteja
34 g
josta sokereita
29 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
6 g
Suolaa
0.3 g