Ainekset
-
1 pkt (200g)Savoiardi-keksejä
- Marinoitu mango
-
2 tlkmangoa
-
1lime
-
2 rklsokeria
-
pari oksaatuoretta sitruunamelissaa
- Täyte
-
2munaa
-
1 dlsokeria
-
400 gtuorejuustoa
-
(3 rklsitruslikööriä)
- Kostutus
-
2 dlappelsiinimehua
-
(1lime)
- Koristeeksi
-
2 palaavalkoista suklaata
-
½ dlmantelilastuja
Valmistusohje
1. Marinoitua mangoa varten raasta pestyn limen kuori ja purista mehu. Lisää sokeri ja hienonnettu yrtti. Anna maustua jääkaapissa muiden ainesten valmistuksen ajan.
2. Tee sillä aikaa täyte. Erottele munista keltuaiset ja valkuaiset. Vatkaa valkuaiset ja puolet sokerista kovaksi vaahdoksi. Vatkaa keltuaiset ja loppu sokeri erillisessä kulhossa vaahdoksi.
3. Sekoita halutessasi alkoholi tuorejuuston sekaan. Lisää keltuaisseos ja lopuksi varovasti sekoittaen valkuaisvaahto.
4. Laita puolet kekseistä lasivuoan (noin 25 x 20 cm) pohjalle. Jos haluat tiramisuun vahvemman limen maun, lisää appelsiinimehun joukkoon myös toisen limen raastettu kuori ja mehu. Sivele puolet kostutusmehusta lusikalla keksien päälle. Levitä puolet hedelmistä marinadeineen ja puolet täytteestä keksien päälle. Lisää toinen keksikerros ja kostuta appelsiinimehulla. Lisää loput hedelmät ja päällimmäiseksi loppu täyte.
5. Anna tekeytyä jääkaapissa vähintään 3 tuntia, mielellään yön yli, niin torttu ehtii kostua kunnolla ja maut tasoittuvat. Koristele juuri ennen tarjollepanoa raastetulla suklaalla ja paahdetuilla mantelilastuilla.
Vinkki
- Voit tehdä tiramisut myös annosmaljoihin.
- Katso lisää hedelmäisiä jälkiruokia: grillatut hedelmät, hedelmä-jogurttijäätelöt, chakery hedelmäjogurtti
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Ravintosisältö
/ 100 g
Energiaa
215 kcal
Rasvaa
5 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
2.3 g
Hiilihydraatteja
34 g
josta sokereita
29 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
6 g
Suolaa
0.3 g
Kasvis (lakto-ovo)
Kasvis (lakto-ovo)
Mangotiramisu
Mangotiramisu on raikas muunnos kahvinmakuisesta italialaisklassikosta. Limemarinoidut hedelmät tuovat auringon tuulahduksen kahvipöytään tai aterian päätteeksi. Mangotiramisu saa viimeisen silauksen valkosuklaasta ja paahdetuista manteleista.
Mangotiramisu on raikas muunnos kahvinmakuisesta italialaisklassikosta. Limemarinoidut hedelmät tuovat auringon tuulahduksen kahvipöytään tai aterian päätteeksi. Mangotiramisu saa viimeisen silauksen valkosuklaasta ja paahdetuista manteleista.
Ainekset
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Ainekset
-
1 pkt (200g)Savoiardi-keksejä
- Marinoitu mango
-
2 tlkmangoa
-
1lime
-
2 rklsokeria
-
pari oksaatuoretta sitruunamelissaa
- Täyte
-
2munaa
-
1 dlsokeria
-
400 gtuorejuustoa
-
(3 rklsitruslikööriä)
- Kostutus
-
2 dlappelsiinimehua
-
(1lime)
- Koristeeksi
-
2 palaavalkoista suklaata
-
½ dlmantelilastuja
Valmistusohje
1. Marinoitua mangoa varten raasta pestyn limen kuori ja purista mehu. Lisää sokeri ja hienonnettu yrtti. Anna maustua jääkaapissa muiden ainesten valmistuksen ajan.
2. Tee sillä aikaa täyte. Erottele munista keltuaiset ja valkuaiset. Vatkaa valkuaiset ja puolet sokerista kovaksi vaahdoksi. Vatkaa keltuaiset ja loppu sokeri erillisessä kulhossa vaahdoksi.
3. Sekoita halutessasi alkoholi tuorejuuston sekaan. Lisää keltuaisseos ja lopuksi varovasti sekoittaen valkuaisvaahto.
4. Laita puolet kekseistä lasivuoan (noin 25 x 20 cm) pohjalle. Jos haluat tiramisuun vahvemman limen maun, lisää appelsiinimehun joukkoon myös toisen limen raastettu kuori ja mehu. Sivele puolet kostutusmehusta lusikalla keksien päälle. Levitä puolet hedelmistä marinadeineen ja puolet täytteestä keksien päälle. Lisää toinen keksikerros ja kostuta appelsiinimehulla. Lisää loput hedelmät ja päällimmäiseksi loppu täyte.
5. Anna tekeytyä jääkaapissa vähintään 3 tuntia, mielellään yön yli, niin torttu ehtii kostua kunnolla ja maut tasoittuvat. Koristele juuri ennen tarjollepanoa raastetulla suklaalla ja paahdetuilla mantelilastuilla.
Vinkki
- Voit tehdä tiramisut myös annosmaljoihin.
- Katso lisää hedelmäisiä jälkiruokia: grillatut hedelmät, hedelmä-jogurttijäätelöt, chakery hedelmäjogurtti
Valmistusohje
1.
Marinoitua mangoa varten raasta pestyn limen kuori ja purista mehu. Lisää sokeri ja hienonnettu yrtti. Anna maustua jääkaapissa muiden ainesten valmistuksen ajan.
2.
Tee sillä aikaa täyte. Erottele munista keltuaiset ja valkuaiset. Vatkaa valkuaiset ja puolet sokerista kovaksi vaahdoksi. Vatkaa keltuaiset ja loppu sokeri erillisessä kulhossa vaahdoksi.
3.
Sekoita halutessasi alkoholi tuorejuuston sekaan. Lisää keltuaisseos ja lopuksi varovasti sekoittaen valkuaisvaahto.
4.
Laita puolet kekseistä lasivuoan (noin 25 x 20 cm) pohjalle. Jos haluat tiramisuun vahvemman limen maun, lisää appelsiinimehun joukkoon myös toisen limen raastettu kuori ja mehu. Sivele puolet kostutusmehusta lusikalla keksien päälle. Levitä puolet hedelmistä marinadeineen ja puolet täytteestä keksien päälle. Lisää toinen keksikerros ja kostuta appelsiinimehulla. Lisää loput hedelmät ja päällimmäiseksi loppu täyte.
5.
Anna tekeytyä jääkaapissa vähintään 3 tuntia, mielellään yön yli, niin torttu ehtii kostua kunnolla ja maut tasoittuvat. Koristele juuri ennen tarjollepanoa raastetulla suklaalla ja paahdetuilla mantelilastuilla.
Vinkki
- Voit tehdä tiramisut myös annosmaljoihin.
- Katso lisää hedelmäisiä jälkiruokia: grillatut hedelmät, hedelmä-jogurttijäätelöt, chakery hedelmäjogurtti
Kokeile myös näitä reseptejä
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
215 kcal
Rasvaa
5 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
2.3 g
Hiilihydraatteja
34 g
josta sokereita
29 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
6 g
Suolaa
0.3 g