Ainekset
-
1 lvaniljalla maustettua soijajuomaa
-
1 ½ dlpuuroriisiä
-
1tähtianis
-
2 rkl(ruoko)sokeria
-
2 isoasyöntikypsää mangoa
-
1lime
Valmistusohje
1. Kuumenna soijamaito pinnoitetussa kattilassa. Lisää puuroriisi, tähtianis sekä sokeri. Kypsennä puuroa hiljaa hauduttaen, välillä sekoittaen 20-25 minuuttia. Anna jäähtyä kattilassa 15 minuuttia. Puuro saa olla melko löysää, sillä se jähmettyy jäähtyessään.
2. Poista kivi mangoista leikkaamalla hedelmäliha irti litteän kiven molemmin puolin. Liu’uta veitsi kuoren ja hedelmälihan välistä ja kuutioi mangot. Jätä osa mangosta koristeeksi. Soseuta loput mangot sauvasekoittimella ja lisää sose kattilaan.
3. Annostele mangoriisi kulhoihin ja koristele raastetulla limetin kuorella. Tarjoa huoneenlämpöisenä.
Vinkki
- Voit käyttää soijajuoman ohella myös maitoa tai kaurajuomaa. Lisää silloin valmiiseen puuroon 1 tl vaniljasokeria.
- Kahden mangon hedelmälihan paino on 5-600g
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Ravintosisältö
/ 100 g
Energiaa
65 kcal
Rasvaa
1 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
2 g
Hiilihydraatteja
10 g
josta sokereita
2 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
3 g
Suolaa
0 g
Gluteeniton,
Maidoton,
Munaton,
Kasvis (lakto-ovo),
Vegaaninen
Gluteeniton,
Maidoton,
Munaton,
Kasvis (lakto-ovo),
Vegaaninen
Mangoriisi
Mangoriisi on aasialainen vastine tutusta kermaisesta appelsiiniriisistä. Tarjoa lempeänmakuista mangoriisiä jälkiruokana tai välipalana.
Mangoriisi on aasialainen vastine tutusta kermaisesta appelsiiniriisistä. Tarjoa lempeänmakuista mangoriisiä jälkiruokana tai välipalana.
Ainekset
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Ainekset
-
1 lvaniljalla maustettua soijajuomaa
-
1 ½ dlpuuroriisiä
-
1tähtianis
-
2 rkl(ruoko)sokeria
-
2 isoasyöntikypsää mangoa
-
1lime
Valmistusohje
1. Kuumenna soijamaito pinnoitetussa kattilassa. Lisää puuroriisi, tähtianis sekä sokeri. Kypsennä puuroa hiljaa hauduttaen, välillä sekoittaen 20-25 minuuttia. Anna jäähtyä kattilassa 15 minuuttia. Puuro saa olla melko löysää, sillä se jähmettyy jäähtyessään.
2. Poista kivi mangoista leikkaamalla hedelmäliha irti litteän kiven molemmin puolin. Liu’uta veitsi kuoren ja hedelmälihan välistä ja kuutioi mangot. Jätä osa mangosta koristeeksi. Soseuta loput mangot sauvasekoittimella ja lisää sose kattilaan.
3. Annostele mangoriisi kulhoihin ja koristele raastetulla limetin kuorella. Tarjoa huoneenlämpöisenä.
Vinkki
- Voit käyttää soijajuoman ohella myös maitoa tai kaurajuomaa. Lisää silloin valmiiseen puuroon 1 tl vaniljasokeria.
- Kahden mangon hedelmälihan paino on 5-600g
Valmistusohje
1.
Kuumenna soijamaito pinnoitetussa kattilassa. Lisää puuroriisi, tähtianis sekä sokeri. Kypsennä puuroa hiljaa hauduttaen, välillä sekoittaen 20-25 minuuttia. Anna jäähtyä kattilassa 15 minuuttia. Puuro saa olla melko löysää, sillä se jähmettyy jäähtyessään.
2.
Poista kivi mangoista leikkaamalla hedelmäliha irti litteän kiven molemmin puolin. Liu’uta veitsi kuoren ja hedelmälihan välistä ja kuutioi mangot. Jätä osa mangosta koristeeksi. Soseuta loput mangot sauvasekoittimella ja lisää sose kattilaan.
3.
Annostele mangoriisi kulhoihin ja koristele raastetulla limetin kuorella. Tarjoa huoneenlämpöisenä.
Vinkki
- Voit käyttää soijajuoman ohella myös maitoa tai kaurajuomaa. Lisää silloin valmiiseen puuroon 1 tl vaniljasokeria.
- Kahden mangon hedelmälihan paino on 5-600g
Kokeile myös näitä reseptejä
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
65 kcal
Rasvaa
1 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
2 g
Hiilihydraatteja
10 g
josta sokereita
2 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
3 g
Suolaa
0 g