Ainekset
-
1 lrasvatonta piimää
-
50 ghiivaa
-
2 tlsuolaa
-
1 tlfenkolia
-
3 dlkaljamaltaita
-
1 dlsiirappia
-
3 dlruisjauhoja
-
3 dlleseitä
-
10 -12 dlhiivaleipäjauhoja
- Voiteluun
-
2 rklsiirappia
-
2 rklvettä
Valmistusohje
1. Lämmitä piimä kädenlämpöiseksi ja liuota siihen hiiva. Lisää suola, murskatut fenkolin siemenet, maltaat, siirappi, ruisjauhot ja leseet. Lisää hiivaleipäjauhoja vähitellen taikinaa samalla alustaen, kunnes saat pehmeän taikinan.
2. Vuoraa 2 metallista leipävuokaa leivinpaperilla. Jos käytät kartonkisia leipävuokia, leivinpapereita ei tarvita. Jaa taikina vuokiin ja anna kohota liinan alla noin 45 minuuttia.
3. Sekoita voiteluainekset ja sivele pullasudilla leipien pinnalle. Paista 175 asteessa, uunin keskitasolla 1,5-2 h. Paistoaikaan vaikuttaa mm. paistovuoan materiaali. Voitele halutessasi leipiä paiston aikana kerran tai kahdesti siirappivedellä. Jos leipien pinta tummuu liikaa paiston aikana, laita niiden päälle leivinpaperia.
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Ravintosisältö
/ 100 g
Energiaa
200 kcal
Rasvaa
1 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.2 g
Hiilihydraatteja
38 g
josta sokereita
9 g
Kuitua
5 g
Proteiinia
8 g
Suolaa
0.7 g
Munaton,
Kasvis (lakto-ovo)
Munaton,
Kasvis (lakto-ovo)
Mallasleipä
Makea mallasleipä kuuluu itseoikeutetusti pääsiäisen ja joulun ruokapöytään. Sen valmistus vie aikaa, mutta maku palkitsee.
Makea mallasleipä kuuluu itseoikeutetusti pääsiäisen ja joulun ruokapöytään. Sen valmistus vie aikaa, mutta maku palkitsee.
Ainekset
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Ainekset
-
1 lrasvatonta piimää
-
50 ghiivaa
-
2 tlsuolaa
-
1 tlfenkolia
-
3 dlkaljamaltaita
-
1 dlsiirappia
-
3 dlruisjauhoja
-
3 dlleseitä
-
10 -12 dlhiivaleipäjauhoja
- Voiteluun
-
2 rklsiirappia
-
2 rklvettä
Valmistusohje
1. Lämmitä piimä kädenlämpöiseksi ja liuota siihen hiiva. Lisää suola, murskatut fenkolin siemenet, maltaat, siirappi, ruisjauhot ja leseet. Lisää hiivaleipäjauhoja vähitellen taikinaa samalla alustaen, kunnes saat pehmeän taikinan.
2. Vuoraa 2 metallista leipävuokaa leivinpaperilla. Jos käytät kartonkisia leipävuokia, leivinpapereita ei tarvita. Jaa taikina vuokiin ja anna kohota liinan alla noin 45 minuuttia.
3. Sekoita voiteluainekset ja sivele pullasudilla leipien pinnalle. Paista 175 asteessa, uunin keskitasolla 1,5-2 h. Paistoaikaan vaikuttaa mm. paistovuoan materiaali. Voitele halutessasi leipiä paiston aikana kerran tai kahdesti siirappivedellä. Jos leipien pinta tummuu liikaa paiston aikana, laita niiden päälle leivinpaperia.
Valmistusohje
1.
Lämmitä piimä kädenlämpöiseksi ja liuota siihen hiiva. Lisää suola, murskatut fenkolin siemenet, maltaat, siirappi, ruisjauhot ja leseet. Lisää hiivaleipäjauhoja vähitellen taikinaa samalla alustaen, kunnes saat pehmeän taikinan.
2.
Vuoraa 2 metallista leipävuokaa leivinpaperilla. Jos käytät kartonkisia leipävuokia, leivinpapereita ei tarvita. Jaa taikina vuokiin ja anna kohota liinan alla noin 45 minuuttia.
3.
Sekoita voiteluainekset ja sivele pullasudilla leipien pinnalle. Paista 175 asteessa, uunin keskitasolla 1,5-2 h. Paistoaikaan vaikuttaa mm. paistovuoan materiaali. Voitele halutessasi leipiä paiston aikana kerran tai kahdesti siirappivedellä. Jos leipien pinta tummuu liikaa paiston aikana, laita niiden päälle leivinpaperia.
Kokeile myös näitä reseptejä
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
200 kcal
Rasvaa
1 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.2 g
Hiilihydraatteja
38 g
josta sokereita
9 g
Kuitua
5 g
Proteiinia
8 g
Suolaa
0.7 g