Ainekset
- Pohjat
-
120 gmantelijauhetta
-
200 gtomusokeria
-
100 gmunanvalkuaista (huoneenlämpöisinä)
-
½ dlsokeria
-
¼ tlsuolaa
-
(elintarvikeväriä)
- Marjatäyte
-
1 ½ - 2 dlkotimaisia marjoja (esim. vadelma, puolukka)
-
100 gmaustamatonta tuorejuustoa
-
3 rkltomusokeria
-
2-3 rklvaniljakreemijauhetta
- Limetäyte
-
100 gmaustamatonta tuorejuustoa
-
½ dllime curdia
Valmistusohje
1. Sekoita mantelijauho ja tomusokeri. Jos haluat varmistaa sileän lopputuloksen, voit pyöräyttää seoksen esimerkiksi tehosekoittimessa tai monitoimikoneessa.
2. Erottele keltuaiset ja valkuaiset. Vatkaa valkuaiset, sokeri ja suolaripaus notkeaksi, mutta ei jäykäksi vaahdoksi. Vaahdottaminen käy nopeasti myös käsivispilällä. Vaahdon ei tarvitse pysyä vatkauskulhossa, kun astian kääntää ympäri. Värjää vaahto halutessasi elintarvikevärillä. Siivilöi tomusokeri-mantelijauhoseos valkuaisvaahdon joukkoon parissa erässä nuolijalla sekoittaen.
3. Laita taikina pursotinpussiin tai paksuun pakastepussiin. Leikkaa kärki auki ja pursota pellille halkaisijaltaan 3 cm kiekkoja. Kiekot voivat olla lähekkäin sillä ne eivät juurikaan leviä paistettaessa. Anna kiekkojen kuivahtaa ennen paistamista 30–45 min, jotta pintaan tulee kuivumisen johdosta ohut kuori.
4. Kypsennä 150 asteisessa uunissa 12-15 minuuttia. Anna pohjien jäähtyä paperin päällä ainakin pari tuntia, jolloin irrottaminen on helpompaa ja pohjat eivät murru niin helposti. Pohjien käsittely on vielä helpompaa, jos ne saavat kuivua seuraavaan päivään. Hyvä kuivatuspaikka on esimerkiksi jäähtynyt uuni.
5. Valitse haluamasi täyte. Yksi täyteannos riittää noin 25 macaronille. Soseuta marjat ja sekoita tuorejuuston kanssa. Mausta tomusokerilla ja lisää vaniljakreemijauhetta, jotta rakenteesta tulee jämäkkä. Limetäytteessä sekoita tuorejuusto ja lime curd tasaiseksi. Kaada täyte pieneen pakastepussiin
6. Kokoa leivokset pursottamalla pohjalle täytettä. Laita toinen pohja kanneksi. Säilytä macaronit kylmässä.
Vinkki
- Macaronit vettyvät hieman seistessään, joten ne kannattaa täyttää tarjoilupäivänä. Ylimääräiset leivokset voi mainiosti pakastaa.
- Testaa täytteenä myös vadelmakreemiä: sekoita 70g rasiamargariinia (60-70%) ja 2 dl tomusokeria. Lisää 120g marjoja soseutettuna. Kiinteytä täyte 2-3 rkl:lla vaniljakreemijauhetta.
- Jos käytät täytteessä ulkomaalaisia marjoja, keitä niitä vesitilkassa (2-3 rkl) pari minuuttia, niin mahdolliset taudinaiheuttavat kuolevat.
- Intensiivisen marjan maun saat myös marjajauheista (esim. puolukkajauhe).
- Hieman nopeammin valmistat kaurakeksejä tai timjami-sitruunakeksejä.
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Ravintosisältö
/ 100 g
Energiaa
380 kcal
Rasvaa
16 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
4.1 g
Hiilihydraatteja
49 g
josta sokereita
48 g
Kuitua
2 g
Proteiinia
7 g
Suolaa
0.6 g
Gluteeniton,
Kasvis (lakto-ovo)
Gluteeniton,
Kasvis (lakto-ovo)
Macarons
Kun omistat digitaalivaa´an ja kärsivällisen luonteen, makeat macaronsit eli ranskalaiset mantelileivokset onnistuvat varmasti.
Kun omistat digitaalivaa´an ja kärsivällisen luonteen, makeat macaronsit eli ranskalaiset mantelileivokset onnistuvat varmasti.
Ainekset
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Ainekset
- Pohjat
-
120 gmantelijauhetta
-
200 gtomusokeria
-
100 gmunanvalkuaista (huoneenlämpöisinä)
-
½ dlsokeria
-
¼ tlsuolaa
-
(elintarvikeväriä)
- Marjatäyte
-
1 ½ - 2 dlkotimaisia marjoja (esim. vadelma, puolukka)
-
100 gmaustamatonta tuorejuustoa
-
3 rkltomusokeria
-
2-3 rklvaniljakreemijauhetta
- Limetäyte
-
100 gmaustamatonta tuorejuustoa
-
½ dllime curdia
Valmistusohje
1. Sekoita mantelijauho ja tomusokeri. Jos haluat varmistaa sileän lopputuloksen, voit pyöräyttää seoksen esimerkiksi tehosekoittimessa tai monitoimikoneessa.
2. Erottele keltuaiset ja valkuaiset. Vatkaa valkuaiset, sokeri ja suolaripaus notkeaksi, mutta ei jäykäksi vaahdoksi. Vaahdottaminen käy nopeasti myös käsivispilällä. Vaahdon ei tarvitse pysyä vatkauskulhossa, kun astian kääntää ympäri. Värjää vaahto halutessasi elintarvikevärillä. Siivilöi tomusokeri-mantelijauhoseos valkuaisvaahdon joukkoon parissa erässä nuolijalla sekoittaen.
3. Laita taikina pursotinpussiin tai paksuun pakastepussiin. Leikkaa kärki auki ja pursota pellille halkaisijaltaan 3 cm kiekkoja. Kiekot voivat olla lähekkäin sillä ne eivät juurikaan leviä paistettaessa. Anna kiekkojen kuivahtaa ennen paistamista 30–45 min, jotta pintaan tulee kuivumisen johdosta ohut kuori.
4. Kypsennä 150 asteisessa uunissa 12-15 minuuttia. Anna pohjien jäähtyä paperin päällä ainakin pari tuntia, jolloin irrottaminen on helpompaa ja pohjat eivät murru niin helposti. Pohjien käsittely on vielä helpompaa, jos ne saavat kuivua seuraavaan päivään. Hyvä kuivatuspaikka on esimerkiksi jäähtynyt uuni.
5. Valitse haluamasi täyte. Yksi täyteannos riittää noin 25 macaronille. Soseuta marjat ja sekoita tuorejuuston kanssa. Mausta tomusokerilla ja lisää vaniljakreemijauhetta, jotta rakenteesta tulee jämäkkä. Limetäytteessä sekoita tuorejuusto ja lime curd tasaiseksi. Kaada täyte pieneen pakastepussiin
6. Kokoa leivokset pursottamalla pohjalle täytettä. Laita toinen pohja kanneksi. Säilytä macaronit kylmässä.
Vinkki
- Macaronit vettyvät hieman seistessään, joten ne kannattaa täyttää tarjoilupäivänä. Ylimääräiset leivokset voi mainiosti pakastaa.
- Testaa täytteenä myös vadelmakreemiä: sekoita 70g rasiamargariinia (60-70%) ja 2 dl tomusokeria. Lisää 120g marjoja soseutettuna. Kiinteytä täyte 2-3 rkl:lla vaniljakreemijauhetta.
- Jos käytät täytteessä ulkomaalaisia marjoja, keitä niitä vesitilkassa (2-3 rkl) pari minuuttia, niin mahdolliset taudinaiheuttavat kuolevat.
- Intensiivisen marjan maun saat myös marjajauheista (esim. puolukkajauhe).
- Hieman nopeammin valmistat kaurakeksejä tai timjami-sitruunakeksejä.
Valmistusohje
1.
Sekoita mantelijauho ja tomusokeri. Jos haluat varmistaa sileän lopputuloksen, voit pyöräyttää seoksen esimerkiksi tehosekoittimessa tai monitoimikoneessa.
2.
Erottele keltuaiset ja valkuaiset. Vatkaa valkuaiset, sokeri ja suolaripaus notkeaksi, mutta ei jäykäksi vaahdoksi. Vaahdottaminen käy nopeasti myös käsivispilällä. Vaahdon ei tarvitse pysyä vatkauskulhossa, kun astian kääntää ympäri. Värjää vaahto halutessasi elintarvikevärillä. Siivilöi tomusokeri-mantelijauhoseos valkuaisvaahdon joukkoon parissa erässä nuolijalla sekoittaen.
3.
Laita taikina pursotinpussiin tai paksuun pakastepussiin. Leikkaa kärki auki ja pursota pellille halkaisijaltaan 3 cm kiekkoja. Kiekot voivat olla lähekkäin sillä ne eivät juurikaan leviä paistettaessa. Anna kiekkojen kuivahtaa ennen paistamista 30–45 min, jotta pintaan tulee kuivumisen johdosta ohut kuori.
4.
Kypsennä 150 asteisessa uunissa 12-15 minuuttia. Anna pohjien jäähtyä paperin päällä ainakin pari tuntia, jolloin irrottaminen on helpompaa ja pohjat eivät murru niin helposti. Pohjien käsittely on vielä helpompaa, jos ne saavat kuivua seuraavaan päivään. Hyvä kuivatuspaikka on esimerkiksi jäähtynyt uuni.
5.
Valitse haluamasi täyte. Yksi täyteannos riittää noin 25 macaronille. Soseuta marjat ja sekoita tuorejuuston kanssa. Mausta tomusokerilla ja lisää vaniljakreemijauhetta, jotta rakenteesta tulee jämäkkä. Limetäytteessä sekoita tuorejuusto ja lime curd tasaiseksi. Kaada täyte pieneen pakastepussiin
6.
Kokoa leivokset pursottamalla pohjalle täytettä. Laita toinen pohja kanneksi. Säilytä macaronit kylmässä.
Vinkki
- Macaronit vettyvät hieman seistessään, joten ne kannattaa täyttää tarjoilupäivänä. Ylimääräiset leivokset voi mainiosti pakastaa.
- Testaa täytteenä myös vadelmakreemiä: sekoita 70g rasiamargariinia (60-70%) ja 2 dl tomusokeria. Lisää 120g marjoja soseutettuna. Kiinteytä täyte 2-3 rkl:lla vaniljakreemijauhetta.
- Jos käytät täytteessä ulkomaalaisia marjoja, keitä niitä vesitilkassa (2-3 rkl) pari minuuttia, niin mahdolliset taudinaiheuttavat kuolevat.
- Intensiivisen marjan maun saat myös marjajauheista (esim. puolukkajauhe).
- Hieman nopeammin valmistat kaurakeksejä tai timjami-sitruunakeksejä.
Kokeile myös näitä reseptejä
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
380 kcal
Rasvaa
16 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
4.1 g
Hiilihydraatteja
49 g
josta sokereita
48 g
Kuitua
2 g
Proteiinia
7 g
Suolaa
0.6 g