Kuva: Sydänmerkki / Minna Rautio-Pakaste

Ainekset

700 g
tuoreita luumuja
Pohja
6 ½ dl
(erikois)vehnäjauhoja
4 dl
sokeria
1 ½ dl
kauraleseitä
1 rkl
vaniljasokeria
1 tl
soodaa
1 tl
leivinjauhetta
1 tl
kanelia
3 dl
pullomargariinia
2 dl
piimää
1
muna
Täyte
250 g
maitorahkaa
200 g
kermaviiliä
2
munaa
1 dl
sokeria
1 tl
vaniljasokeria
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.

Ravintosisältö

/ 100 g
Energiaa
260 kcal
Rasvaa
11 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
1.7 g
Hiilihydraatteja
34 g
josta sokereita
20 g
Kuitua
3 g
Proteiinia
6 g
Suolaa
0.3 g
Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

K Kasvis (lakto-ovo)
K Kasvis (lakto-ovo)

Luumupiirakka maisemakahvilan tapaan

Tuoreet luumut muuttuvat mukavan kirpakoiksi kypsennettäessä - pellillinen luumu-murupiirakkaa katoaa nopeasti parempiin suihin. Maisemakahvilan piirakkaa voi muunnella marjoja ja hedelmiä vaihtamalla - kokeile maisemakahvilan vaikkapa raparperilla, kirpakoilla omenilla, karviaisilla tai herukoilla.

Tuoreet luumut muuttuvat mukavan kirpakoiksi kypsennettäessä - pellillinen luumu-murupiirakkaa katoaa nopeasti parempiin suihin. Maisemakahvilan piirakkaa voi muunnella marjoja ja hedelmiä vaihtamalla - kokeile maisemakahvilan vaikkapa raparperilla, kirpakoilla omenilla, karviaisilla tai herukoilla.

Kuva: Sydänmerkki / Minna Rautio-Pakaste

Ainekset

Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
700 g
tuoreita luumuja
Pohja
6 ½ dl
(erikois)vehnäjauhoja
4 dl
sokeria
1 ½ dl
kauraleseitä
1 rkl
vaniljasokeria
1 tl
soodaa
1 tl
leivinjauhetta
1 tl
kanelia
3 dl
pullomargariinia
2 dl
piimää
1
muna
Täyte
250 g
maitorahkaa
200 g
kermaviiliä
2
munaa
1 dl
sokeria
1 tl
vaniljasokeria

Valmistusohje

1.
Huuhdo luumut. Leikkaa ne puoliksi, poista kivi ja viipaloi.
2.
Sekoita kulhossa pohjan kuivat ainekset. Lisää rasva ja sekoita tasaiseksi murumaiseksi seokseksi. Siirrä ¼ murusta toiseen kulhoon.
3.
Lisää loppuun muruseokseen piimä ja muna, kääntele tasaiseksi. Levitä taikina leivinpaperin päälle uunipellille.
4.
Sekoita täytteen ainekset ja kaada pohjan päälle. Lado rahkatäytteen päälle luumuviipaleet ja ripottele pinnalle muruseos. Kypsennä maisemakahvilan luumupiirakkaa 175-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia.

Vinkki

  • Luumujen ohella voit tehdä piirakan raparperista, omenasta tai marjoista.
  • Jos haluat piirakkaan kauraisempaa makua, lisää muruseokseen ½ dl kauralesettä.
  • Tarjoa piirakka halutessasi vaniljakastikkeen tai jäätelön kanssa
Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

Ravintosisältö / 100 g

Energiaa
260 kcal
Rasvaa
11 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
1.7 g
Hiilihydraatteja
34 g
josta sokereita
20 g
Kuitua
3 g
Proteiinia
6 g
Suolaa
0.3 g

Yhteistyössä