Ainekset
-
700 gtuoreita luumuja
- Pohja
-
6 ½ dl(erikois)vehnäjauhoja
-
4 dlsokeria
-
1 ½ dlkauraleseitä
-
1 rklvaniljasokeria
-
1 tlsoodaa
-
1 tlleivinjauhetta
-
1 tlkanelia
-
3 dlpullomargariinia
-
2 dlpiimää
-
1muna
- Täyte
-
250 gmaitorahkaa
-
200 gkermaviiliä
-
2munaa
-
1 dlsokeria
-
1 tlvaniljasokeria
Valmistusohje
1. Huuhdo luumut. Leikkaa ne puoliksi, poista kivi ja viipaloi.
2. Sekoita kulhossa pohjan kuivat ainekset. Lisää rasva ja sekoita tasaiseksi murumaiseksi seokseksi. Siirrä ¼ murusta toiseen kulhoon.
3. Lisää loppuun muruseokseen piimä ja muna, kääntele tasaiseksi. Levitä taikina leivinpaperin päälle uunipellille.
4. Sekoita täytteen ainekset ja kaada pohjan päälle. Lado rahkatäytteen päälle luumuviipaleet ja ripottele pinnalle muruseos. Kypsennä maisemakahvilan luumupiirakkaa 175-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia.
Vinkki
- Luumujen ohella voit tehdä piirakan raparperista, omenasta tai marjoista.
- Jos haluat piirakkaan kauraisempaa makua, lisää muruseokseen ½ dl kauralesettä.
- Tarjoa piirakka halutessasi vaniljakastikkeen tai jäätelön kanssa
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Ravintosisältö
/ 100 g
Energiaa
260 kcal
Rasvaa
11 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
1.7 g
Hiilihydraatteja
34 g
josta sokereita
20 g
Kuitua
3 g
Proteiinia
6 g
Suolaa
0.3 g
Kasvis (lakto-ovo)
Kasvis (lakto-ovo)
Luumupiirakka maisemakahvilan tapaan
Tuoreet luumut muuttuvat mukavan kirpakoiksi kypsennettäessä - pellillinen luumu-murupiirakkaa katoaa nopeasti parempiin suihin. Maisemakahvilan piirakkaa voi muunnella marjoja ja hedelmiä vaihtamalla - kokeile maisemakahvilan vaikkapa raparperilla, kirpakoilla omenilla, karviaisilla tai herukoilla.
Tuoreet luumut muuttuvat mukavan kirpakoiksi kypsennettäessä - pellillinen luumu-murupiirakkaa katoaa nopeasti parempiin suihin. Maisemakahvilan piirakkaa voi muunnella marjoja ja hedelmiä vaihtamalla - kokeile maisemakahvilan vaikkapa raparperilla, kirpakoilla omenilla, karviaisilla tai herukoilla.
Ainekset
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Ainekset
-
700 gtuoreita luumuja
- Pohja
-
6 ½ dl(erikois)vehnäjauhoja
-
4 dlsokeria
-
1 ½ dlkauraleseitä
-
1 rklvaniljasokeria
-
1 tlsoodaa
-
1 tlleivinjauhetta
-
1 tlkanelia
-
3 dlpullomargariinia
-
2 dlpiimää
-
1muna
- Täyte
-
250 gmaitorahkaa
-
200 gkermaviiliä
-
2munaa
-
1 dlsokeria
-
1 tlvaniljasokeria
Valmistusohje
1. Huuhdo luumut. Leikkaa ne puoliksi, poista kivi ja viipaloi.
2. Sekoita kulhossa pohjan kuivat ainekset. Lisää rasva ja sekoita tasaiseksi murumaiseksi seokseksi. Siirrä ¼ murusta toiseen kulhoon.
3. Lisää loppuun muruseokseen piimä ja muna, kääntele tasaiseksi. Levitä taikina leivinpaperin päälle uunipellille.
4. Sekoita täytteen ainekset ja kaada pohjan päälle. Lado rahkatäytteen päälle luumuviipaleet ja ripottele pinnalle muruseos. Kypsennä maisemakahvilan luumupiirakkaa 175-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia.
Vinkki
- Luumujen ohella voit tehdä piirakan raparperista, omenasta tai marjoista.
- Jos haluat piirakkaan kauraisempaa makua, lisää muruseokseen ½ dl kauralesettä.
- Tarjoa piirakka halutessasi vaniljakastikkeen tai jäätelön kanssa
Valmistusohje
1.
Huuhdo luumut. Leikkaa ne puoliksi, poista kivi ja viipaloi.
2.
Sekoita kulhossa pohjan kuivat ainekset. Lisää rasva ja sekoita tasaiseksi murumaiseksi seokseksi. Siirrä ¼ murusta toiseen kulhoon.
3.
Lisää loppuun muruseokseen piimä ja muna, kääntele tasaiseksi. Levitä taikina leivinpaperin päälle uunipellille.
4.
Sekoita täytteen ainekset ja kaada pohjan päälle. Lado rahkatäytteen päälle luumuviipaleet ja ripottele pinnalle muruseos. Kypsennä maisemakahvilan luumupiirakkaa 175-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia.
Vinkki
- Luumujen ohella voit tehdä piirakan raparperista, omenasta tai marjoista.
- Jos haluat piirakkaan kauraisempaa makua, lisää muruseokseen ½ dl kauralesettä.
- Tarjoa piirakka halutessasi vaniljakastikkeen tai jäätelön kanssa
Kokeile myös näitä reseptejä
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
260 kcal
Rasvaa
11 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
1.7 g
Hiilihydraatteja
34 g
josta sokereita
20 g
Kuitua
3 g
Proteiinia
6 g
Suolaa
0.3 g