
Ainekset
- Pohjat
-
2 dlpullorasvaa
-
2 dlsokeria
-
5 dlvehnäjauhoa
-
2 tlvanilliinisokeria
-
1 tlsoodaa
-
1-2 tlkardemummaa
-
1-2 tlinkivääriä
- Väliin
-
1 dlkirsikkamarmeladia
- Päälle
-
½ dlerikoishienoa sokeria
Valmistusohje
1. Mittaa rasva kattilaan. Kiehauta rasvaa kattilassa muutama minuutti välillä sekoittaen. Kun vaahto alkaa laskea, kaada rasva kulhoon. Lisää sokeri ja anna seoksen jäähtyä.
2. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet rasvaseokseen.
3. Painele taikinaa soikean teelusikan pesään ja irrota varovasti pellille leivinpaperin päälle kupera puoli ylöspäin. Paras lusikan muoto on syvä.
4. Paista 175°C lämmössä 10-12 minuuttia eli kunnes pikkuleivät ovat vaaleanruskeita. Anna jäähtyä. Paistoaikaan vaikuttaa pikkuleivän koko.
5. Levitä joka toisen pohjan sileälle puolella nokare marmeladia ja paina toinen puolikas päälle. Kierittele pikkuleivät sokerissa.
Vinkki
- Voit käyttää pullorasvan sijaan lusikkaleipiin myös 200g rasiamargariinia.
- Voit maustaa lusikkaleipätaikinan myös sitruunan-, limen tai appelsiinin kuoriraasteella (n. 2 tl), kaakaojauheella tai muilla piparkakkumausteilla. Valmiit pikkuleivät voi pyöritellä esimerkiksi kanelisokeriseoksella.
- Katso myös muita pikkuleipäohjeita: kauralastut, timjami-sitruunakeksit
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Ravintosisältö
/ 100 g
Energiaa
460 kcal
Rasvaa
22 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
1.8 g
Hiilihydraatteja
60 g
josta sokereita
27 g
Kuitua
2 g
Proteiinia
6 g
Suolaa
0.2 g
Munaton
Munaton
Lusikkaleivät
Lusikkaleipien maun salaisuus on paahdettu rasva, joka antaa leivonnaisille hieman pähkinäisen maun. Mausteita ja täytteitä vaihtamalla klassiset lusikkaleivät muuntautuvat uudenlaisiksi kahvipöydän herkkupaloiksi.
Lusikkaleipien maun salaisuus on paahdettu rasva, joka antaa leivonnaisille hieman pähkinäisen maun. Mausteita ja täytteitä vaihtamalla klassiset lusikkaleivät muuntautuvat uudenlaisiksi kahvipöydän herkkupaloiksi.
Kuva: Sydänmerkki / Suvi Laine
Ainekset
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Ainekset
- Pohjat
-
2 dlpullorasvaa
-
2 dlsokeria
-
5 dlvehnäjauhoa
-
2 tlvanilliinisokeria
-
1 tlsoodaa
-
1-2 tlkardemummaa
-
1-2 tlinkivääriä
- Väliin
-
1 dlkirsikkamarmeladia
- Päälle
-
½ dlerikoishienoa sokeria
Valmistusohje
1. Mittaa rasva kattilaan. Kiehauta rasvaa kattilassa muutama minuutti välillä sekoittaen. Kun vaahto alkaa laskea, kaada rasva kulhoon. Lisää sokeri ja anna seoksen jäähtyä.
2. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet rasvaseokseen.
3. Painele taikinaa soikean teelusikan pesään ja irrota varovasti pellille leivinpaperin päälle kupera puoli ylöspäin. Paras lusikan muoto on syvä.
4. Paista 175°C lämmössä 10-12 minuuttia eli kunnes pikkuleivät ovat vaaleanruskeita. Anna jäähtyä. Paistoaikaan vaikuttaa pikkuleivän koko.
5. Levitä joka toisen pohjan sileälle puolella nokare marmeladia ja paina toinen puolikas päälle. Kierittele pikkuleivät sokerissa.
Vinkki
- Voit käyttää pullorasvan sijaan lusikkaleipiin myös 200g rasiamargariinia.
- Voit maustaa lusikkaleipätaikinan myös sitruunan-, limen tai appelsiinin kuoriraasteella (n. 2 tl), kaakaojauheella tai muilla piparkakkumausteilla. Valmiit pikkuleivät voi pyöritellä esimerkiksi kanelisokeriseoksella.
- Katso myös muita pikkuleipäohjeita: kauralastut, timjami-sitruunakeksit
Valmistusohje
1.
Mittaa rasva kattilaan. Kiehauta rasvaa kattilassa muutama minuutti välillä sekoittaen. Kun vaahto alkaa laskea, kaada rasva kulhoon. Lisää sokeri ja anna seoksen jäähtyä.
2.
Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet rasvaseokseen.
3.
Painele taikinaa soikean teelusikan pesään ja irrota varovasti pellille leivinpaperin päälle kupera puoli ylöspäin. Paras lusikan muoto on syvä.
4.
Paista 175°C lämmössä 10-12 minuuttia eli kunnes pikkuleivät ovat vaaleanruskeita. Anna jäähtyä. Paistoaikaan vaikuttaa pikkuleivän koko.
5.
Levitä joka toisen pohjan sileälle puolella nokare marmeladia ja paina toinen puolikas päälle. Kierittele pikkuleivät sokerissa.
Vinkki
- Voit käyttää pullorasvan sijaan lusikkaleipiin myös 200g rasiamargariinia.
- Voit maustaa lusikkaleipätaikinan myös sitruunan-, limen tai appelsiinin kuoriraasteella (n. 2 tl), kaakaojauheella tai muilla piparkakkumausteilla. Valmiit pikkuleivät voi pyöritellä esimerkiksi kanelisokeriseoksella.
- Katso myös muita pikkuleipäohjeita: kauralastut, timjami-sitruunakeksit
Kokeile myös näitä reseptejä
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
460 kcal
Rasvaa
22 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
1.8 g
Hiilihydraatteja
60 g
josta sokereita
27 g
Kuitua
2 g
Proteiinia
6 g
Suolaa
0.2 g