Ainekset
-
100 gruis-perunataikinaa
-
500 glohifileetä
-
½ tlsuolaa
-
ripausrouhittua valkopippuria
-
1keskikokoinen punasipuli
-
2 tlöljyä
-
3 rklhienonnettua tilliä
-
1kananmunan keltuainen voiteluun
Valmistusohje
1. Nosta taikina ensin sulamaan. Leikkaa lohifilee neljäksi tasakokoiseksi annospalaksi. Nosta palat leivinpaperoidulle uunipellille nahkapuoli alaspäin. Mausta suolalla ja valkopippurilla.
2. Kuori ja hienonna punasipuli ja kuullota hetken öljyssä pannulla. Anna jäähtyä ja sekoita joukkoon hienonnettu tilli. Nostele sipuli-tilliseosta tasaisesti fileiden päälle.
3. Jaa taikina neljään palaan ja kauli kalapalojen kokoiset palat. Päällystä fileet taikinalla ja voitele kevyesti keltuaisella. Paista 200-asteessa noin 20 minuuttia. Aseta muutamaksi viimeiseksi minuutiksi uuniin päälle grillivastukset, jotta kuori saa kauniin värin ja hieman rapeutuu.
Vinkki
- Tarjoa rukiinen kalaruoka fenkolipaistoksen kera.
- Voit paistaa lopusta ruisperunataikinasta rapeita leipäsiä tarjottavaksi esimerkiksi alkukeiton kaveriksi.
- Jos ruis-kalayhdistelmä ihastuttaa, kokeile rukiista lohigalettea.
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Ravintosisältö
/ 100 g
Energiaa
0 kcal
Rasvaa
0 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0 g
Hiilihydraatteja
0 g
josta sokereita
0 g
Kuitua
0 g
Proteiinia
0 g
Suolaa
0 g
Lohta ruiskuoressa
Vaihtelu virkistää: kokeile kypsentää lohi tällä kertaa rukiisessa kuoressa.
Vaihtelu virkistää: kokeile kypsentää lohi tällä kertaa rukiisessa kuoressa.
Ainekset
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Ainekset
-
100 gruis-perunataikinaa
-
500 glohifileetä
-
½ tlsuolaa
-
ripausrouhittua valkopippuria
-
1keskikokoinen punasipuli
-
2 tlöljyä
-
3 rklhienonnettua tilliä
-
1kananmunan keltuainen voiteluun
Valmistusohje
1. Nosta taikina ensin sulamaan. Leikkaa lohifilee neljäksi tasakokoiseksi annospalaksi. Nosta palat leivinpaperoidulle uunipellille nahkapuoli alaspäin. Mausta suolalla ja valkopippurilla.
2. Kuori ja hienonna punasipuli ja kuullota hetken öljyssä pannulla. Anna jäähtyä ja sekoita joukkoon hienonnettu tilli. Nostele sipuli-tilliseosta tasaisesti fileiden päälle.
3. Jaa taikina neljään palaan ja kauli kalapalojen kokoiset palat. Päällystä fileet taikinalla ja voitele kevyesti keltuaisella. Paista 200-asteessa noin 20 minuuttia. Aseta muutamaksi viimeiseksi minuutiksi uuniin päälle grillivastukset, jotta kuori saa kauniin värin ja hieman rapeutuu.
Vinkki
- Tarjoa rukiinen kalaruoka fenkolipaistoksen kera.
- Voit paistaa lopusta ruisperunataikinasta rapeita leipäsiä tarjottavaksi esimerkiksi alkukeiton kaveriksi.
- Jos ruis-kalayhdistelmä ihastuttaa, kokeile rukiista lohigalettea.
Valmistusohje
1.
Nosta taikina ensin sulamaan. Leikkaa lohifilee neljäksi tasakokoiseksi annospalaksi. Nosta palat leivinpaperoidulle uunipellille nahkapuoli alaspäin. Mausta suolalla ja valkopippurilla.
2.
Kuori ja hienonna punasipuli ja kuullota hetken öljyssä pannulla. Anna jäähtyä ja sekoita joukkoon hienonnettu tilli. Nostele sipuli-tilliseosta tasaisesti fileiden päälle.
3.
Jaa taikina neljään palaan ja kauli kalapalojen kokoiset palat. Päällystä fileet taikinalla ja voitele kevyesti keltuaisella. Paista 200-asteessa noin 20 minuuttia. Aseta muutamaksi viimeiseksi minuutiksi uuniin päälle grillivastukset, jotta kuori saa kauniin värin ja hieman rapeutuu.
Vinkki
- Tarjoa rukiinen kalaruoka fenkolipaistoksen kera.
- Voit paistaa lopusta ruisperunataikinasta rapeita leipäsiä tarjottavaksi esimerkiksi alkukeiton kaveriksi.
- Jos ruis-kalayhdistelmä ihastuttaa, kokeile rukiista lohigalettea.
Kokeile myös näitä reseptejä
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
0 kcal
Rasvaa
0 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0 g
Hiilihydraatteja
0 g
josta sokereita
0 g
Kuitua
0 g
Proteiinia
0 g
Suolaa
0 g