Ainekset
-
600 gnahallista kirjolohifileetä
-
¾ tlsuolaa
-
1satsuma
-
¼ tlrouhittua mustapippuria
- Purjo-papulisäke
-
600 gpurjoa
-
1 dlvettä
-
2 rklöljyä
-
2 dlvettä
-
½kanaliemikuutio
-
1 tltimjamia
-
1 tlk (230 g)(isoja) valkoisia papuja
-
1 tlvalkoviinietikkaa
-
½ tlrouhittua mustapippuria
-
(½ tlsuolaa)
Valmistusohje
1. Huuhtele purjot ja leikkaa valkoinen osa noin 1 cm paksuisiksi kiekoiksi. Huuhtele kiekot vielä huolellisesti.
2. Keitä vesi (1 dl) kattilassa. Lisää öljy ja purjokiekot. Peitä pinta leivinpaperilla ja nosta kansi päälle. Hauduta kannen alla miedossa lämmössä 8-9 minuuttia, kunnes purjot antavat hieman periksi.
3. Lisää kattilaan vesi (2 dl), liemikuutio sekä timjami. Kuumenna ja soseuta seosta varovasti sauvasekoittimella, älä kuitenkaan aja purjoa täysin sileäksi soseeksi.
4. Kääntele joukkoon huuhdotut valutetut pavut ja etikka. Kuumenna vielä hetki ja mausta pippurilla sekä halutessasi suolalla. Pidä lämpimänä kannen alla kalan paistamisen ajan.
5. Pyyhi kalafile kuivaksi ja leikkaa se neljään palaan. Mausta suolalla.
6. Paahda kalapaloja pinnoiteltulla pannulla ensin nahkapuoli alaspäin noin 2 minuuttia. Käännä kalat ja jatka paistamista, kunnes kala on mehevän kypsää (3-4 minuuttia fileen paksuudesta riippuen).
7. Purista sautumasta mehu ja valuta paistettujen kirjolohipalojen päälle. Mausta lopuksi mustapippurilla.
Vinkki
- Käytä purjon vihreä osa keitossa tai liemissä makua tuomaan.
- Liemikuution sijaan voit käyttää myös kanafondia (2 tl)
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Ravintosisältö
/ 100 g
Energiaa
100 kcal
Rasvaa
6 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
8 g
Hiilihydraatteja
3 g
josta sokereita
2 g
Kuitua
2 g
Proteiinia
7 g
Suolaa
7 g
Gluteeniton,
Maidoton,
Munaton
Gluteeniton,
Maidoton,
Munaton
Paistettu lohi purjo-papulisäkkeellä
Satsumalla maustettu lohi saa kaverikseen maukasta purjo-papumuhennosta. Hienostunut paistettu lohi purjo-papulisäkkeellä sopii myös juhlavammalle aterialle.
Satsumalla maustettu lohi saa kaverikseen maukasta purjo-papumuhennosta. Hienostunut paistettu lohi purjo-papulisäkkeellä sopii myös juhlavammalle aterialle.
Ainekset
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Ainekset
-
600 gnahallista kirjolohifileetä
-
¾ tlsuolaa
-
1satsuma
-
¼ tlrouhittua mustapippuria
- Purjo-papulisäke
-
600 gpurjoa
-
1 dlvettä
-
2 rklöljyä
-
2 dlvettä
-
½kanaliemikuutio
-
1 tltimjamia
-
1 tlk (230 g)(isoja) valkoisia papuja
-
1 tlvalkoviinietikkaa
-
½ tlrouhittua mustapippuria
-
(½ tlsuolaa)
Valmistusohje
1. Huuhtele purjot ja leikkaa valkoinen osa noin 1 cm paksuisiksi kiekoiksi. Huuhtele kiekot vielä huolellisesti.
2. Keitä vesi (1 dl) kattilassa. Lisää öljy ja purjokiekot. Peitä pinta leivinpaperilla ja nosta kansi päälle. Hauduta kannen alla miedossa lämmössä 8-9 minuuttia, kunnes purjot antavat hieman periksi.
3. Lisää kattilaan vesi (2 dl), liemikuutio sekä timjami. Kuumenna ja soseuta seosta varovasti sauvasekoittimella, älä kuitenkaan aja purjoa täysin sileäksi soseeksi.
4. Kääntele joukkoon huuhdotut valutetut pavut ja etikka. Kuumenna vielä hetki ja mausta pippurilla sekä halutessasi suolalla. Pidä lämpimänä kannen alla kalan paistamisen ajan.
5. Pyyhi kalafile kuivaksi ja leikkaa se neljään palaan. Mausta suolalla.
6. Paahda kalapaloja pinnoiteltulla pannulla ensin nahkapuoli alaspäin noin 2 minuuttia. Käännä kalat ja jatka paistamista, kunnes kala on mehevän kypsää (3-4 minuuttia fileen paksuudesta riippuen).
7. Purista sautumasta mehu ja valuta paistettujen kirjolohipalojen päälle. Mausta lopuksi mustapippurilla.
Vinkki
- Käytä purjon vihreä osa keitossa tai liemissä makua tuomaan.
- Liemikuution sijaan voit käyttää myös kanafondia (2 tl)
Valmistusohje
1.
Huuhtele purjot ja leikkaa valkoinen osa noin 1 cm paksuisiksi kiekoiksi. Huuhtele kiekot vielä huolellisesti.
2.
Keitä vesi (1 dl) kattilassa. Lisää öljy ja purjokiekot. Peitä pinta leivinpaperilla ja nosta kansi päälle. Hauduta kannen alla miedossa lämmössä 8-9 minuuttia, kunnes purjot antavat hieman periksi.
3.
Lisää kattilaan vesi (2 dl), liemikuutio sekä timjami. Kuumenna ja soseuta seosta varovasti sauvasekoittimella, älä kuitenkaan aja purjoa täysin sileäksi soseeksi.
4.
Kääntele joukkoon huuhdotut valutetut pavut ja etikka. Kuumenna vielä hetki ja mausta pippurilla sekä halutessasi suolalla. Pidä lämpimänä kannen alla kalan paistamisen ajan.
5.
Pyyhi kalafile kuivaksi ja leikkaa se neljään palaan. Mausta suolalla.
6.
Paahda kalapaloja pinnoiteltulla pannulla ensin nahkapuoli alaspäin noin 2 minuuttia. Käännä kalat ja jatka paistamista, kunnes kala on mehevän kypsää (3-4 minuuttia fileen paksuudesta riippuen).
7.
Purista sautumasta mehu ja valuta paistettujen kirjolohipalojen päälle. Mausta lopuksi mustapippurilla.
Vinkki
- Käytä purjon vihreä osa keitossa tai liemissä makua tuomaan.
- Liemikuution sijaan voit käyttää myös kanafondia (2 tl)
Kokeile myös näitä reseptejä
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
100 kcal
Rasvaa
6 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
8 g
Hiilihydraatteja
3 g
josta sokereita
2 g
Kuitua
2 g
Proteiinia
7 g
Suolaa
7 g