Ainekset
-
400 glohifileetä
-
1 kgperuna-sipuliseosta (pakaste)
-
(300 gkasviksia, esim. juuressuikaleita, pakaste)
-
1 dltuoretta tilliä
-
1 ½ - 2 tlsuolaa
-
½ tlrouhittua mustapippuria
-
4 dlkermankaltaista kasvirasvasekoitetta
-
(2 rklperunajauhoja tai maissitärkkelystä)
Valmistusohje
1. Suikaloi lohifilee. Sekoita kalapalat, perunasuikaleet ja mausteet uunivuoassa. Lisää halutessasi tuoreita tai pakastekasviksia makusi mukaan.
2. Jos käytät vähärasvaista (alle 10 %) ruokakermaa, sekoita siihen 2 rkl perunajauhoja tai maissitärkkelystä nestettä sitomaan. Rasvaisempi (15 %) tuote ei suurustetta tarvitse. Kaada ruokakermaseos vuokaan ja paista 175 asteessa 50–60 minuuttia.
Vinkki
- Lisää vuokaan kasviksia makua ja väriä tuomaan. Valitse pakastealtaasta 200-300g suosikkikasviksiasi, esimerkiksi parsakaalin kukinnot tai vihreät pavut ovat hyviä vaihtoehtoja. Lohen makupariksi sopii erinomaisesti myös salaattifenkoli, joka kannattaa suikaloida ohuiksi siivuiksi.
- Ruokakerman sijaan voit käyttää nesteenä tuorejuusto-maitosekoitusta (100g tuorejuustoa + 3 dl maitoa).
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Ravintosisältö
/ 100 g
Energiaa
110 kcal
Rasvaa
5 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
1.5 g
Hiilihydraatteja
9 g
josta sokereita
2 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
4 g
Suolaa
0.6 g
Gluteeniton,
Munaton
Gluteeniton,
Munaton
Lohikiusaus
Kuuden raaka-aineen klassinen lohikiusaus ei esittelyitä juuri kaipaa. Miten perunan, kalan ja ruokakerman liitto voikaan maistua näin hyvältä?
Kuuden raaka-aineen klassinen lohikiusaus ei esittelyitä juuri kaipaa. Miten perunan, kalan ja ruokakerman liitto voikaan maistua näin hyvältä?
Ainekset
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Ainekset
-
400 glohifileetä
-
1 kgperuna-sipuliseosta (pakaste)
-
(300 gkasviksia, esim. juuressuikaleita, pakaste)
-
1 dltuoretta tilliä
-
1 ½ - 2 tlsuolaa
-
½ tlrouhittua mustapippuria
-
4 dlkermankaltaista kasvirasvasekoitetta
-
(2 rklperunajauhoja tai maissitärkkelystä)
Valmistusohje
1. Suikaloi lohifilee. Sekoita kalapalat, perunasuikaleet ja mausteet uunivuoassa. Lisää halutessasi tuoreita tai pakastekasviksia makusi mukaan.
2. Jos käytät vähärasvaista (alle 10 %) ruokakermaa, sekoita siihen 2 rkl perunajauhoja tai maissitärkkelystä nestettä sitomaan. Rasvaisempi (15 %) tuote ei suurustetta tarvitse. Kaada ruokakermaseos vuokaan ja paista 175 asteessa 50–60 minuuttia.
Vinkki
- Lisää vuokaan kasviksia makua ja väriä tuomaan. Valitse pakastealtaasta 200-300g suosikkikasviksiasi, esimerkiksi parsakaalin kukinnot tai vihreät pavut ovat hyviä vaihtoehtoja. Lohen makupariksi sopii erinomaisesti myös salaattifenkoli, joka kannattaa suikaloida ohuiksi siivuiksi.
- Ruokakerman sijaan voit käyttää nesteenä tuorejuusto-maitosekoitusta (100g tuorejuustoa + 3 dl maitoa).
Valmistusohje
1.
Suikaloi lohifilee. Sekoita kalapalat, perunasuikaleet ja mausteet uunivuoassa. Lisää halutessasi tuoreita tai pakastekasviksia makusi mukaan.
2.
Jos käytät vähärasvaista (alle 10 %) ruokakermaa, sekoita siihen 2 rkl perunajauhoja tai maissitärkkelystä nestettä sitomaan. Rasvaisempi (15 %) tuote ei suurustetta tarvitse. Kaada ruokakermaseos vuokaan ja paista 175 asteessa 50–60 minuuttia.
Vinkki
- Lisää vuokaan kasviksia makua ja väriä tuomaan. Valitse pakastealtaasta 200-300g suosikkikasviksiasi, esimerkiksi parsakaalin kukinnot tai vihreät pavut ovat hyviä vaihtoehtoja. Lohen makupariksi sopii erinomaisesti myös salaattifenkoli, joka kannattaa suikaloida ohuiksi siivuiksi.
- Ruokakerman sijaan voit käyttää nesteenä tuorejuusto-maitosekoitusta (100g tuorejuustoa + 3 dl maitoa).
Kokeile myös näitä reseptejä
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
110 kcal
Rasvaa
5 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
1.5 g
Hiilihydraatteja
9 g
josta sokereita
2 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
4 g
Suolaa
0.6 g