Ainekset
-
6 dlvettä
-
3 dlvihreitä linssejä
-
1 prk (n. 230g)valkoisia papuja
-
300 gparsakaalia
-
1punasipuli
-
500 gtomaattia
-
½ tlrouhittua mustapippuria
- marinadi
-
2valkosipulin kynttä
-
2 rklbalsamiviinietikkaa
-
2 rklsoijakastiketta
-
1 rklöljyä
-
1 rkltomaattipyreetä
-
1 tlpaprikajauhetta
- Tarjoiluun
-
1 dljogurttia (rasvaa max. 5%)
Valmistusohje
1. Kiehauta vesi ja keitä linssejä noin 20 minuuttia eli kunnes ne ovat kypsiä. Huuhtele kypsät linssit kylmällä vedellä ja valuta. Huuhtele ja valuta myös pavut.
2. Sekoita marinadi suurehkossa kulhossa. Lisää linssit ja pavut marinadiin ja anna maustua vähintään puoli tuntia.
3. Pilko parsakaalin varsi pieniksi kuutioiksi ja jaa kukinnot suurehkoiksi nupuiksi. Keitä parsakaalin paloja noin 5 minuuttia suolattomassa vedessä. Kuori ja pilko sipuli. Kuutioi tomaatit. Sekoita kasvikset marinoitujen linssien ja papujen joukkoon. Mausta pippurirouheella.
Vinkki
- Ajan säästämiseksi voit valita linssit myös tölkissä/purkissa kuten pavut, valmiina käytettäväksi.
- Saadaksesi salaatista vegaanisen, vaihda jogurtti kasvipohjaiseen vaihtoehtoon ja tarkista balsamiviinietikan vegaanisuus.
- Katso muut salaattireseptit täältä.
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Ravintosisältö
/ 100 g
Energiaa
80 kcal
Rasvaa
4 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
1 g
Hiilihydraatteja
7 g
josta sokereita
2 g
Kuitua
3 g
Proteiinia
4 g
Suolaa
0.4 g
Gluteeniton,
Kasvis (lakto-ovo)
Gluteeniton,
Kasvis (lakto-ovo)
Linssisalaatti
Kokeile linssisalaattia paahtopaistin tai muun lihan lisukkeena. Se sopii sellaisenaan myös pääruoaksi hyvän leivän kera.
Kokeile linssisalaattia paahtopaistin tai muun lihan lisukkeena. Se sopii sellaisenaan myös pääruoaksi hyvän leivän kera.
Ainekset
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Ainekset
-
6 dlvettä
-
3 dlvihreitä linssejä
-
1 prk (n. 230g)valkoisia papuja
-
300 gparsakaalia
-
1punasipuli
-
500 gtomaattia
-
½ tlrouhittua mustapippuria
- marinadi
-
2valkosipulin kynttä
-
2 rklbalsamiviinietikkaa
-
2 rklsoijakastiketta
-
1 rklöljyä
-
1 rkltomaattipyreetä
-
1 tlpaprikajauhetta
- Tarjoiluun
-
1 dljogurttia (rasvaa max. 5%)
Valmistusohje
1. Kiehauta vesi ja keitä linssejä noin 20 minuuttia eli kunnes ne ovat kypsiä. Huuhtele kypsät linssit kylmällä vedellä ja valuta. Huuhtele ja valuta myös pavut.
2. Sekoita marinadi suurehkossa kulhossa. Lisää linssit ja pavut marinadiin ja anna maustua vähintään puoli tuntia.
3. Pilko parsakaalin varsi pieniksi kuutioiksi ja jaa kukinnot suurehkoiksi nupuiksi. Keitä parsakaalin paloja noin 5 minuuttia suolattomassa vedessä. Kuori ja pilko sipuli. Kuutioi tomaatit. Sekoita kasvikset marinoitujen linssien ja papujen joukkoon. Mausta pippurirouheella.
Vinkki
- Ajan säästämiseksi voit valita linssit myös tölkissä/purkissa kuten pavut, valmiina käytettäväksi.
- Saadaksesi salaatista vegaanisen, vaihda jogurtti kasvipohjaiseen vaihtoehtoon ja tarkista balsamiviinietikan vegaanisuus.
- Katso muut salaattireseptit täältä.
Valmistusohje
1.
Kiehauta vesi ja keitä linssejä noin 20 minuuttia eli kunnes ne ovat kypsiä. Huuhtele kypsät linssit kylmällä vedellä ja valuta. Huuhtele ja valuta myös pavut.
2.
Sekoita marinadi suurehkossa kulhossa. Lisää linssit ja pavut marinadiin ja anna maustua vähintään puoli tuntia.
3.
Pilko parsakaalin varsi pieniksi kuutioiksi ja jaa kukinnot suurehkoiksi nupuiksi. Keitä parsakaalin paloja noin 5 minuuttia suolattomassa vedessä. Kuori ja pilko sipuli. Kuutioi tomaatit. Sekoita kasvikset marinoitujen linssien ja papujen joukkoon. Mausta pippurirouheella.
Vinkki
- Ajan säästämiseksi voit valita linssit myös tölkissä/purkissa kuten pavut, valmiina käytettäväksi.
- Saadaksesi salaatista vegaanisen, vaihda jogurtti kasvipohjaiseen vaihtoehtoon ja tarkista balsamiviinietikan vegaanisuus.
- Katso muut salaattireseptit täältä.
Kokeile myös näitä reseptejä
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
80 kcal
Rasvaa
4 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
1 g
Hiilihydraatteja
7 g
josta sokereita
2 g
Kuitua
3 g
Proteiinia
4 g
Suolaa
0.4 g