
Ainekset
-
50 gpakastepinaattia
-
5 dlhiivaleipä- tai sämpyläjauhoja
-
2 dljuustoraastetta (rasvaa max 17%)
-
3 tlleivinjauhetta
-
¾ tlsuolaa
-
½ tlrouhittua mustapippuria
-
1 prk (230g)kypsiä punaisia linssejä
-
1paprika
-
3 dlrasvatonta maitoa tai kasvijuomaa
-
2munaa
-
1 dlöljyä
Valmistusohje
1. Ota pakastepinaatti sulamaan huoneenlämpöön.
2. Mittaa kulhoon jauhot, juustoraaste, leivinjauhe, suola ja pippurirouhe.
3. Valuta linssit ja levitä lautaselle. Muussaa linssejä haarukalla. Pilko paprika pieniksi paloiksi. Lisää linssit, paprikapalat ja sulanut pinaatti jauhojen joukkoon.
4. Lisää kulhoon myös maito, munat ja öljy. Sekoita tasaiseksi esimerkiksi puuhaarukalla. Valmis taikina on löysähköä.
5. Ota 2 uunipeltiä ja levitä niille leivinpaperia. Jaa taikinasta harvakseltaan 10 kekoa molemmille pelleille. Yhteen kekoon tulee 2-3 ruokalusikallista taikinaa. Taputtele kekoja jauhojen avulla noin 1 cm paksuisiksi rieskoiksi.
6. Paista linssileipäsiä 200 asteessa 20 -25 minuuttia eli kunnes leivonnaiset ovat saaneet hieman väriä.
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Ravintosisältö
/ 100 g
Energiaa
207 kcal
Rasvaa
10 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
1.5 g
Hiilihydraatteja
18 g
josta sokereita
2 g
Kuitua
3 g
Proteiinia
9 g
Suolaa
0.9 g
Kasvis (lakto-ovo)
Kasvis (lakto-ovo)
Linssileipäset
Linssileipästen avulla tutustut palkokasveihin herkullisella tavalla. Myös perheen pienimmät voi ottaa mukaan helppojen, proteiinipitoisten leipästen valmistukseen.
Linssileipästen avulla tutustut palkokasveihin herkullisella tavalla. Myös perheen pienimmät voi ottaa mukaan helppojen, proteiinipitoisten leipästen valmistukseen.
Kuva: Sydänmerkki / Elina Himanen
Ainekset
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Ainekset
-
50 gpakastepinaattia
-
5 dlhiivaleipä- tai sämpyläjauhoja
-
2 dljuustoraastetta (rasvaa max 17%)
-
3 tlleivinjauhetta
-
¾ tlsuolaa
-
½ tlrouhittua mustapippuria
-
1 prk (230g)kypsiä punaisia linssejä
-
1paprika
-
3 dlrasvatonta maitoa tai kasvijuomaa
-
2munaa
-
1 dlöljyä
Valmistusohje
1. Ota pakastepinaatti sulamaan huoneenlämpöön.
2. Mittaa kulhoon jauhot, juustoraaste, leivinjauhe, suola ja pippurirouhe.
3. Valuta linssit ja levitä lautaselle. Muussaa linssejä haarukalla. Pilko paprika pieniksi paloiksi. Lisää linssit, paprikapalat ja sulanut pinaatti jauhojen joukkoon.
4. Lisää kulhoon myös maito, munat ja öljy. Sekoita tasaiseksi esimerkiksi puuhaarukalla. Valmis taikina on löysähköä.
5. Ota 2 uunipeltiä ja levitä niille leivinpaperia. Jaa taikinasta harvakseltaan 10 kekoa molemmille pelleille. Yhteen kekoon tulee 2-3 ruokalusikallista taikinaa. Taputtele kekoja jauhojen avulla noin 1 cm paksuisiksi rieskoiksi.
6. Paista linssileipäsiä 200 asteessa 20 -25 minuuttia eli kunnes leivonnaiset ovat saaneet hieman väriä.
Valmistusohje
1.
Ota pakastepinaatti sulamaan huoneenlämpöön.
2.
Mittaa kulhoon jauhot, juustoraaste, leivinjauhe, suola ja pippurirouhe.
3.
Valuta linssit ja levitä lautaselle. Muussaa linssejä haarukalla. Pilko paprika pieniksi paloiksi. Lisää linssit, paprikapalat ja sulanut pinaatti jauhojen joukkoon.
4.
Lisää kulhoon myös maito, munat ja öljy. Sekoita tasaiseksi esimerkiksi puuhaarukalla. Valmis taikina on löysähköä.
5.
Ota 2 uunipeltiä ja levitä niille leivinpaperia. Jaa taikinasta harvakseltaan 10 kekoa molemmille pelleille. Yhteen kekoon tulee 2-3 ruokalusikallista taikinaa. Taputtele kekoja jauhojen avulla noin 1 cm paksuisiksi rieskoiksi.
6.
Paista linssileipäsiä 200 asteessa 20 -25 minuuttia eli kunnes leivonnaiset ovat saaneet hieman väriä.
Kokeile myös näitä reseptejä
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
207 kcal
Rasvaa
10 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
1.5 g
Hiilihydraatteja
18 g
josta sokereita
2 g
Kuitua
3 g
Proteiinia
9 g
Suolaa
0.9 g