Ainekset
-
300 gbataattia
-
100gporkkanaa
-
200gkukkakaalia
-
2 cm palainkivääriä
-
2 rklöljyä
-
1 tlgaram masalaa
-
500 gpaseerattua tomaattia
-
2-4 dlvettä
-
2 tlsokeria
-
1 tlsuolaa
-
1 prk (380g)kypsiä punaisia linssejä
Valmistusohje
1. Kuori bataatti ja porkkana ja pilko molemmat pieniksi paloiksi. Pilko myös huuhdeltu kukkakaali. Kuori inkivääri ja raasta hienoksi raasteeksi.
2. Kuumenna öljy vokkipannulla tai paistokasarissa. Lisää kasvikset, inkivääri ja garam masala-mausteseos. Kuullota sekoitellen pari minuuttia. Lisää joukkoon paseerattu tomaatti, vesi, suola ja sokeri. Anna hautua välillä sekoittaen 20-30 minuuttia, kunnes kasvikset tuntuvat pehmeiltä. Lisää tarvittaessa vettä, jos kastike ehtii kuivahtaa liikaa.
3. Valuta linssit ja lisää kastikkeen joukkoon. Kiehauta. Tarkista maku. Tarjoa esimerkiksi kaura-fraichen kera.
Vinkki
Keitä linssi-bataattipadan lisukkeeksi pastaa, ohraa, aterianjyviä tai riisi-viljaseosta - makusi mukaan!
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Ravintosisältö
/ 100 g
Energiaa
80 kcal
Rasvaa
2 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.2 g
Hiilihydraatteja
11 g
josta sokereita
4 g
Kuitua
3 g
Proteiinia
4 g
Suolaa
0.7 g
Gluteeniton,
Maidoton,
Munaton,
Kasvis (lakto-ovo),
Vegaaninen
Gluteeniton,
Maidoton,
Munaton,
Kasvis (lakto-ovo),
Vegaaninen
Linssi-bataattipata
Herkullinen, intialaisen mausteinen linssi-bataattipata maistuu vegaanin ohella lihansyöjällekin. Bataatin lisäksi pata kätkee sisäänsä porkkanaa ja kukkakaalia.
Herkullinen, intialaisen mausteinen linssi-bataattipata maistuu vegaanin ohella lihansyöjällekin. Bataatin lisäksi pata kätkee sisäänsä porkkanaa ja kukkakaalia.
Ainekset
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Ainekset
-
300 gbataattia
-
100gporkkanaa
-
200gkukkakaalia
-
2 cm palainkivääriä
-
2 rklöljyä
-
1 tlgaram masalaa
-
500 gpaseerattua tomaattia
-
2-4 dlvettä
-
2 tlsokeria
-
1 tlsuolaa
-
1 prk (380g)kypsiä punaisia linssejä
Valmistusohje
1. Kuori bataatti ja porkkana ja pilko molemmat pieniksi paloiksi. Pilko myös huuhdeltu kukkakaali. Kuori inkivääri ja raasta hienoksi raasteeksi.
2. Kuumenna öljy vokkipannulla tai paistokasarissa. Lisää kasvikset, inkivääri ja garam masala-mausteseos. Kuullota sekoitellen pari minuuttia. Lisää joukkoon paseerattu tomaatti, vesi, suola ja sokeri. Anna hautua välillä sekoittaen 20-30 minuuttia, kunnes kasvikset tuntuvat pehmeiltä. Lisää tarvittaessa vettä, jos kastike ehtii kuivahtaa liikaa.
3. Valuta linssit ja lisää kastikkeen joukkoon. Kiehauta. Tarkista maku. Tarjoa esimerkiksi kaura-fraichen kera.
Vinkki
Keitä linssi-bataattipadan lisukkeeksi pastaa, ohraa, aterianjyviä tai riisi-viljaseosta - makusi mukaan!
Valmistusohje
1.
Kuori bataatti ja porkkana ja pilko molemmat pieniksi paloiksi. Pilko myös huuhdeltu kukkakaali. Kuori inkivääri ja raasta hienoksi raasteeksi.
2.
Kuumenna öljy vokkipannulla tai paistokasarissa. Lisää kasvikset, inkivääri ja garam masala-mausteseos. Kuullota sekoitellen pari minuuttia. Lisää joukkoon paseerattu tomaatti, vesi, suola ja sokeri. Anna hautua välillä sekoittaen 20-30 minuuttia, kunnes kasvikset tuntuvat pehmeiltä. Lisää tarvittaessa vettä, jos kastike ehtii kuivahtaa liikaa.
3.
Valuta linssit ja lisää kastikkeen joukkoon. Kiehauta. Tarkista maku. Tarjoa esimerkiksi kaura-fraichen kera.
Vinkki
Keitä linssi-bataattipadan lisukkeeksi pastaa, ohraa, aterianjyviä tai riisi-viljaseosta - makusi mukaan!
Kokeile myös näitä reseptejä
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
80 kcal
Rasvaa
2 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.2 g
Hiilihydraatteja
11 g
josta sokereita
4 g
Kuitua
3 g
Proteiinia
4 g
Suolaa
0.7 g