Ainekset
- Tomaattikastike
-
2sipulia
-
4valkosipulin kynttä
-
3 rklöljyä
-
800 gtomaattimurskaa
-
2 dlvettä
-
2 tlsokeria
-
1 tlsuolaa
-
½ tlrouhittua mustapippuria
- Lihapullat
-
400 gjauhelihaa (rasvaa max 7%)
-
2 palaavaaleaa leipää
-
1muna
-
1 dl (50g)juustoraastetta (rasvaa max 17%)
-
¾ tlsuolaa
-
½ tlrouhittua mustapippuria
- Viimeistelyyn
-
½ - 1 ruukkutuoretta basilikaa
Valmistusohje
1. Hienonna sipulit. Kuulota silppua hetki öljyssä. Lisää tomaattimurska, huuhtele tölkit vedellä ja kaada neste kattilaan. Lisää myös mausteet. Anna kypsyä kannen alla miedolla lämmöllä tunnin ajan. Jos haluat kastikkeesta sileämmän, soseuta sauvasekoittimella.
2. Tee kastikkeen kiehuessa lihapullataikina. Murenna paahtoleipäpalat kulhoon. Lisää muut ainekset ja sekoita tasaiseksi. Pyörittele pieniksi (⌀ 1,5 - 2 cm) pyöryköiksi.
3. Lisää raa´at lihapullat hautuneeseen (ja soseutettuun) kastikkeeseen. Anna kypsyä noin 20 minuuttia. Viimeisele kastike hienonnetulla basilikalla.
Vinkki
- Tomaattimurskan sijaan voit käyttää kuorittuja tomaatteja tai kirsikkatomaatteja tölkissä. Jos käyttämäsi tomaattisäilyke sisältää suolaa, lisää suolaa kastikkeeseen varovaisemmin.
- tarjoa kastikkeen kanssa täysjyväpastaa
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Ravintosisältö
/ 100 g
Energiaa
110 kcal
Rasvaa
7 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
2 g
Hiilihydraatteja
5 g
josta sokereita
4 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
7 g
Suolaa
0.9 g
Lihapullat tomaattikastikkeessa
Pitkään haudutettu herkullinen yrttinen tomaattikastike kohtaa juustolla maustetut lihapullat.
Pitkään haudutettu herkullinen yrttinen tomaattikastike kohtaa juustolla maustetut lihapullat.
Ainekset
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Ainekset
- Tomaattikastike
-
2sipulia
-
4valkosipulin kynttä
-
3 rklöljyä
-
800 gtomaattimurskaa
-
2 dlvettä
-
2 tlsokeria
-
1 tlsuolaa
-
½ tlrouhittua mustapippuria
- Lihapullat
-
400 gjauhelihaa (rasvaa max 7%)
-
2 palaavaaleaa leipää
-
1muna
-
1 dl (50g)juustoraastetta (rasvaa max 17%)
-
¾ tlsuolaa
-
½ tlrouhittua mustapippuria
- Viimeistelyyn
-
½ - 1 ruukkutuoretta basilikaa
Valmistusohje
1. Hienonna sipulit. Kuulota silppua hetki öljyssä. Lisää tomaattimurska, huuhtele tölkit vedellä ja kaada neste kattilaan. Lisää myös mausteet. Anna kypsyä kannen alla miedolla lämmöllä tunnin ajan. Jos haluat kastikkeesta sileämmän, soseuta sauvasekoittimella.
2. Tee kastikkeen kiehuessa lihapullataikina. Murenna paahtoleipäpalat kulhoon. Lisää muut ainekset ja sekoita tasaiseksi. Pyörittele pieniksi (⌀ 1,5 - 2 cm) pyöryköiksi.
3. Lisää raa´at lihapullat hautuneeseen (ja soseutettuun) kastikkeeseen. Anna kypsyä noin 20 minuuttia. Viimeisele kastike hienonnetulla basilikalla.
Vinkki
- Tomaattimurskan sijaan voit käyttää kuorittuja tomaatteja tai kirsikkatomaatteja tölkissä. Jos käyttämäsi tomaattisäilyke sisältää suolaa, lisää suolaa kastikkeeseen varovaisemmin.
- tarjoa kastikkeen kanssa täysjyväpastaa
Valmistusohje
1.
Hienonna sipulit. Kuulota silppua hetki öljyssä. Lisää tomaattimurska, huuhtele tölkit vedellä ja kaada neste kattilaan. Lisää myös mausteet. Anna kypsyä kannen alla miedolla lämmöllä tunnin ajan. Jos haluat kastikkeesta sileämmän, soseuta sauvasekoittimella.
2.
Tee kastikkeen kiehuessa lihapullataikina. Murenna paahtoleipäpalat kulhoon. Lisää muut ainekset ja sekoita tasaiseksi. Pyörittele pieniksi (⌀ 1,5 - 2 cm) pyöryköiksi.
3.
Lisää raa´at lihapullat hautuneeseen (ja soseutettuun) kastikkeeseen. Anna kypsyä noin 20 minuuttia. Viimeisele kastike hienonnetulla basilikalla.
Vinkki
- Tomaattimurskan sijaan voit käyttää kuorittuja tomaatteja tai kirsikkatomaatteja tölkissä. Jos käyttämäsi tomaattisäilyke sisältää suolaa, lisää suolaa kastikkeeseen varovaisemmin.
- tarjoa kastikkeen kanssa täysjyväpastaa
Kokeile myös näitä reseptejä
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
110 kcal
Rasvaa
7 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
2 g
Hiilihydraatteja
5 g
josta sokereita
4 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
7 g
Suolaa
0.9 g